Minik kalplerine dünyaları sığdırdılar

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevi yılsonu gösterisi ve 5 yaş grubu öğrencilerin mezuniyet töreni gerçekleşti. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılım yoğun olurken, minik öğrenciler 2016 – 2017 eğitim öğretim sezonundaki son günlerinde doyasıya eğlendiler

Minik kalplerine dünyaları sığdırdılar
21 Haziran 2017 Çarşamba 12:52

YOĞUN KATILIM YAŞANDI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevi’nin Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenen yılsonu etkinliğine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkan Vakili Talat Atay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürü Hasan Gücüyener, Şef İbrahim Göktaş, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu ve aynı zamanda Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevi eski Müdürü Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar, Çerkezköy Belediye Meclis üyesi Uğur Erem, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hikmet İşcan, Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevi Müdürü Ezgi İpek, Bakımevi çalışanları ile öğrenci velileri katıldı.
GÖMLEĞİN DÜĞMELERİNİ DOĞRU İLİKLEMEK İÇİN BURADAYIZ
1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevi Müdürü Ezgi İpek’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla devam etti. İpek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitimi gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir. Biz o gömleğin doğru iliklenmesi için buradayız. Benim için de ilk olan bu tatlı deneyimi sizlerle burada paylaşabilmek kadar gurur verici bir şey daha yok. Bu yüzden bu gömleğin düğmelerini doğru iliklemek için heyecanla buradayız.
GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN SEVGİLİ BABALARIMIZ
Başarı, ulaşılacak son durak değil; bitmeyen bir yolculuktur. Bu yolculuğun görünmez kahramanları, sevgili babalarımız iyi ki varsınız ve yanımızdasınız. Mükemmel bir babaya sahip bir çocuk olarak büyüdüm ben. Çok iyi yürekli bir adamdı benim babam. Bugün burada olsaydı gurur duyacaktı benimle, tıpkı hayatım boyunca babamla gurur duyduğum gibi. Tüm çocuklarımızın da en az benim kadar şanslı olmaları dileğiyle, gününüz kutlu olsun sevgili babalarımız.”
İLK 6 YAŞIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Ezgi İpek’in ardından kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkan Vakili Talat Atay da kısa bir konuşma yaparak, “Çocuklarımıza çok küçük yaştan itibaren bazı davranışları kazandırmamız gerekiyor. İlk altı yaş döneminde kimlik ve kişilik gelişimine büyük katkı yapacağımız bir dönemdir. Onlara küçücük yaştan itibaren bir takım sorumlulukları, mutlaka vermenizi tavsiye ederim. Gündüz bakım evimizde öğretmenlerimiz onlara yaşam becerilerini kazandırmaya çalışıyorlar. Ekmek eskiden aslanın ağzındaydı, artık ekmek aslanın ağzında değil midesinde. O kadar şartlar zorlaştı. Çocuklarımızın bazı velilerinin ödevleri kendilerinin yaptığını gözlemliyoruz. Bırakın kendi ödevlerini kendileri yapsınlar. Günlük okul hayatlarında hatta dışarıda oynarken, yaşadıkları bazı problemlerin tümünü çözemeye kalmayın. Çünkü onlar toplum içerisinde deneme kavrama yöntemiyle hayatı kavrayacaklar” ifadelerini kullandı.
KEP ATTILAR
Yapılan konuşmaların ardından minik öğrenciler hazırladıkları gösterileri öğretmenleri eşliğinde sergilediler. Son olarak da 5 yaş grubu öğrenciler kep atarak mezuniyetlerini kutladılar.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.