Mustafa Kemaller yenilmez, Deniz Gezmişler tükenmez

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin yıl dönümünde basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasına CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ali Dede, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ve çok sayıda partili katıldı

Mustafa Kemaller yenilmez, Deniz Gezmişler tükenmez
08 Mayıs 2015 Cuma 17:10

 ÜÇ FİDAN DEVRİMCİYDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi  tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Üç fidanımız daha hayatlarının baharında iken, Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan 25, Hüseyin İnan ise 23 aşındayken katledildi. Tam bağımsızlıkçı Mustafa Kemal Yürüyüşleri, işçi-köylü eylemleri gerçekleştirdiler. Bu memlekette Mustafa Kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa, onlar da bizleriz" diyordu Deniz Gezmiş. Darağacında can veren bu üç fidan devrimciydi, yurtseverdi cesurdu. 

HAKSIZLIKLARA KARŞI ÇIKTILAR

Üniversite yaşamlarında da bütün haksızlıklara karşı çıktılar 6. Filo'yu protesto eyleminden sonra 3 ay tutuklu kalan Deniz Gezmiş’i artık bütün Türkiye tanımıştı. Şubat 1969’da da reform tasarılarını üniversitede yaşama geçirmeyen yönetimi protesto ettiği için cezaevine düştü. Çıktığında bu kez üniversite işgaline önderlik etti. Daha sonra da Filistin'e gitti. Filistin'de İsrail'e karşı Filistin Kurtuluş Ordusu saflarında savaştı. O dönemde üniversiteden atıldı. 

TAM 43 YIL ÖNCE İDAM EDİLDİLER

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, 6 Mayıs 1972'de, bundan tam 43 yıl önce idam edildiler. Deniz Gezmiş son mektubunda babasına, "İnsanlar doğar, büyür, yaşar, ölürler, önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığı süre içinde fazla şeyler yapabilmektir. Bu nedenle ben erken gitmeyi normal karşılıyorum" dediğinde henüz 25 yaşında idi. Üç Fidanımız, bu kısacık yaşamlarını insana yaşadılar ve yaşamlarını insanlığın kurtuluş davasına adadılar, kendi hayatlarını hiçe saydılar. Onlar için önemli olan, haksızlığa karşı çıkmak ve bu sömürü sisteminin bir parçası olmamaktı. 

ULUSLARARASI ÇAĞRILAR İDAMLARI DURDURAMADI

Ölümden korkmadılar. İdam kararı çıktı. 27 Mayıs idamlarının rövanşı alınacaktı. Kampanyalar, uluslararası çağrılar idamların durdurulmasına yetmedi. Tarihe Denizler'i asan adam olarak geçen Ali Elverdi'nin verdiği karar, 6 Mayıs'ta infaz edildi. Ulucanlar Cezaevi'nin avlusunda, asıldılar. Kadere bakın ki o Ali Elverdi yemek borusuna kaçan bir lokma yiyecek ile boğularak can verdi. 

YAŞASIN İŞÇİLER VE KÖYLÜLER

Üç Fidan'ımızın darağacında ki son istekleri birbirleriyle görüşmek oldu. 6 Mayıs 1972 günü sabaha karşı saat 01.25'te önce Gezmiş idam sehpasına çıkarıldı. Son sözleri şöyleydi: "Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın Marksizm Leninizm’in yüce ideolojisi. Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi. Kahrolsun emperyalizm. Yaşasın işçiler, Köylüler."  Saat 02.20'de, arkadaşının idamını izlettirilen Yusuf Aslan idam sehpasında son sözlerini söyledi: "Ben halkımın bağımsızlığı için bir defa ve şerefle ölüyorum. Fakat bizi asan sizler, şerefsizliğinizle her gün öleceksiniz! Biz halkımızın hizmetindeyiz. Sizler Amerika'nın hizmetindesiniz. Yaşasın Devrimciler! Kahrolsun Faşizmi!" Hüseyin İnan Saat 03.00'da idama giderken son sözlerini söyledi: "Ben hiçbir şahsi çıkar gözetmeden, halkın mutluluğu için savaştım. Bu bayrağı bu ana kadar şerefle taşıdım, bundan sonrada bu bayrağı Türkiye halkına emanet ediyorum. Yaşasın işçiler ve köylüler, kahrolsun Faşizm!”

SLOGANLARLA KOŞTULAR ÖLÜMSÜZLÜĞE

Ezilen ve sömürülen tüm Türkiye halkının kurtuluşu uğruna, gözlerini kırpmadan ölümü göze alan, 6 Mayıs 1972’de bedence aramızdan ayrılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ı unutmadık, unutturmayacağız. Onlar, inançları uğruna ölümü göğüslediler ve karalık gecelerde tutuşan yıldız oldular ve yolumuza aydınlatmaya devam ediyorlar. Kısa yaşamlarına büyük mücadeleler sığdırdılar, sırtları düşmana dönük ölmediler vurmayı da vurulmayı da, insanlık davası uğruna asılmayı da, "bize vız gelir" diyerek karşıladılar. Devrim neferi üç yiğit, sloganlarla koştular ölümsüzlüğe. Yiğitçe, başları dimdik karşılarken ölümü, merhaba deliler ölümsüzlüğe. 

BAYRAĞI YUKARILARA ÇIKARMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Üç Fidanımızın bedence aramızdan ayrılmasının üstünden tam 43 yıl Geçti ve günler, o günlerden de daha zor ve çetin günler. Emperyalistler ve onların yerli uşaklarının ülkemize saldırısı azgınca devam ediyor. Birinci Kurtuluş Savaşımız ile def ettiğimiz emperyalistler ülkemize BOP Eşbaşkanları ile yerli oyunlar deniyorlar. Unutmasınlar ki bu ülkede Mustafa Kemaller Yenilmez, Deniz Gezmişler tükenmez. Biz Üç Fidanımızdan devir aldığımız mücadele bayrağını daha da yukarılara çıkartmak için mücadele ediyoruz"

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.