Mini mini birler için ders zili çalıyor

Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu yıl da İlköğretim birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler, okula alışmaları için bir hafta önceden ders başı yapacaklar. İlköğretim 1. sınıflar için ilk ders zili bugün çalıyor.

Mini mini birler için ders zili çalıyor
10 Eylül 2007 Pazartesi 08:15

2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda 1. sınıf öğrencisi olacak çocuklar, öğretmenleri ve arkadaşlarını tanımaları, ortama alışmaları için bir hafta önceden dersbaşı yapacaklar.
Yetkililerinden alınan bilgiye göre, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de 17 Eylül'de başlayacak 2006-2007 Eğitim ve Öğretim Sezonu'na ilköğretim birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler 1 hafta önce yani bugün okula başlatılarak okulu tanımaları sağlanacak. 17 Eylül tarihinden önce eğitim ve öğretim verilmeyecek fakat öğrencilerin okula alışması sağlanacak.
Uygulamadaki amacın, ilköğretime yeni başlayacak öğrencileri, okul açılmadan önceki son hafta okullara çağırarak, okulu, öğretmeni, yöneticisi ve arkadaşlarıyla tanışmalarını sağlamak olduğunu belirten yetkilileri, "Bu uygulama ile öğrencilerin ilköğretimde ilk gün sendromunu yenmeleri ve ilk günün sıkıntılı bir kabus günü olmaktan çıkarmayı hedefliyor. Çocukların kafalarındaki 'Öğretmenler çok kızar mı?, Ya okulda kaybolursam, Ya arkadaşlarım beni sevmezse' gibi endişeleri giderici yönde bir çalışma.
İSTEYEN ÇOCUĞUNU GETİREBİLİR
İstiyoruz ki yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimiz okullara gelsinler, okulları dolaşsınlar, ihtiyaçlarını nerede giderebileceklerini görsünler, öğretmenlerini tanısınlar, koridorlarda bahçelerde dolaşarak mekanı tanısınlar. Bunun için okulların açılmasına bir hafta kala böyle bir uygulama yapılacak. Öğrencinin gelme zorunluluğu yok. İsteyen veli çocuğunu getirir, istemeyen getirmez. Ama velilerin çocuklarını okula bir hafta önceden getirmeleri çocuğun bir çok korkusunu yenecektir" dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.