MUHTARLARA BÜYÜKŞEHİR YASASI SEMİNERDE ANLATILDI

Kapaklı Belediyesi Büyükşehir yasası ile ilgili bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Kapaklı Belediyesi, “6360 Sayılı 13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile ilgili olarak ilçedeki, köy ve beldelere bağlı mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi

MUHTARLARA BÜYÜKŞEHİR YASASI SEMİNERDE ANLATILDI
03 Nisan 2013 Çarşamba 08:18

24-28 Mart tarihleri arasında Kıbrıs’ta düzenlenen eğitim seminerine, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ilçe ve bağlı belde ve köy muhtarları ile görevli Belediye personeli katıldı.
6360 SAYILI BÜYÜKŞEHİR YASASI ANLATILDI
Eğitim seminerinde MİHDER Genel Başkanı Mehmet Dönmez tarafından, ‘6360 Sayılı On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la kapanan belediyelerinin izleyeceği yol haritası ve nüfusu 2.000’in altında olup kapanan belediyelerin durumu, tören, temsil ve ağırlama giderleri, yazışma kuralları hakkında bilgiler verildi.
Harita ve Kadastro Müh. ODTÜ Öğretim Görevlisi Cemal İşleyici 644 sayılı KHK ile Belediyelerden, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilen yetkiler, yapı denetim, imar cezaları, 3194 sayılı İmar Kanunu hakkında bilgiler verdi. Muhtarların imar konusu hakkında gelen sorularını cevaplandırdı.
Düzenlenen seminer ile ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Kapaklı’yı ilgilendiren bu önemli yasa hakkında fikir alış-verişinde bulunmak için bir araya geldiklerini belirterek, seminere katılan muhtarlara teşekkür ederek şunları söyledi:
“Muhtarlarımız, bizim hizmet ortağımızdır. Hepiniz seçilerek geldiniz. Bu sorumluluğu en iyi şekilde taşıdığınıza inanıyorum. Halkımız kimin kendisine hizmet ettiğini, kimin içten ve samimi olduğunu çok iyi değerlendiriyor. Bu görevler fedakârlık istemektedir. Önümüzdeki yerel seçimlerden sonra büyükşehir statüsünü alacağız. Köylerimizin köy tüzel kişiliği kalkarak mahalleye dönüşecek, bu konuda köy muhtarlarımız büyükşehir yasasıyla birlikte köylerimizde oluşabilecek değişiklilikleri iyi kavramalı ve ona göre hareket etmelidirler. Allahın izni ile bu süreci inşallah muhtarlarımızla birlikte el ele vererek beraber değerlendireceğiz.”
KAPAKLILI ŞEHİT İNCE’Yİ UNUTMADILAR
Seminerlerin tamamlanmasının ardından son gün Kıbrıs Turu yapıldı. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit düşen ve yaklaşık 300 şehidin temsili anıtının bulunduğu Boğazköy Şehitliği’ni ziyaret ederek şehitler için dua okudular. Kapaklı Grubu Barış Harekatı’na Kapaklı’dan katılıp şehit düşen Vahit İnce’nin mezarını ziyaret ederek, İnce’nin mezarı başında dua ettiler. Panoramik Girne Turu,Yavuz Çıkartma Plajı, Barış ve Özgürlük Anıtı ve Müzesi (1974 Kıbrıs Barış Harekatında Albay İbrahim Karaoğlanoğlu ve Binbaşı Fehmi Ercan’ın şehit oldukları ev) Açıkhava Müzesi, Karaoğlanoğlu Şehitliği, Panoramik Lefkoşa Turu, Barbarlık Müzesi (Nihat İlhan’ın eşi ve çocuklarının şehit edildikleri ev), Panoramik Magosa Turu, Muratağa/Sandallar Köyleri Şehitliği, Namık Kemal Zindanı, Panoramik Kapalı Maraş Bölgesi Turu ile geziler sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.