MİLLİ GELİR MUTLU AZINLIĞA NAKLEDİLDİ

Has Parti Tekirdağ İl Başkanı Eyüp Kanar ve HAS Parti Milletvekili Adayları Zeynel Şen, Cansu Helin Yarar, Tahir Eke, Abdullah Koca, Hasan Tüfekçi ve Yaşar Canbaz Gazetemizi ziyaret ederek, partilerinin seçim çalışmalarını anlattılar ve 12 Haziran'da iktidara gelmeleri durumunda neler yapacaklarını açıkladılar.

MİLLİ GELİR MUTLU AZINLIĞA NAKLEDİLDİ
31 Mayıs 2011 Salı 00:00

AKP iktidarının icraatlarını eleştiren HAS Parti Adayı Tahir Eke, AKP iktidarı döneminde bir gurup mutlu zengin yaratıldığını belirterek, "Milli gelirin %50'si, 16000 kişiden oluşan bu mutlu azınlığa faiz yoluyla, rant yoluyla hortumlama yoluyla nakledilmiştir. Milli gelirin %5'ine ise 20 milyon insanımız mahkum edilmiştir" dedi.



DESTEK İSTEDİLER
Ziyarette konuşan HAS Parti İl Başkanı Eyüp Kanar 12 Haziran Genel Seçimlerine iddialı bir şekilde hazırlandıklarını ve bölge bölge çalıştıklarını belirterek, "Halkımıza Has Parti'yi anlatıyoruz, destek istiyoruz" dedi.
BİZ YAPACAKLARIMIZI ANLATIYORUZ
Partilerinin yeni kurulmasına ve Teşkilatlanmasına rağmen Tekirdağ ve yurt genelinde seçimlere iddialı bir şekilde hazırlandıklarını belirten İl Başkanı, "Biz Has Parti olarak kavga, dövüş, kaset siyaseti yapmıyoruz. Halkımıza iktidara gelmemiz durumunda yapacaklarımızı anlatıyoruz" dedi.
4 ANA ÖZELLİĞİMİZ VAR
HAS Parti'nin 4 temel özelliğinin olduğunu kaydeden İl Başkanı Kanar, "Bunlardan birincisi yerli olması. İki maneviyatçı olması, üç anti emperyalist olması ve sonuncusi ise herkese adelet, özgürlük ve refahın adil bir şekilde dağıtılması" dedi.
SEÇİM ADİL DEĞİL
12 Haziran Genel Seçimlerinin adil bir şekilde yapılmadığını kaydeden İl başaknı Kanar, "Bir tarafta hazineden 190 milyon TL alan iktidar partisi, bir tarafta ise üyelerinin aidatları ile seçim çalışmasını sürdüren HAS Parti var. Onlar hazineden aldıkları paralar ile kampanya yapıyor, biz ise üyelerin katkıları ile yapıyoruz. Bu seçimin eşit ve adil şartlarda yapıldığını kimse iddia edemez" dedi.
TÜRKİYE SORUNLARI KONUŞULMUYOR
"Bizim savaşımız helalzadeler ile haramzadelerin savaşı" diye açıklamalarını sürdüren İl Başkanı Kanar, Meclis'teki siyasi partilere baktığınız zaman kutuplaşma, bölünme üzerine politikalar yapıyor, konuşuyorlar. Enerjilerini başka tarafta harcıyorlar. Hiç kimse istihdamdan, işsizlikten bahsetmiyor. Türkiye'nin önemli sorunları konuşulmuyor" dedi.
Ziyarette konuşan HAS Parti Milletvekili Adayı Tahir Eke ise Türkiye'nin çok önemli sorunları bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi:
2 ÖNEMLİ SORUN VAR
"Halkın Sesi partisi olarak Türkiye'nin temel 2 meselesi olduğunu düşünüyoruz. Birincisi ekonomik meseleler, ikincisi demokratikleşme meselesi.
BÜYÜK BALIK KÜÇÜK BALIĞI YUTUYOR
Bakınız ülkemizde bugün neo liberal politikalar sonucu oluşmuş vahşi kapitalist ekonomik model uygulanmaktadır. Bu modele biz 'Fischer-Derviş-Erdoğan Modeli' diyoruz. Çünkü bu modeli zamanın Dünya Bankası Başkanı Stanley Fischer hazırladı, Kemal Derviş eliyle Türkiyeye gönderdi ve 8.5 yıldırda Tayyip Erdoğan bu modelin sadık uygulayıcısı oldu. Bu ekonomik model büyük balığın küçük balığı yuttuğu bir sistemdir. Bir gurup mutlu zengin yaratılmış ve milli gelirin %50'si, 16000 kişiden oluşan bu mutlu azınlığa faiz yoluyla, rant yoluyla hortumlama yoluyla nakledilmiştir. Milli gelirin %5'ine ise 20 milyon insanımız mahkum edilmiştir.
Bu bağlamda Genel Başkanımız 'Kurtlar yapmaz bu taksimi kuzulara şah olsa' diyerek durumun ironisini ortaya koymuştur.
FİRAVUNLAŞMAYACAĞIZ
Halkın Sesi Partisi'nin hazırlamış olduğu ekonomik modelin içerisinde insan unsuru vardır. Hakça paylaşımı esas alan ekonomik modelimizde halkın geniş kitleleri milli gelirden pay alacak ve topyekun bir huzuru halkımızda tesis edebileceğiz. Çünkü HAS Parti olarak milletimiz bize yetki verdiğinde karunlaşmayacağız. Yani siyasi gücümüzü şahsi menfaatlerimiz için kullanmayacağız. Firavunlaşmayacağız. Yani senin adamını YÖK'ün başından aldım benimkini koydum. Senin kadronu söktüm benim kadromu diktim yapmayacağız. Bize göre Ahmet'in Anayasası, Mehmet'in YÖK'ü olmaz. Biz sistemleri demokratikleştireceğiz ve liyakat sahibi olan kişiler görüşün her ne olursa olsun liyakatine göre kurumlarımızda görev alacaklar. Biz yaptık oldu demeyeceğiz. Ve belamlaşmayacağız. Yani kibir kulelerinde oturmayacağız. Sürekli halkımızın içinde olacak halkın sesini Meclisimize taşıyacağız. Sessiz yığınların sesi biz olacağız.
ANKETLERE ELEŞTİRİ
Bu bağlamda 12 Haziran seçimlerine partimiz çok güçlü bir teveccühle girmektedir. Çünkü kalpler fethedilmiş, güven alınmıştır. Kamuoyu yoklamalarında partimizi göstermeyenlere diyoruz ki en büyük kamuoyu yoklaması 12 Haziran'da olacak ve 12 Haziran seçimlerinin sürprizi Has Parti olacaktır."
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.