Modern Fen Bilimleri eğitime hazır

Dershanelerin dönüşüm programı kapsamında ortaokula dönüşen Özel Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Ortaokulu Müdürü Uğur Soykan düzenlediği basın toplantısı ile yeni eğitim ve öğretim yılı hakkında açıklamalarda bulundu. Soykan yaptığı açıklamada, “İlk kez özel okul olarak ders verecek olan kurumumuzda, yeni eğitim yılı öncesinde verdiğimiz eğitim dershanecilikten kalma bir alışkanlık. Aynı zamanda öğrencilerin bu şekilde yeni döneme adaptasyonlarını sağlamaktır. Bunun önemli olduğunu da düşünerek yeni eğitim öğretim yılına öğrencilerimizin daha güçlü girmesini hedefliyoruz” dedi

Modern Fen Bilimleri eğitime hazır
10 Eylül 2015 Perşembe 16:25

HAZIRLIK AMAÇLI DERSLERE BAŞLADILAR

Dönüşüm programı kapsamında Dershaneden özel okula Özel Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Ortaokulu yeni eğitim ve öğretim dönemine hazır durumda. Okul Müdürü Uğur Soykan yeni eğitim ve öğretim dönemi hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Soykan yaptığı açıklamada, “Okul olarak bu yıl 200 öğrenci kaydı yaptık. 2015-2016 eğitim öğretim dönemi bildiğiniz gibi 28 Eylül’de başlıyor. Okul olarak, 28 Eylül’e kadar sınav öncesi öğrencilerimize 7. Sınıftan 8. Sınıfa bağlayan derslerinin tekrarını yapmak ve sınavlara daha iyi hazırlanmalarını sağlamak için derslere başladık” ifadelerini kullandı.

İLK DEFA DERSHANECİLİK DIŞINDA BİR EĞİTİM GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Öğrencilere eğitim öğretim başlamadan önce eğitim vermeye başlamalarının dershanecilikten kalma bir alışkanlık olduğunu sözlerine ekleyen Uğur Soykan, “İlk kez okul olarak ders verecek olan okulumuzda, bu uygulama dershanecilikten kalma bir alışkanlık. Aynı zamanda öğrencilerin bu şekilde yeni döneme adaptasyonlarını sağlamaktır. Bunun önemli olduğunu da düşünerek yeni eğitim öğretim yılına öğrencilerimizin daha güçlü girmesini sağlamaktır. 65 yıllık bir kurumuz ve ilk defa dershanecilik dışında bir eğitim gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

OKULDA TAŞLAR YERİNE OTURDU

Özel ortaokul olarak Çerkezköy’de tek ortaokul olduklarını ifade eden Soykan şöyle devam etti; “Bu güne kadar kurumumuzda Türkiye dereceleri yapan öğrenci sayımız çok fazla olmasının nedeni işimizi ciddi şekilde yapmamızdandır. Kısaca biz ciddi bir eğitim kurumuyuz. Okulumuzun öğrenci kontenjanımız 480 olmasına rağmen bu yıl  öğrenci sayımızı 200 ile sınırlandırdık. Başarılı olmamamız için hiçbir neden yok. Okulumuzda taşlar yerine oturdu. Öğretmen sayımızda da artış sağladık. Önümüzdeki yıl yeni bir kriter belirleyeceğiz. O da bizim sınavlarımızda 380 ila 400 puan alan öğrencileri alacağız. Amacımız okulumuzun ve öğrencilerimizin başarılı olmasını sağlamaktır. Şu anda halkımızın yüzde 80’i dershanelerin kapanarak okula dönüştüğünü bilmiyor. Halen dershane diye gelen veliler oluyor. Kendilerine okula dönüştüğümüzü söyleyince şaşırıyorlar. Yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere, velilere ve tüm ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.