Mobilyada yaz hareketliliği yaşanıyor

Yaz gelip düğün sezonunun başlamasıyla birlikte mobilya satış mağazaları da çeşitli kampanyalar düzenlemeye başladı. Vatandaş için kolaylık sağlayan bu kampanyalara yönelimin fazla olduğunu belirten mağaza sahipleri, herkesin bütçesine göre mobilya aldığını ifade ediyor

Mobilyada yaz hareketliliği yaşanıyor
16 Temmuz 2011 Cumartesi 00:00

Düğünlerin artmasıyla birlikte mobilya sektörü de 'Düğün Paketleri' hazırlamaya başladı. Yatak Odası, Yemek Odası, Koltuk Takımı bulunan ve fiyatları uygun olan 3'lü paketler, yeni evlenecek çiftlerin tercihleri arasında ilk sırada yer alıyor. Satış Sorumluları bu kampanyalı ürünlere yönelimin daha çok olduğunu dile getiriyorlar.
GEÇEN SENEYE GÖRE SATIŞLAR AZ
Satışların belirli bir denge de olmayıp 1 hafta durgun, 1 hafta hareketli geçebildiğini söyleyen Altınsaray Mobilya Satış yetkilisi, geçen senelere göre satışların çok az olduğunu söyledi. "Daha çok ekonomik takımlara yönelim var. Fakat ihtiyaca göre de parça parça alım oluyor" diyen Satış yetkilisi, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunun yanı sıra seçim süreci satışlarda tüm piyasayı olduğu gibi bizi de etkiledi Vatandaşlara kolaylık olsun diye 3'lü Ekonomik Düğün Paketi hazırladık. Vatandaşta bu ekonomik paketleri tercih ediyor fakat yinede istekler belli olmuyor ve değişebiliyor."
İNSANLAR RENKLİYE DÖNDÜ
"Eskiden krem- kahve gibi pastel tonlar, bunun yanında değişmeyen vitrin takımları vardı" diyen Mağaza yetkilisi, "Bugün renkler değişti. İnsanlar renkliye döndü artık bu renkli mobilyalar tercih ediliyor. Renk uyumuna da dikkat edilmiyor, aksine zıtlık aranıyor. Bu dönemde siyah-beyaz renk mobilyalarda öne çıkıyor" ifadelerine yer verdi.
Vatandaşın daha çok peşin aldığını kaydeden Satış yetkilisi, "Bunun yanında taksit süresini uzat diyen müşterilerimiz de var. Biz de müşterilerimizin taleplerine cevap vermeye çalışıyoruz" dedi.
DÜĞÜN SEZONU OLMASINA RAĞMEN SATIŞLAR DURGUN
İpek Mobilya Çerkezköy Satış Merkezi Sahibi Sami Selvili ise "Düğün sezonu dolmasına rağmen satışlar durgun" derken, bu durgunluğun sebebini şöyle açıkladı: "Durgunluk bizden de kaynaklanıyor olabilir. Çünkü biz sıkıntı yaşamamak için senetli elden satış yapmıyoruz" dedi.
Sami Selvili, "3'lü Ekonomik takımlarımızda var. Onlara yönelim de orta derecede" dedikten sonra eskiden Çerkezköy'de mobilya mağaza sayısının çok az olduğunu şimdi tüketicinin birden fazla çeşidi bir arada bulabileceği birçok mobilya mağazasının bulunmasından dolayı müşterilerin çok şanslı olduğuna da değindi.
BU YIL BEYAZ FIRTINASI MODA
Modellerin gittikçe arttığını söyleyen Selvili, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu yıl beyaz fırtınası moda. Fakat pastel tonlar yine de ölmez. Ayrıca ürünlerde 2 yıl garantimiz +10 sene de parça değişikliği yapma garantimiz var."
Sami Selvili, mobilya fiyatlarında geçen seneye oranla yükselişin olduğunu kaydettikten sonra seri sonu ve indirimli ürünlerinin bulunduğunu da sözlerine ekledi.
PAKET ÜRÜNLER DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR
"4 yıldır buradayız. Ama satışlar beklediğimiz gibi değil. Bu yıl geçen seneye göre daha iyi yalnız yinede olması gereken gibi değil" diyen Kilim Mobilya Firma Sahibi Yasemin Atansoy, şöyle devam etti: "İhtiyaca göre parça parça ürün alan da oluyor, Düğün paketi alanda. Tabi ekonomik olana yönelim daha fazla. Paket ürünler daha çok tercih ediliyor fakat yinede bu kişiye göre değişiyor."
KİLİM'İN AYRI BİR ÇİZGİSİ VAR
Her kesime yönelik, modası geçmeyecek ürünlerin Kilim Mobilya'da daha çok olduğunun altını çizen Firma Sahibi Atansoy, Kilim Mobilya'nın daha sade ve ayrı bir çizgisinin olduğuna da değinerek her kesime uygun ürün bulunduğuna dikkat çekti ve Kilim'in bütün ürünlerini Mağazaya getirmeye dikkat ettiklerini belirtti.
SATIŞLAR GEÇEN YILA GÖRE DAHA İYİ
Saray Mobilya Sahibi Eyüp Kucur, bekledikleri gibi geçen yıla oranla bu yıl satışların daha iyi olduğunu dile getirdikten sonra satışların bu sene daha iyi olmasını şu şekilde açıkladı: "Geçen sene bildiğiniz gibi kriz vardı. Fabrika sahipleri de bu krizi fırsat bilip çok fazla işçi çıkışı yaptılar. Fakat bu sene fabrikalar istikrarlı çalıyor."
Geçen seneye göre mobilya fiyatlarında değişiklik olmadığını söyleyen Eyüp Kucur, fiyatların standartlarda gittiğini açıkladıktan sonra kampanyalı ürünleri canlı tuttuklarını da belirtti.
REKABET ORTAMI MÜŞTERİ İÇİN AVANTAJLIDIR
Kucur, "Rekabet ortamı müşteri için avantajlıdır" diyerek düşüncesi paylaştıktan sonra şunları kaydetti: "Eskiden mağaza sayısının az olmasından dolayı alırsan al, almazsan alma zihniyeti vardı. Şimdi ise öyle değil. Bir pazar oluştu. Artık Çerkezköye alış veriş için Çorlu'dan, İstanbul'dan bile gelenler oluyor."
MARKALARDA ESNEKLİK YOKTUR
Marka Mobilyaları satmadıklarını ifade eden Saray Mobilya Sahibi Eyüp Kucur, "Markalar arasında İstikbal birinci, Bellona ikinci ve İpek Mobilya üçüncü" derken bu markaların satışlarında esneklik olmadığını, fakat kendilerinde bir dayatma olmadıklarını ve yüksek, orta, düşük fiyatlarda ürün bulundurduklarını ayrıca taksit yaptıklarını dile getirdi.
BU SENE KAMPANYA YAVAŞ
Eyüp Kucur, "Çiftler beraber almak istediklerinde kampanyalar hareketli oluyor. Yoksa bu sene kampanyalar yavaş. Nedeni de; Çerkezköy göç alan bir yer olduğu için genelde gurbetçiler oluyor ve onlarda kampanyalı ürüne ihtiyaç duymuyor" ifadesini kullandıktan sonra bu sene sade beyazın moda olduğunu ayrıca mürdüm renginin de gündeme oturduğunu söylemeden geçmedi.
İNTERNETTEN ALIM ÇERKEZKÖYDE FAZLA DEĞİL
Mağaza Sahibi Kucur, vatandaşın internetten de ürünleri takip ettiğini fakat yine de elle dokunup almak istediklerini belirtikten sonra İstanbul'da vatandaşın zamanının kısıtlı olduğu için internetten alış veriş yapabileceğini fakat Çerkezköy de böyle bir şeyin olmadığını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.