Müezzinoğlu ilaç fabrikalarını gezdi

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Çerkezköy’de faaliyet gösteren ilaç fabrikalarına yönelik yaptığı ziyaretlerde fabrikalarının üretimleri ve yatırımları hakkında bilgi aldı. Müezzinoğlu sırasıyla Pharmactive , Bilim İlaç sanayi ve Koçak Farma fabrikalarını ziyaret etti

Müezzinoğlu ilaç fabrikalarını gezdi
18 Ağustos 2014 Pazartesi 08:32


ZİYARETLERDE BULUNDU
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Çerkezköy’de faaliyet gösteren ilaç üretim tesislerini ziyaret ederek kısa bilgiler aldı.Bakan Müezzinoğlu’nun ziyaretine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da eşlik etti. Müezzinoğlu’nun ilk durağı Pharmactive İlaç Fabrikası olurken orada yaptığı ziyaret ve incelemenin ardından Bilim İlaç Fabrikası’na geçerken son olarak ta Koçak Farma İlaç Fabrikası’na ziyarette bulundu.
KOÇAK FARMA’YA GELDİ
Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nun ziyareti öncesinde Bakan Müezzinoğlu’nu Koçak Farma Yönetim Kurulu Başkanı Ender Koçak, Koçak Farma CEO’su Dr. Hakan Koçak, Koçak Farma Dış İlişkiler ve İşletim Direktörü Cem Koçak, Sanayi Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Çerkezköy Organize Sanayi  Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürdal Adal, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan karşıladı.
MÜEZZİNOĞLU’NA BİLGİ AKTARDILAR
Müezzinoğlu’nun ziyareti ile beraber kısa bir sunum hazırlayan Koçak Farma yetkilileri fabrikanın faaliyet ve üretim çalışmaları hakkında Bakan Müezzinoğluna bilgi aktardı.
ANTİKOR VE AŞILARI ÜRETMEYİ PLANLIYORUZ
Koçak Farma CEO’su Dr. Hakan Koçak toplantıda “Koçak Fabrikası olarak Türkiye’de 70 bin metrekare kapalı alanda ilaç üreten tek fabrikayız. Halkın sağlığına katkıda bulunuyoruz. İlk bio teknoloji ürünü üreterek piyasaya verdik ve Türkiye’de bulunan yaklaşık 10 milyon diabet hastası var bunun içinde insülin üretip Türkiye pazarına vereceğiz. İnsülinlerin pilot üretimleri hazır Bakanlık ruhsatı için çalışmaları başlatıldı. Ticari üretimi de bitirip pazara vereceğiz. Ayrıca antikor ve aşılarda üretmeyi planlıyoruz bu projeninde çalışmalarına başladık” ifadelerini kullandı.
ONKOLOJİ NOKTASINDA 68 ÜRÜN
Hakan Koçak’ın ardından söz alan Koçak Farma Dış İlişkiler ve İşletim Direktörü Cem Koçak’ta Koçak Farma İlaç fabrikasının onkoloji noktasında 68 ürünün ilaç pazarına sürüldüğünü belirterek, “Türkiye’de ki tüm onkoloji ilaç ihtiyacını karşılayabiliriz. Fabrikamızda Avrupa Birliği Onkoloji ürünü onaylı bölümlerimiz mevcuttur bunlardan bir kaçı, solid ürünler, likid ürünler, steril ürünler, yumuşak jelatin kapsül ürünler, penisilin ve penisilin türevleri olan üretim bölümleridir” dedi.
İLK KEZ ÜRETİLDİ
Cem Koçak, Koçak Farma’nın Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı tek biyolojik ve biyo teknolojik ürünlerin üretim alanı olduğunu vurgulayarak, “Biyobenzer, kanser ürünleri, yumuşak kapsül ürünleri, liyofilize flakon ve ampul ürünleri Türkiye’de ilk kez fabrikamızda üretilmiştir” diye konuştu.
FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ
Bilgilendirme toplantısının ardından Bakan Müezzinoğlu, Koçak Farma Yönetim Kurulu Başkanı Ender Koçak, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ilaç üretim tesislerine girerek çalışmaları yerinde kontrol etti. Kontrollerinin ardından fabrikadan ayrılan Bakan Müezzinoğlu Yönetim Başkanı ve beraberindeki ziyaretçilerle beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.