Muhtarlar günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar günü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen program ile kutlandı

Muhtarlar günü kutlandı
19 Ekim 2016 Çarşamba 18:38

CUMHURİYET MEYDANIN TÖREN DÜZENLENDİ
 
Düzenlenen kutlama programına Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Recep Şahin, Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Mutlu Timur, Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Turhan Ersöz, İstasyon Mahallesi Muhtarı Bahri Çakır, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hikmet İşcan, Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Çetin, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı İrfan Akem, Kızılpınar Mahallesi Muhtarı Ahmet Milli ve Veliköy Mahallesi Muhtarı Ersan Albayrak, Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kuralay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Esengül Güven, Çerkezköy Zabıta Müdürü Kenan Erez, İrmet Hospital İletişim ve Pazarlama Uzmanı Füsun Özcan, Optimed Hastanesi Halkla İlişkiler Uzmanı Nagihan Aktaş katıldı.
 
ÇELENK SUNUMU YAPILDI
 
Program Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesinin Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Çerkezköy Muhtarlar Derneği Başkanı Tahsin Akgün günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Akgün konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
 
MERKEZİ İDARENİN BİR PARÇASI OLARAK KURULMUŞTUR
 
"19. Yüzyılda devlet halkla ilişkilerinin iyileştirilmesi amacıyla merkezi idarenin bir parçası olarak bazı yardımcı mahalli örgütler kurmuştur. Mahalle muhtar ve ihtiyar heyetleri de bu kuruluşlardandır. 1933 senesinde çıkartılan 2295 sayılı kanunla varlığı sona erdirilen kuruluşun görevlerini, zabıta ve belediye gibi bazı kuruluşların yapması öngörülmüştür. Ancak, on yıllık bir uygulama mahalle muhtarlığının boşluğunun doldurulmasının mümkün olmadığı görüldüğünden, 1944 tarihinde çıkarılan kanun ile muhtarlık bugünkü şeklini almıştır.
 
İLÇEMİZDE 10 MUHTARLIK BULUNMAKTADIR
 
Muhtarlıklar devlet ile halk arasında bir köprü bir elçi vazifesi görür. Devletin halka en yakın temsilcisidir. Bir nevi devletin yüzüdür. Yerel yönetimler içinde önemli bir vazife yapmaktadır. İlçemizde toplamda 10 muhtarlık bulunmaktadır. İlçemizin nüfusunun 130 binden fazla olduğu ve her geçen gün hızlı bir şekilde arttığı düşünüldüğünde her muhtarlık ortalama 13 bin vatandaşa hizmet etmektedir. Bu muhtarlıklar çok hızlı bir şekilde büyüyen İlçemizde halkın sorunlarını çözebilmek için büyük bir gayretle çalışmaktadır" dedi. Akgün'ün konuşmasını bitirmesinin ardından tören son buldu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.