Milli Eğitimden cevap: "Kamulaştırma bitmedi"

Gazetemizin 20.10.2016 tarihli "Milli Eğitim ne bekliyor?" haberine Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan imzalı bir açıklama geldi

Milli Eğitimden cevap: "Kamulaştırma bitmedi"
21 Ekim 2016 Cuma 14:33

KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan'ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlgili tarihli Çerkezköy Gazetesi haberinde 'Milli Eğitim ne bekliyor?' İlçemiz Fevzipaşa Mahallesi Memur Sokak 629 ada, 2 parsel numarasında kayıtlı 'İlkokul ve arsası' niteliğindeki taşınmazın mevcut imar planında 'Ortaöğretim Tesis Alanı' olarak görülmesine rağmen 1030,46 m2'lik alan şahıslara ait olup ; 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu hükümlerine göre kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir.

DAVA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

İlçemiz Fevzipaşa Mahallesi, 629 ada, 2 parsel numaralı 5274,00 m2 yüzölçümündeki taşınmazın 1030,46 m2'lik kısmının kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir. Davası devam etmekte olan Kamulaştırma çalışmalarının dava süreci tamamlandıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildikten sonra; Milli Eğitim Bakanlığı Yatırım Programı çerçevesinde eğitim alanı olarak yatırım programına alınarak okul yapılacaktır"

İŞTE HABERİMİZ

"Milli Eğitim ne bekliyor?

2014 yılında mahalle sakinlerinin taleplerini karşılamak adına Fevzipaşa Mahallesi Memur Sokak üzerinde yapılması planlanan okul binasının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığı öğrenilirken şu ana kadar okulun yapımı ile ilgili İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işi ağırdan alma sebepleri merak konusu oldu

2 YILDIR BEKLİYOR
 
2014 yılında Fevzipaşa İlkokulunun yanına yapılan yeni binanın ortaokul olması için mahalle sakinleri imza toplamış ama Ortaokul olması yönünde olumlu karar çıkmamıştı. Bu karara rağmen yetkililerden alınan bilgilere göre okulun arka alanında bulunan Memur Sokak üzerinde yeni bir okul binasının yapılacağı öğrenilmişti.
 
4 BİN M2'LİK ALAN YETER DENMİŞTİ
 
O zaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre şu ifadelere yer verilmişti: “Yapılan görüşmeler sonucunda Fevzipaşa Mahallesi Memur Sokak’ta hazineye ait 4 bin 200 metrekarelik bir alan var. Diğer kalan kısımda ise vatandaşın yeri var. Şu an itibariyle o alana 21 derslikli yeni bir okul düşünülürken, bu sayede bölgenin ihtiyacını görecek ve herkes rahatlamış olacak. 5 bin metrekarenin üzerinde bir alan var ama biz sadece hazineye ait olan alanı istiyoruz ve 21 derslikli okul içinde 4 bin 200 metrekarelik alan bizlere yeter”
 
HERHANGİ BİR ADIM ATILMADI
 
Söz konusu alan ile ilgili vatandaşa ait olan kısımda statik problemlerin çözüldüğü ve projenin sorunsuz bir şekilde ihaleye çıkma aşamasında olduğu belirtilirken Kızılpınar'da bulunan spor sahası ile ilgili Belediye'nin o alanı düzenleyerek yeni bir saha yapma konusundaki teklifine alenen tepki göstererek 'Orası bizim yerimiz. Biz buraya okul yapacağız' diye açıklama yapan  İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün,  Fevzipaşa Mahallesi Memur Sokak'ta yapılması planlanan, ihtiyacın yoğun olduğu yerde ve önünde herhangi bir engel bulunmayan alanda okul yapımı için neyi beklediği merak konusu oldu"
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.