MYO'dan lojistik konferansı

çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Lojistik Topluluğu tarafından öğrencilere yönelik "Lojistikte Kariyer" konulu konferans düzenlendi. Konferansta üç önemli lojistik firması yetkilisi öğrencilere "Lojistikte Satış Kariyeri", "Başarıyı yakalamak", "İş başvurusu ve görüşme" konularında bilgi verdi.

MYO'dan lojistik konferansı
27 Mayıs 2011 Cuma 00:00

Namık Kemal üniversitesi çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Lojistik Topluluğu "Lojistikde Kariyer" adlı konferans düzenledi. öğrencilerin bilgilenmesini hedefleyen konferansta "Lojistikte satış Kariyeri", "Başarıyı yakalamak", "İş başvurusu ve görüşme" konuları ele alındı. Konferansa konuşmacı olarak lojistik alanında isim yapan firmaların yetkilileri katıldı.
Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Horoz Lojistik A.Ş Satış ve Pazarlama Direktörü Göksenin Cesur 'Lojistikte satış kariyeri' konusunda, DHC Wordwide Exspress Global İş Geliştirme Müdürü Eda Engin 'Başarıyı yakalamak' konusunda, ve Trellborg çerkezköy Oto. San. Tic. A.Ş Genel Müdürü Erkan Doğru 'İş başvrusu ve görüşmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar' konularında konuşmacı olarak katıldı.
öğretim Görevlisi Mehmet Gülbahar'ın moderatörlüğünde yapılan konferansın ilk sunumunu Göksenin Cesur yaptı. Konferansa Meslek Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Metin Taşkın, Yüksek Okul Genel Sekreteri Ali Ağbal ve öğretim görevlileri ile Lojistik Bölümü öğrencileri katıldı.
EN BÜYÜK LOJİSTİK FİRMALARI
Konuşmasında dünya ve Türkiye'de lojistik piyasası ve en büyük lojistik firmaları hakkında istatistiksel bilgiler veren Horoz Lojistik A.Ş Satış ve Pazarlama Direktörü Göksenin Cesur, global lojistik pazarının 4.5 trilyon ABD doları olduğunu kaydetti. 2005 yılı verilerine göre global lojistik piyasası yüzde 47 oranında büyüme gösterdiğini aktaran Cesur, daha sonra Türkiye'deki pazar büyüklüğünü açıkladı.
Türkiye'de lojistik pazarının 59 milyar dolar olduğunu ve bu piyasada aileri ile birlikte 5 milyon kişi olduğunu söyleyen Cesur, lojistik pazarının Avrupa ve Asya'da yüzde 65'lik bölümünün bulunduğunu kaydetti. Lojistik firmalarını tiplerine göre ayırt eden Cesur, Türkiye'de en büyük lojistik firmalarını sıraladı. Bunların başında Botaş Boru Hatları Petrol Taşıma A.Ş ile Netlog firmasının geldiğini gösteren Cesur, cirolarını da açıkladı.
Dünya üzerinde en büyük lojistik firması olarak da DHC Wordwide Exspress olduğunu belirten Cesur, konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını yanıtldı. Cesur'un ardından sırasıyla HC Wordwide Exspress Global İş Geliştirme Müdürü Eda Engin 'Başarıyı yakalamak' konusunda, Trellborg çerkezköy Oto. San. Tic. A.Ş Genel Müdürü Erkan Doğru 'İş başvrusu ve görüşmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar' hakkında konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.