Milli sporcular Çerkezköy’ün göğsünü kabarttı

Ankara Keçiören Taha Akgül Kapalı Spor Salonu’nda yapılan Türkiye Taekwondo Yıldızlar şampiyonasının müsabakalarında Çerkezköy şampiyon Spor Kulübü sporcularından Milli sporcu Sude Naz Kaya, 37 kilogram Yıldız bayanlarda Türkiye üçüncüsü, Zeynep Hasret Yılmaz ise aynı kategoride Türkiye ikincisi olarak Milli sporcu olma hakkı elde etti.

Milli sporcular Çerkezköy’ün göğsünü kabarttı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
03 Temmuz 2019 Çarşamba 15:39

İLÇEYE DERECE İLE DÖNDÜLER
Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Taeğkwondo Yıldızlar şampiyonasında Çerkezköy’den iki sporcumuz ilk gün derece elde etti. Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübünün Milli Antrenörü Vural Ayaz, süper kızların aldığı derecelerin ardından yaptığı açıklamada, “Biz Çerkezköy şampiyon spor kulübü olarak hedeflerimiz büyük olan bir spor kulübüyüz ve son yıllarda sporcularımızın devamlı başarı grafiğini artarak yükseltmeleri de hedeflerimizin ne kadar ciddi olduğunu göstermektedir. Şampiyonaya 3 bin sporcu katıldı. Türkiye Taekwondo Yıldızlar şampiyonasına 9 sporcu ile katıldık. Şampiyonanın ilk gün yapılan 37 kilogram Yıldız bayanlar kategorisinde büyük umutlar vaat eden ve bugüne kadar Türkiye şampiyonluğu ve Türkiye ikinciliği ve Avrupa ikinciliği elde eden genç yetenekli milli sporcumuz Sude Naz Kaya çıktığı altı maçında da güçlü rakipleri ile karşılaştı ve kilosunda Türkiye üçüncüsü oldu. Yine şampiyonanın ilk günkü müsabakalarında maç yapan gelecek vaat eden sporcumuz Zeynep Hasret Yılmaz’da oynadığı 7 maç sonunda Türkiye ikincisi oldu. Zeynep Hasret Yılmaz ve Sude Naz Kaya 37 kiloda katılım sağlayan 131 sporcu arasında derece yaptılar. Bu sporcumuz Milli sporcu olma hakkını elde etti. Şampiyona devam ediyor ve diğer kilolarda da sporcularımızın her hangi bir aksilik yaşamaz isek ilk üç dereceyi elde edeceklerine inanıyorum. Türkiye ikincisi olan Zeynep Hasret Yılmaz ve Türkiye üçüncüsü olan Sude Naz Kaya’yı başarılarından dolayı kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Sporcularımızın başarısı ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlım olsun” dedi.
AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİ
Ayaz, “Çerkezköy şampiyon Spor Kulübü olarak ispanya’da yapılacak olan Avrupa taekwondo şampiyonasında ve Özbekistan’da yapılacak olan Dünya Taekwondo Şampiyonasında ilk üçe girmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle Türkiye şampiyonasında elde edilen ve edilecek dereceler Avrupa ve dünya şampiyonaları öncesi bizim için çok önemlidir. Temennimiz diğer sporcularımızın da kilolarında ilk üç dereceye girmeleridir. Her zaman sporun ve sporcunun yanında olan bizlere her zaman katkı ve desteğini esirgemeyen ve sporcularımızın başarılarında yaptığı destek ile pay sahibi olan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a da çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.