Nalcı'dan ayçiçek üreticilerine umut

Küresel ısınma ve kuraklık nedeni ile ayçiçeğinde bu yıl %36 civarında bir ürün kaybının yaşandığına dikkat çeken MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, çiftçilerin zararlarının sübvanse edilmesi için gerekli çalışmaları ve girişimleir yeni Hükümetin kurulması ile birlikte yapacağını ifade etti.

Nalcı'dan ayçiçek üreticilerine umut
25 Ağustos 2007 Cumartesi 08:36

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı şunları söyledi: "Bilindiği üzere dünyamızı ve ülkemizi etkileyen küresel ısınmadan dolayı ürün kayıplarını gidermek amacıyla 41 İlimizde kuraklık kararnamesi çıkartılmıştır. Ancak, Trakyamızın ana ürünü olan "Ayçiçeği" bu kararnamenin dışında bırakılmıştır.

Tekirdağ İlimiz ve İlçelerimiz Ziraat Odaları'ndan aldığım bilgiler doğrultusunda, Tarım Bakanlığı nezdinde görüşmeler yaptım. Bugünkü durum itibarı ile, ayçiçeğinde ortalama %36 oranında zarar tespit edilmiş ve Tarım Bakanlığı'nın konu ile ilgili çalışmaları başlatmıştır.

Yeni hükümetin kurulması ile birlikte konu ile ilgili çalışmaların hız kazanması için konunun takipçisi olacağım ve ayçiçeği üreten çiftçilerimizin en azından zararlarının sübvanse edilmesi için gerekli çalışmaları yapacağım."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.