Minikler yüzmeye başladı

Çerkezköy Belediyesi Yaz Spor Okulu kapsamında düzenlenen Yüzme Kursu'nda eğitimler hızla devam ediyor. Eski Otogar alanında kurulan yüzme havuzunda yüzme öğrenen minikler, yüzmeye başladı! Belediye Yaz Okulu Koordinatörü Oğuz Alaca ve Yüzme Kursu hocaları spor okullarının ilk döneminden bu zamana kadar yüzme bilmeyen öğrencilerin yüzde 75 oranında yüzmeyi öğrendiğini belirtti. Kursun ilk bölümü ay sonunda bitecek. Bu süre içerisinde miniklerin yüzmeyi tamamen öğrenmesi planlanıyor

Minikler yüzmeye başladı
17 Temmuz 2014 Perşembe 07:46

Çerkezköy Belediyesi Yaz Spor Okulu kapsamında başlatılan yüzme kursunda eğitimler aralıksız sürüyor. 1 Temmuz'da başlayan kurslarda bugüne kadar öğrencilerin yüzmenin yüzede 75'ini öğrendiğini belirten Yaz Spor Okulu Koordinatörü Oğuz Alaca, "Yüzme kursunun birincisi 30 Temmuz'da sona erecek. Kursiyerlerimiz bu tarihe kadar yüzmeyi tamamen öğrenmiş olacaklar” açıklamasında bulundu.
345 ÖĞRENCİ DEVAM EDİYOR
Belediye, Yaz Spor Okulları Koordinatörü Oğuz Alaca birinci dönem öğrencilerinin toplamda 345 kişi olduğunu ifade ederek, “Şu an birinci dönem öğrencileri ile 30 Temmuza kadar derslerimiz devam edecek. Günde 4 seans şeklinde kurs veriyoruz ilk seans sabah 10:00’da başlıyor. Tek yüzme kursuna gelen öğrenci haftada 8 saat ders alıyorken, diğer branşlarla beraber yüzme kursuna gelenler haftada 4 saatlik kurstan faydalanıyor” açıklamasını yaptı.
YÜZDE 75 YÜZMEYİ ÖĞRENDİLER
Koordinatör Alaca, kursa katılan öğrencilerden sıfırdan başlayıp eğitim alan öğrencilerde yüzde75’lik başarı elde ettiğini kaydetti. Alaca, “Toplamda 788 öğrenci var bunlardan 345’i şu an kursa devam ediyor diğer grup ise 1 Ağustos günü başlayıp 30 Ağustos günü sona erecek. Hiç yüzme bilmeyen öğrenciler bugün yüzde 75 oranında yüzmeyi öğrendi. Kurs sonuna kadar tamamen yüzmeyi öğrenmiş olacaklar” diye konuştu.
HER GÜN DEZENFEKTE EDİLİYOR
Koordinatör Alaca velilerin ve vatandaşların havuzların temizliği hakkındaki endişelerini de giderici açıklamalarda bulundu. Alaca, “Havuzumuzun suyu günlük olarak dezenfekte ediliyor. Belediyemizde günlük olarak havuz suyunun PH değerini ve klor seviyesini ölçüyoruz. Ben bu ölçümleri bizzat yapıyorum. Yağmurlu havalarda hiç  bir öğrencinin havuza girmesine izin verilmiyor ve kursa da devam etmiyoruz, yağmur sırasında üstü açık havuzumuzun içine yosun ilaçları kullanıp temiz kalmasını sağlıyoruz” açıklamalarını yaptı.
ADIM ADIM YÜZMEYİ ÖĞRENİYORLAR
Kurs hocalarından İsmail Çokkaş ve Sertaç Çalbaş öğrencilerin yüzme aşamasına gelene kadar yaptıkları antrenman programı hakkında bilgi verdi. İsmail Çokkaş “Çocukların havuza girmeden önce duş almalarını, ayak dezenfektanından geçmelerini ve saçlarının havuza dökülmemesi için bone takmalarını sağlıyoruz."dedi. Yüzme kursları hakkında da bilgiler veren Çokkaş, "Yüzmeyi hemen öğretecek hareket olarak ayak çırpma tekniklerini öğretip havuz içinde uygulamalı eğitime geçiyoruz. İkinci adımda ise öğrencilere nefes teknikleri ve su üzerinde duruş tekniklerini öğretip su üzerinde dengede durmaları için board ya da makarna ile dengelerini sağlamasını sağlıyoruz. Board ile beraber yüzmeyi ilerleten öğrenciler su içerisinde nefes alıp verme uygulamasını öğrendikten sonra son olarak kulaç atma teknikleri ile beraber hazır duruma geliyor. Daha sonra kendi başına yüzüyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.