Mutlu son

Çerkezköy’ün Kızılpınar Mahallesi’ndeki futbol sahasının bulunduğu alana 24 derslikli okul yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 yatırım planına alınan okul projesinin yakın zamanda ihaleye çıkması bekleniyor

Mutlu son
08 Şubat 2017 Çarşamba 18:00

10 YIL ARADAN SONRA ‘OKUL YAPACAĞIZ’ DEMİŞLERDİ
Geçtiğimiz yıl büyük tartışmalara neden olan Kızılpınar Futbol Sahası’nın akıbeti belli oldu. Hatırlanacağı üzere Kızılpınar Mahallesi 424 ada 1 parselde bulunan futbol sahası, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisli bir spor alanıydı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaklaşık 10 yıldır kendilerine tahsisli bu alan için herhangi bir girişimde bulunmaması üzerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay futbol sahasında çalışma yapıp sahayı kullanılabilir bir hale getirmek için İlçe Milli Eğitim’den onay istemiş ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Eski Müdürü Hüseyin Erdoğan mevcut alana okul yapacaklarını dile getirmişti.
BAŞKAN AKAY YATIRIMIN HIZLANMASI İÇİN ŞART KOŞMUŞTU
Gerek Çerkezköy Belediyesi ile Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki yapılan yazışmalar, gerekse yerel basına verilen demeçlerle durum iyice çıkmaza girmiş; Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da ‘2017 yatırım planına alınması’ şartıyla 424 ada 1 parselin spor alanından eğitim alanına çevrilebileceklerini söylemişti.
İYİ HABER GELDİ
10 yıldır Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisli olan ve üzerinde eğitim adına herhangi bir çalışma yapılmayan alanla ilgili mutlu haber sonunda geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017 yatırım planına aldığı proje kapsamında Kızılpınar’a 24 derslikli bir ilkokul yapılacak.
MUTLULUK VERİCİ BİR GELİŞME
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu alanın plan değişikliğini yapmadan önce Milli Eğitim’le bir anlaşma yapmıştık. Projenin 2017 yatırım planına dahil edileceğine garanti vermeleri durumunda bu değişiklik yapılacaktı. Derslik ihtiyacının hızla arttığı Çerkezköy’de bu alanın 2017 yatırım planına alınması mutluluk verici bir gelişme. 27 Ocak tarihinde plan değişikliği de tamamlandı. Şimdi ihale aşamasına gelinmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.