Minik sporculara sağlıklı yaşam hakkında seminer verildi

Kapaklıspor Kulübü bünyesinde bulundurduğu sporculara, sporun çocuklarda faydasını ve zararlı alışkanlıkların insan vücudundaki olumsuz etkilerini anlatan bir konferans düzenledi. Konferansta sporculara İrmet Hastanesi Acil Servis Doktoru Muhammet Ceylan ve Avrupa Ortak Sağlık Güvenlik birimi doktoru Ayşegül Baykara tarafından sağlıklı yaşam hakkında bilgiler verildi.

Minik sporculara sağlıklı yaşam hakkında seminer verildi
24 Temmuz 2014 Perşembe 07:23

KATILIM YOĞUN OLDU
Kapaklıspor Kulübü tarafından düzenlenen sağlıklı yaşam ve sporun çocuklarda faydaları konulu konferans Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen konferans programına ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Kapaklıspor Kulübü Başkanı Adem Yavaş, 1911 Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Murat Narçın, Özel İrmet Hastanesi Müdürü Alper Atasoy ile Halkla İlişkiler Sorumlusu Leyla Alkan, Kapaklıspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Pandir, Kapaklıspor Kulübü bünyesindeki tüm sporcular ve aileleri katıldı.
YANIMIZDA OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ
Kapaklıspor yönetim kurulu üyesi Nurten Pandir düzenlenen konferans programının açılış konuşmasında spora gönül veren sporculara ve onlara emek ve destek ailelerine teşekkür ederek, “Bu yolda yavrularımıza sporu sevdiren ve öğreten sevgili hocalarımıza  ve ayrıca Kapaklı spor kulübünün düzenlediği faaliyetlerimizde yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz” dedi.
KÖTÜ ALIŞKANLIKLARIN EDİNİLMESİ HER ZAMAN BİR RİSKTİR
Nurten Pandir yaptığı konuşmada spor bilincinin çocuklara yerleştirilmesinin altını çizerek, “Kapaklı ilçemiz sanayi merkezi olması sebebi ile anne ve babalar iş hayatında yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Evlatlarımızın kötü alışkanlıklar edinmesi, uygunsuz yerlerde oyun kurarak çeşitli tehlikelerle karşı karşıya kalması her zaman bir risktir. Spor tesisleri çocuklarımızı sağlıklı ortamda yaşıtlarıyla değişik spor dallarında eğiterek ve gelecek hayatlarında sporu severek ve isteyerek bilinçli bir şekilde öğrenmelerini sağlamaktadır. Bu konuda bizlere yardımcı olan devlet büyüklerimize ailelerimize, hocalarımıza minnettarız” açıklamasında bulundu.
SPOR HAYATIMIZDA ÖNEMLİ BİR ROL OYNAMAKTADIR
Açılış konuşmalarının ardından Özel İrmet Hastanesi Acil Servis Doktoru olan Muhammet Ceylan küçük sporculara sporun faydalarını ve hangi yaşta ne tür ile spor ile ilgilenmelerini anlatan sunum gerçekleştirdi. Doktor Ceylan sporun sosyal anlamda da kendilerine faydalı olacağını belirterek, “Spor yoluyla çevrenizi tanır iletişim kurabilir ve kendiniz olan özgüveninizi arttırabilirsiniz. Yapılan düzenli spor ile ileri yaşlarda ki zamanlarda sağlıklı olarak hayata devam edebilmek adına spor hayatınızda çok önemli rol oynamaktadır” diye konuştu.
UYUŞTURUCUNUN KÖTÜ OLDUĞUNUN BİLİNCİNDE OLMALIYIZ
Avrupa Ortak Sağlık Güvenlik birimi doktoru Ayşegül Baykara son zamanlarda sıkça gündemde olan Bonzai ve diğer uyuşturucu maddeleri hakkında sporcuları bilgilendirdi. Doktor Baykara, Bonzainin diğer uyuşturucu gruplara daha ucuz ve kolay elde edileceğini belirterek, “Uyuşturucu maddelerinin kötü taraflarını hepimiz biliyoruz. Uyuşturucuya alışmanın en kolay yolu arkadaş çevresi ve onların baskılarıdır. Sizlere bir kereden bir şey olmaz, uyuşturucu bağımlılık yapmaz gibi cümleler kuran kimselere inanmamanız ve uyuşturucunun kötü bir madde olduğunun bilincinde olmanız gerekir” ifadelerini kullandı.
 ÖDÜLLER VERİLDİ
Gerçekleştirilen sunumun ardından Kapaklıspor kulübü yönetim kurulu üyesi Nurten Pandir Kapaklıspor’a desteklerinden dolayı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker’e Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’ya iletilmek üzere destek ödülü takdim etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.