"Mustafa Ordu olarak ilçe başkanı olmayacağım"

26. Dönem Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu, Meral Akşener’in kuracağı yeni siyasi parti hakkında açıklamalarda bulundu. Kulislerde yeni oluşumun il ve ilçe başkanlarının isimlerinin döndüğünü kaydeden Ordu, “Mustafa Ordu olarak ilçe başkanı olmayacağım” dedi

"Mustafa Ordu olarak ilçe başkanı olmayacağım"
19 Ekim 2017 Perşembe 17:12

YENİ OLUŞUM HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Meral Akşener’in kuracağı yeni siyasi parti için açıklamalarda bulunan 26. Dönem Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu şu ifadeleri kaydetti: “Biliyorsunuz ki ayın 25’inde Türkiyemizde millete hizmet edecek, siyasete yön verecek bir siyasi partinin kuruluşu olacak. Ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Partinin kurucuları ve söz sahibi arasında, bizim daha evvel aynı siyasi partide çalıştığımız ağabeylerimiz, Meral Ablamız var. Bu partinin kuruluşunun sebebi, ülkenin sıkışan siyasetinin çözümüdür ve partinin ilk hedefi iktidardır. Şimdiden yapılan kamuoyu araştırmalarında, henüz ismi dahi belli olmayan bu partinin yüzde 20 civarında bir oy potansiyeli vardır. Biz de, yıllarca Çerkezköy’de siyaset yapanlar olarak bu oluşuma tecrübemizle, bilgi birikimimizle yardımcı olacağız. Benim gibi yardımcı olacak çok arkadaşımız var. Ancak şimdilerde ortaya çıkan çay kaşıkları var. Ortalığı karıştırıp fitne sokmak istiyorlar. Şimdiden il ve ilçe başkanının ismini telaffuz ediyorlar. Eskiden olduğu gibi şimdi de birilerinin önünü kapatmak istiyorlar. Ben şimdiden söylüyorum ki: Benim böyle bir niyetim ve talebim yok. Dışarıdan daha iyi çalışacağımı düşünüyorum. Geleceği, ufku açık gençler var ve ben onların partiyi iyi yerlere getireceğini düşünüyorum. Kimin gönlünde varsa çıkar piyasaya. İlçe başkanı olmak isteyip destek verip vermeyeceğimizi soruyorlar bize. Hiç kimseye kırgın değilim. Bugün bu yeni oluşum için her şeyi rafa kaldırıp çalışmalarımızı yapıp destek vermemiz lazım. Gençlerin bu yeni oluşumla önlerinin açıldığını gördüm. İstanbul Avcılar’da düzenlenen yemekteydim. Meral Ablamızın konuşmalarını dinledim. ANAP, Doğru Yol ve DSP kökenli başkanların orada olduğunu gördüm. İnşallah 25’inde partimizin programı ortaya çıkar ve bu çalışmalarla iktidara yürürüz. Bu düşüncedeyiz. 25 Ekim’de Ankara’daki programa katılacağım. Gitmek isteyen arkadaşlar Pazartesi gününe kadar bana ulaşırlarsa, Ankara’daki programa katılmaları konusunda manevi desteğimi sağlarım. Ayrıca; kendi ağabeyleri, kardeşleri FETÖ’ye yakınlaşmış, FETÖ’den alınmış, suçu olsun olmasın lekeyi kapmış kişilerin bu partinin il veya ilçe başkanlığına talip olmaması lazım. Biz elimizden geldiğince partiye destek olacağız. Ama yeniden söylüyorum ki Mustafa Ordu olarak ilçe başkanı olmayacağım.
SAYIN CUMHURBAŞKANI BİRAZ DAHA DEMOKRATİK DAVRANDI
Ülke genelinde bazı Bazı Belediye Başkanlarının istifa etmesini nasıl değerlendirdiği sorusunu yanıtlayan Ordu, “Bunlar istifa ettirildiler. İstifa etmediler. Görevden alınmadılar. Bunlar bize nispeten daha demokratik davrandılar. Çağrılıp söylendiler. Bizi ise partiyi kapatıp görevden aldılar. Sayın Cumhurbaşkanı biraz daha demokratik davrandı. Benim görüşüme göre, anket sonuçlarına bakarak o başkanların önümüzdeki dönem seçimi alamayacaklarını gördüler ve taze kanlarla önümüzdeki seçimlere hazırlanıp yaraları sarmak için çalışmalara başladılar.” dedi.
AKP İL VE İLÇE BAŞKANLARI NE YAPTILAR?
Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi için yapmış olduğu açıklamaları da değerlendiren Ordu, “İlçe Belediyelerinin olduğu kadar iktidar partisinin ilçe başkanlarının da hizmet yapması lazım. Benim onları muhatap almam için bu başkanların Tekirdağ’da ne gibi hizmet getirdiklerini görmem gerekiyor. Ne yaptılar? Sev sevme. Kadir Başkan bir şeyler yapmak için çırpınıyor. AKP İl ve İlçe Başkanları ne yaptılar? 15 senedir Saray yoluna ne yaptılar? Şu an Ak Parti’nin koltuklarında Ak Parti yok; AKP’liler var. Dağdan gelip bağdakileri kovdular. AKP’li onlar.” ifadelerini kullandı.
ONU DA ORADA KİM KAMUFLE EDİYOR BİLMİYORUM
Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin yeniden başkanlığa seçilmesi ve yeni yönetimi hakkında değerlendirmeleri sorulan Ordu, “FETÖ’cüleri kamufle ediyorlar, saklıyorlar dedik. Abdullah Öğe Kuzey Irak’a ÇESİAD’ın Sekreteri, FETÖ’nün Sekreteri ile para kasasıyla birlikte gitti. Onun çantasını orada Abdullah Öğe taşımış. Fotoğraflar belli. Koltuk boş kalmaz. Tabii ki Abdullah Öğe’yi aday çıkaracaklar. Abdullah Öğe’nin orada başkan olması hayret bir şey. Onu da orada kim kamufle ediyor bilmiyorum. ÇESİAD’ın sekreteri içeride olacak, para kasasını beraber taşıdıkları kişi de burada. Taşımadıysa söylesin. Çıksın desin ki ‘Ben ÇESİAD’la oraya gözlemci olarak gittim’.” açıklamalarında bulundu.
BUGÜN O YILAN SANA DA SOKAR
Son olarak, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliğinden, Oda’nın son 6 ayda yaptığı 4 toplantıya katılmamasından dolayı çekilmiş sayılan Rahmi Yılmaz hakkında da açıklamalarda bulunan Ordu, “2013’te Bosna Hersek’e buradan 2 sanayici gitti. ‘Ülkemizin Cumhurbaşkanı bize yatırım yaptırmıyor’ diyerek sermayelerini oraya taşıdılar. Aradan iki sene geçti ve 2015’te Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bir heyetle beraber oraya gittiler ve bu sanayi kuruluşlarına plaket verdiler. Ben plaket için gittiklerini düşünmüyorum. O 2 kişinin burada kalan altın, pırlanta, para falan gibi varlıklarını Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı kullanarak oraya götürdüler. Mantıken, Türkiye’nin hiçbir yerinde bir TSO gidip de, Türkiye’den sermayesini çekip yurt dışında yatırım yapan bir şirkete plaket vermez. Ben bunları anlattığım zaman bazıları bana ‘Mustafa Ordu denyoluk yapıyor’ demiş. Eğer sen çıkıp da ‘Biz oraya gittik. Bu kişilere plaket verdik. Bunu biz ÇTSO’nun normal prosedürü olarak yaptık’ demezse denyonun denyosudur. O grubun içinde Rahmi Yılmaz da vardı. Ben o kadar çağrı yaptım. O günkü şartlara göre Rahmi Yılmaz kalkıp da orada gördüklerini kamuoyuna anlatmamış ya da suç duyurusunda bulunmamış. Rahmi Yılmaz benim aldığım bilgilere göre o heyetten ayrılmış. Bir kaç meclis üyesi bu duruma karşı çıkmış ve o sanayicilere plaket verilirken heyette yer almamış. Rahmi Yılmaz Türkiye’ye döndüğünde Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidip arkadaşlarıyla beraber suç duyurusunda bulunmalıydı. ‘Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ dersen bugün o yılan sana da sokar. Bugün Rahmi Yılmaz’a da sokar. İş işten geçmiş değil. Rahmi Yılmaz’ın Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidip durumu anlatması lazım. Bu durumun prosedür gereği seçim üzeri olmaması lazımdı bence. Çünkü Rahmi Yılmaz da bir aday. Rahmi Yılmaz bugün sessiz kalmasının, asıl söylemesi gerekenleri söylememesinin cezasını çekiyor.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.