Muhtarlar Günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı

Muhtarlar Günü kutlandı
23 Ekim 2017 Pazartesi 09:34

ÇELENK SUNUMU YAPILDI
Düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakam Vekili Saray Kaymakamı Alp Arslan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, Mahalle Muhtarları, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.
1829’A DAYANIYOR
Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kısa bir konuşma yapan TMD Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün şu ifadeleri kullandı: “İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 2016/21 sayılı genelgeleri doğrultusunda oluşturulan, Osmanlı arşivinde 2. Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim gününün ‘Muhtarlar günü’ olarak kutlanmasına karar verilmiştir.
MUHTARLARIN SEÇİLME YÖNTEMİ EN DEMOKRATİK YÖNTEMDİR
Biz mahalle muhtarları, mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, seçimle gelen, merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan, mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini yöneticilere ulaştırmada kısacası devlet ile vatandaş arasında güçlü bir köprü görevi gören kişileriz. Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi mahalle muhtarlarıdır ve muhtarların seçilme yöntemi en demokratik yöntemdir. Arkamızda herhangi bir siyasi parti olmaksızın adımızla ismimizle halkın önüne çıkarız
BİZLERE BÜYÜK SORUMLULUK YÜKLEMEKTEDİR
Bizer, Cumhuriyet’in en alt bölümündeki temsilciler olarak tüm muhtar arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlara en iyi hizmeti sağlamaya çalışıyoruz. Huzur ve güven içinde olmaları için çaba sarf ettiğimiz gibi, demokrasimizin tamamını savunmak adına 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi şehit düşerek bu vatana hizmetini en üst seviyeye taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı, bizlere büyük sorumluluk yüklemektedir. Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi İstanbul’da şehit olan Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş’a ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum.
ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM
 Yoğun göç alan Çerkezköy’ün nüfusu hızlı bir şekilde artıyor. Nüfusu 150 bine dayanan ilçemizde 10 muhtarlık bulunmakta, muhtar arkadaşlarımız da vatandaşlarımızın sorunlarını hızlı bir şekilde çözmek için büyük bir gayret sarf etmektedirler. Tüm arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan kaymakamımız Atilla Selami Abban’a, Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve bizleri bugün yalnız bırakmayan Saray Kaymakamı Alp Arslan’a teşekkürlerimi sunuyorum. İlçe muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim muhtarlar gününü kutluyorum.”
DANIŞMA VE İSTEK MERKEZİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da tören sonrası yaptığı açıklamada “Muhtarlarımız demokrasinin ilk halkası, vatandaşlarımızla resmi kurumlarımız arasındaki en önemli bağ, danışma ve istek merkezidir. Bu bilinçle muhtarlarımızı yönetim anlayışımızın bir parçası olarak görüyoruz” diyerek tüm muhtarın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.