Modern eğitim ve öğretim için en önemli adım

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Tekirdağ'a gelişinin ve Harf Devrimi'nin 90. Yıldönümü dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı

Modern eğitim ve öğretim için en önemli adım
27 Ağustos 2018 Pazartesi 13:54

BİR HALKIN TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEK ADIMI TEKİRDAĞ’DA ATMIŞTIR
Büyük Önder Atatürk’ün dil ve kültür alanında yeni çığır açan Harf Devrimini Tekirdağ’da uygulamaya başladığı ifade eden CHP’li Yüceer, basın açıklamasında şunları ifade etti: “Bugün Cumhuriyetimizin Kurucusu Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Tekirdağ'a gelişinin ve Harf Devrimini uygulayışının 90. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çağdaş bir ülkenin temellerini atan Büyük Önder Atatürk’ün başlattığı Harf Devrimi, dil ve kültür alanında çığır açmış en önemli inkılaplardan biridir. 90 yıl önce bugün, Atatürk’ün, yeni Türk harflerini tanıtıp öğretmek ve halkın bu konudaki düşüncelerini görmek amacıyla çıktığı yurt gezilerinin ilk durağı Tekirdağ olmuştur. Büyük Önderimiz, kara bir tahta ve bir tebeşirle bir halkın tarihini değiştirecek büyük bir adımı Cumhuriyetin başöğretmeni olarak Tekirdağ’da atmıştır. Bu onurun Tekirdağ ve hemşehrilerimize nasip olması her daim övünç kaynağımız olmuştur ve olmaya devam edecektir.”

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVRİMLERİYLE GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERE DE ÖRNEK OLMUŞTUR
Harf Devriminin Atatürk’ün kültür alanında yaptığı en önemli devrimlerden biri olduğunu ifade eden CHP’li Yüceer, açıklamasına şöyle devam etti: “Önderimiz Atatürk çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmış, aydınlanma devrimini gerçekleştirmiş ve modern dünyayla yarışır hale gelmiş bir Türkiye için gerçekleşecek tüm devrimleri halka tanıtarak benimsetmiştir. Harf Devrimi okuma-yazmayı kolaylaştırmak ve yaymak, modern eğitim ve öğretimin gerçekleşmesini sağlamak için atılmış en önemli adımdır. Dil devrimiyle birlikte aynı dönemde Türkçe’nin yabancı kelimelerden arındırılması için de çalışmalar başlatılmış; böylece halkın yazın hayatıyla arasındaki kopukluğun giderilmesi de amaçlanmıştır. Genç Cumhuriyetimiz, o günlerde özellikle eğitim alanında gerçekleştirdiği yenilikler ve ilerlemeler sayesinde, gelişmekte olan ülkelere de örnek olmuştur.

BİZE DÜŞEN EN BÜYÜK GÖREV, ATATÜRK’ÜN İLKE VE DEVRİMLERİNE SAHİP ÇIKMAKTIR
Bugün bize düşen en büyük görev, Atatürk’ün en büyük eseri ve mirası olan Cumhuriyet’i ve değerlerini tüm saldırılara karşı korumak, O’nun ilke ve devrimlerine sahip çıkmak ve bunları gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarmaktır. Bu vesileyle demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan haklarına, barışa ve özgürlüğe olan inancımızla Cumhuriyetimizin kurucusu Önderimiz Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Millî Mücadele şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; Atatürk’ün Tekirdağ’ı ziyareti ve Harf Devriminin uygulanışının 90. yıldönümünü kutluyorum.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.