Nalbant; ‘Başarının sırrını inanmaya borçluyum’

Tekirdağ’da düzenlenen okullar arası Halk Oyunları yarışmasında ter dökecek olan Kapaklı Sanayiciler İlkokulu Halk Oyunları ekibi yarışma öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ı makamında ziyaret etti. Minik öğrencilere yarışma öncesinde başarılar dileyen Nalbant, “Ben başarı sırrımı öncelikle inanmaya borçlu olan bir insanım. Bir şeyi başarmak istiyorsanız önce onu başaracağınıza inanmanız gerekiyor. Kendinize güvenmeniz gerekiyor. Bir insan eğer ki başaracağına inanmıyorsa başaramaz. Bütün çocuklarımızın ekibimizin öncelikle buna inandığına inanıyorum” dedi

Nalbant; ‘Başarının sırrını inanmaya borçluyum’
27 Şubat 2015 Cuma 18:28

 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİLER

Kapaklı Sanayiciler İlkokulu Halk Oyunları ekibi Tekirdağ’da dün düzenlenen yarışma öncesinde Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ı ziyaret etti. Düzenlenen ziyarette Sanayiciler İlkokulu Müdürü Cahit Nuri Koç, okul öğretmenleri, Okul aile birliği yönetimi, Halk oyunları eğitmenleri ve öğrencileri katıldı.

HERKESE YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Halk oyunları ekibinde yer alan minik öğrencileri tek tek karşılayarak hepsiyle yakından ilgilenen Milli Eğitim Müdürü Nalbant yaptığı açıklamada, “Sanayiciler İlkokulunun folklor ekibi Trakya yöresine ait oyunlarımız ile Tekirdağ da ilçemizi temsilen müsabakalara katılacaklar. Başta okul müdürümüz olmak üzere bu ekibe faydası olan eğitmenlere, anne babalarına, okul aile birliğimize candan yürekten teşekkür ediyorum. Üniversite sıralarında okuyan bir kız öğrencimizin bir yarışma sonrası yaptığı açıklama benim kulağıma hep küpe oldu. Kızımız bilgi kültür yarışmalarına giriyor ve Türkiye birincisi oluyor. Canlı yayında konuştu ve duygu düşüncelerini soran basın mensuplarına altın harflerle kazınması gereken bir cevap verdi. ‘Kazanmak güzel bir şey fakat hak edenin kazanması daha da güzel bir şeydir.’” dedi.

BAŞARININ SIRRINI İNANMAYA BORÇLUYUM

Tahsin Nalbant, verdiği örneğin ardından konuşmasına devam ederek, “Bu tip yarışmalarda bazen hissiyat olabiliyor. Düşük puan verilebiliyor, kayırmaca olabiliyor. Ümit ve arzu ediyor, inanıyorum ki inşallah bizim ekibimizle ilgili böyle bir yanlışlık yapılmaz. Onların gıyabında konuşuyoruz kimseyi de zan altında bırakmak istemem. Ben başarı sırrımı öncelikle inanmaya borçlu olan bir insanım. Bir şeyi başarmak istiyorsanız önce onu başaracağınıza inanmanız gerekiyor. Kendinize güvenmeniz gerekiyor. Bir insan eğer ki başaracağına inanmıyorsa başaramaz. Bütün çocuklarımızın ekibimizin öncelikle buna inandığına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

İNŞALLAH İLÇEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEKSİNİZ

Başarıya inanmayı yüzde 50, diğer 50’lik kısmı da eğitmenler tarafından yapılan çalışmaya kaldığını sözlerine ekleyen Nalbant, “Eğitmeniniz Abdullah hocam da bunu size bütün enerji ve sinerjisiyle verdi eğitti. İnşallah Kapaklı ilçesi olarak Sanayiciler İlkokulu olarak ilçe genelinde en ön sıraya, ama ilçe olarak da Tekirdağ da en ön sıraya bizleri taşırsınız. Bu duygu ve düşüncelerle hepimizin ekibin ayrı ayrı gözlerinden öpüyor ailelerinize selam söylüyorum. Emeği geçen herkese de teşekkürlerimi sunuyorum. Bu faaliyetleri kamuoyuna duyuran basın mensuplarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Haber alma bir hürriyet ve özgürlüktür. Güzel haberler yaparak bizleri bilgilendiriyorlar” diye konuştu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kapaklı Sanayiciler İlkokulu Müdürü Cahit Nuri Koç ise yaptığı açıklamada, “Öncelikle İlçe Milli Eğitim Müdürümüze vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlere maddi manevi destek olan tüm birimler ile öğrencilerimizin çalıştırılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ÖNCE OKULLAR ARASI ARDINDAN DA KULÜPLER ARASI YARIŞMAYA KATILACAKLAR

Sanayiciler İlkokulu Halk Oyunları ekibi, okullar arası geleneksel düzenlemesiz minikler kategorisinde Tekirdağ yöresi halk oyunlarını sergileyecekler. Tekirdağ İsmetpaşa Kapalı Spor Salonunda yapılan yarışmada 21 minik öğrenci hünerlerini sergileyecek. Minik halk oyunları ekibi okullar arası yarışmanın ardından da Türk Halk Oyunları Federasyonunun düzenlediği kulüpler arası halk oyunları yarışmasında tek dökecekler.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.