Mustafa As yeniden Başkan

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası kongresinde mevcut Başkan Mustafa As güven tazeleyerek yeniden Başkanlığa seçildi.

Mustafa As yeniden Başkan
22 Ocak 2018 Pazartesi 15:16

Mustafa As, Recep Şahin ve Fatih Kaleli’nin adaylığında yapılan kongrede Divanı Seçimi yapıldı ve divan başkanlığına Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ getirilirken; divan başkan yardımcılığına S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, katip üyeliklere Engin Arslan, Vedat Koç ve Ahmet Turanoğlu getirildi.
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Divanın oluşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede gündemde yer alan 2014-2015-2016-2017 yönetim kurulu faaliyet raporu ve 2014-2015-2016-2017 bilanço-gelir ve gider hesap raporunun okunması; yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programları, tahmini bütçenin kabulü ya da reddinin görüşülmesi; aylık ücretlerin, huzur haklarının, yolluk ve konaklama ücretlerinin tespitinin görüşülmesi; 5362 sayılı kanundaki sınırları içinde öğrenci okutulması, muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulması ve bu konudaki işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesinin görüşülmesi; bağlı olduğu birliğin mükafatı alınmak  şartıyla kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ve her türlü taşıt alım ve satımına işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesinin görüşülmesi gerçekleşti ve bu maddeler oy birliği ile kabul edildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü’nün 29.09.2014 tarih ve 3058694 sayılı yazısı görüşülmesi ise reddedildi.
BELEDİYE YER TAHSİSİ YAPACAK
Dilek ve temenniler bölümümde Oda Başkanı Mustafa As yaptığı kısa konuşmada gündem maddelerinin oybirliğiyle alınması nedeniyle tüm oda üyelerine teşekkür etti. Ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuştu. Başkan Akay, “Bugün ilçemiz Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimlere 3 başkan adayı ile giriyor. Öncelikle bu seçimin ilçemize ve ilimize hayırlı olsun. Çerkezköy’de yerel yönetimlerin güçlenmesi lazım ki sorunlar çözüm bulsun. Bu nedenle oda yönetimlerinin güçlenmesinden yanayız. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası bölgemizin önemli bir kuruluşudur. Şoför esnafı arkadaşlarımızın haklarını korumak için bu odamızın yanında durmamız lazım. Çerkezköy bölgenin en önemli ilçelerinden biri. Bu güzide şoför esnafımızın sıkıntılarının giderilmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı. Geçmiş dönemdeki oda başkanlarımızla ve mevcut oda başkanımızla da yaptığımız görüşmelerde odanın hizmet binasının fiziki şartlarının daha iyi olması lazım geldiğini belirttim ve bu konuda belediye olarak odaya yer tahsisi yapabileceğimizi ve binayı da ya kendi imkanlarıyla ya da federasyonun katkılarıyla yapılması gerektiğini belirttim. Kongrenin hayırlı olması temennimle göreve gelecek başkan ve ekibine başarılar dilerim. Hayırlı olsun.” dedi.
2 YILDIR NE İŞLER YAPTI?
Ardından konuşan başkan adaylarından Recep Şahin, “Öncelikle Afrin Harekatı’nda ordumuza başarılar diliyorum. Eksikliklerini gördüğüm odamızda üyelerimiz zor şartlar altında çalışmaktadır. 2014 yılında da seçim yarışına girdim ve az bir farkla seçimi kaybettim. Mustafa As Başkan ‘Değişim olacak, diğer yönetimi değiştirdim’ diyor. Ancak baktığımızda yönetim yine eski yönetim. Aynı isimler olduğunu görüyoruz. Odamız üyeleri çok daha iyi şartlara sahip olmaları için ben ve ekibim sıkıntıların çözümünü sağlayacağız. UKOME biriminin ilçemize açılması bir seçim yatırımıdır. 2 yıldır As görevde ne işler yaptı? Bize anlatmadı. Bu sıkıntıları çözecek Recep Şahin ve yönetimidir. Odamızın aracı var 34 plaka. Bu 59 plaka olması lazım. Bir kurtarıcımız var reklam amaçlı yol kenarında duruyor. Korsanlarla gerekli mücadele yapılmadı. Biz göreve geldiğimizde korsanlara etkin bir mücadele yapacağız. Biz sadece üyelerimizi değil ailelerini de düşünüyoruz. Biz göreve geldiğimizde sosyal medya üzerinden değil  üyelerimizle birebir görüşeceğiz. Bize destek verin ki iyi günde değil kötü günde de yanınızda olalım. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor saygılarımı sunuyorum” dedi.
KAYBOLAN İTİBARIMIZI YENİDEN TESİS EDECEĞİZ
Başkan Adayı Fatih Kaleli ise, “Belediye Başkanımızın burada odaya bir yer tahsis etmesi bir seçim vaadi olduğunu düşünüyor ve Belediye Başkanımızı bu konuşması nedeniyle tenzih ediyorum. Kentimiz devamlı büyümesine rağmen odamız kendini bir türlü yenilememiştir. Sıkıntılarımız büyüktür. Burada verilen hizmetlerden yararlanamadık. Biz esnafımızın sorunlarını çözümleyeceğiz. Göreve geldiğimizde çözümlenmemiş sıkıntı kalmayacak. Odamıza yeni bir çekici alacağız ve esnafımız için yardım fonu oluşturarak ihtiyaç sahibi esnaflarımıza yardımcı olacağız. Ayrıca üyelerimize ıskontolu lastik temininde bulunacağız. Kaybolan itibarımızı yeniden tesis edeceğiz. Genç ve dinamik bir ekiple göreve geliyoruz. Bize destek vererek göreve getirdiğinizde çözümlenmemiş sıkıntılar kalmayacak. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
KAZANAN ODAMIZ OLACAK
Son konuşmayı Oda Başkanı Mustafa As yaptı. As, 1994 yılından bu yana oda üyesi olduğunu ve Yaşar Kuş yönetiminde bulunduğunu da kaydederek; “Son iki yıldan bu yana oda başkanlığı yapmaktayım. Bugüne kadar hiç kimseyi ayırt etmeden hizmet vermeye çalıştım. Seçimde kim kazanırsa kazansın kazanan odamız olacak. İlçemize UKOME birimi kazandırdık. Korsanları kaldırmak için önemli bir çalışma yaptık. S Plakalarda yaşı 19’dan 23’e çıkardık. J plakalı araçlarda ikili eğitimlerde okulların 08.00 da açılması sıkıntı yarattığı için biraz ileri saate kaydırdık. M plakalarda odamıza bağlı kooperatif araçları teke indirilmesi için çalışma yaptık. Bu konuda birleşmeden başka çare yok. Kamyoncu esnafımızın K belgeleri için de Çerkezköy’de verilmesini sağladık. İlçemizde TÜV istasyonu kurulmasını da kısa süre içinde sağlayacağız. Bina anlamında şoför esnafımıza her türlü hizmet verebilecek bir yeni bina yapılması için proje hazırladık göreve geldiğimizde bunu da yapacağız. Yönetimimiz tüm şoför esnafımızın sorunlarını bilen ve bu sorunları çözümleyecek.  Hiç kimseyi ötekileştirmeden bir yönetimle göreve geliyoruz.” dedi.
KONGREYE KATILIM YOĞUN OLDU
Kongrede, Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Esnaf Odaları Birlik Başkanı Sami Kayın, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Cemalettin Turlin, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürü Enver Tepe, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkan adayları Necati Aksu, Erkan Zümbül, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, Çorlu, Malkara, Saray, Muratlı, Tekirdağ, Hayrabolu, Şarköy Marmaraereğlisi Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanları da hazır bulundu.
YÖNETİM LİSTESİ
İki yıldır Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlığı görevini sürdüren Mustafa As Beylice Düğün Salonu’nda yapılan olağan genel kurulda güven tazeleyerek 4 yıllığına Başkanlığa seçildi.  Mustafa As başkanlığındaki yönetim kurulu asil üyeliklerinde şu isimler yer aldı: Hakan Fıçıcı, Cemal Buzkuş, Hacı Ali Rişvan, Fikret Güven, Erdinç Erke, Taylan Taşdemir, Hüsamettin Keskin, Şenol Aydoğdu. Denetim kurulu asil Üyeliklerine; Fatih Uzel, Yılmaz Cürebal, Aytaç Erdem seçildi.
ODAMIZI DAHA İYİ YERLERE GETİRECEĞİZ
Seçim sonunda kısa bir teşekkür konuşması yapan Mustafa As, “Değerli oda üyelerimiz bizlere oy veren vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün burada kazanan odamız ve Tekirdağ oldu. Bundan böyle sizlerle el ele birlik ve beraberlik içinde olarak sıkıntılarımızı birlikte çözümleyeceğiz. ‘Ben değil; biz varız’ mantığı ile çalışarak odamızı daha iyi yerlere getireceğiz. Recep Şahin ve Fatih Kaleli arkadaşımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.