Minibüs ücretlerine zam geldi

Çerkezköy S.S. Akarsu Minibüs ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıma Kooperatifi başkanı İlhami Yörük, toplu taşıma araçlarının öğrenci ve şehir içi ücretlerine zam geldiğini ifade etti. Yörük yaptığı açıklamada, "Şehir içi ücretler 1 lira 25 kuruştan 1 lira 50 kuruşa yükselirken, yine şehir içinde 1 lira olan öğrenci ücretleri de 1 lira 25 kuruşa, İsmetpaşa Mahallesi’nin bulunduğu Organize Emlak Konutları öğrenci ücretleri ise 1 lira 25 kuruştan 1 lira 50 kuruş oldu" dedi

Minibüs ücretlerine zam geldi
12 Nisan 2014 Cumartesi 07:51

ARAÇLARIN DEĞİŞMESİ DE YAKIT ORANINDA YÜK GETİRDİ
Çerkezköy S.S. Akarsu Minibüs ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıma Kooperatifi başkanı İlhami Yörük, toplu taşıma araçlarının şehir içi ücretlerine zam geldiğini söyledi. Zam gerekçesi olarak 3 yıldan bu yana tarifeye zam yapmadıklarını ifade eden Çerkezköy S.S. Akarsu Minibüs ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıma Kooperatifi başkanı İlhami Yörük, “3 yıl önce bu tarifeye zam yaptığımızda mazotun litre fiyatı 3,5 lira dolayındaydı. Şimdi ise bu fiyat bir hayli arttı. Bizler de zam yapmak zorunda kaldık. Zam kararı seçimlerden önce alındı. Araçlarımızın değişmesi de bize yakıt oranında yüzde 30’luk bir yük getirdi" dedi.
YENİLENMEYEN ARAÇLARI TRAFİĞE ÇIKARMIYORUZ
İlhami Yörük, konuşmasının devamında toplu taşıma araçlarının yenilenmesiyle ilgili de bilgi vererek, "53 adet yeni araç aldık ve 2 tane daha gelecek. Yenilenmeyen 2 araç kaldı ve onları da trafiğe çıkarmıyoruz. Onların da yenilenmesiyle tüm araçlarımız belirtildiği gibi engellilere uygun ve rahat yolculuk yapmayı sağlayacak" açıklamasında bulundu.
ÇERKEZKÖY'DE DURAK KÜLTÜRÜ GELİŞMEDİ
Türkiye genelindeki il ve ilçelerde toplu taşıma kullanma oranının yüzde 35 olduğunun altını çizen Yörük, "Çerkezköy’de ise bu oran yüzde 12. Bunun daha da artması gerekiyor. Çerkezköy’deki park sorununu da düşünürsek, herkesin kendi aracıyla ulaşımı sağladığını görüyoruz. Çerkezköy’de durak sayısı da yetersiz ve yolcular da sürekli istedikleri yerde inmeyi uygun görüyorlar. Halkımızın bu konuda duyarlı olması gerekir. Ancak Çerkezköy’de durak kültürünün henüz gelişmediğini görüyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
beklenen o an - 10 yıl önce
hay allah belliydi saten zam yapılmasaydı eline mikrofonu alamazdın ölürdün.
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
mavi minibüsler tam bir felaket...istedikleri yerde durup kalkıyorlar.durak kültürünü önce siz öğrenin
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
durak kültürünün gelişmemesinde en büyük pay sizin. yolcuyu yolun ortasında durup indiren bindiren sizsiniz. yolcu şurda ineyim diye ışık yaktığı zaman durağa yanaşır indirirsiniz zınk diye durup yolun ortasında indirmeyin o zaman!