Ne idüğü belirsiz ne demek?

Çerkezköy Belediyesi Ağustos ayı Meclis toplantısında Meclis üyesi Remzi Garip ile Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak arasında yaşanan tartışma günden güne büyümeye başladı. Yaşanan sözlü tartışmanın ardından Remzi Garip, Koçak hakkında suç duyurusunda bulunurken, Murat Koçak’ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Garip’e göndermede bulundu.

Ne idüğü belirsiz ne demek?
22 Ağustos 2014 Cuma 07:40

TALEP GERÇEKLEŞMEYİNCE KAPANMAK ZORUNDA KALDI
 
TMS Çerkezköy şube Başkanı Murat Koçak ile Çerkezköy Belediye Meclis üyesi Remzi Garip arasında yaşanan gerginlik giderek büyümeye başladı. Koçak kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile kendisini savunarak, “Biz Türk Metal Sendikası olarak 1994 yılında huzur evi arsasını 27 milyon 400 bin TL karşılığında Çerkezköy Belediyesi’nden huzur evi yapılma şartı ile aldık ve hizmete açtık. İki yıl işlettikten sonra maalesef huzur evinde kalan yaşlı sayısı 2 kişiydi ve bu dönemde 11 personelimiz mevcuttu. Hizmet talebi gerçekleşmediğinden ve bu işletme maliyeti yüksek tutarları bulunduğu için huzur evimiz 2 yıl sonunda kapanmak zorunda kaldı” dedi.
 
YAPIYI TOPLUMA KAZANDIRMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK
 
Her yerde ilan ve duyurular yapmalarına rağmen huzurevine talep olmadığını savunan Koçak, “Huzurevi yaklaşık 20 yıldan beri atıl vaziyette durmaktadır. Bu süreçte bu yapıyı topluma kazandırmak için çeşitli bakanlar, milletvekilleri, valiler, kaymakamlarla bir çok görüşme yapmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Son olarak mektebim okulları eğitim kurumları binamıza talip oldu ve Çerkezköyümüze kolej yapacaklardı. Bizde binamızın huzur evi şartı var dedik ve dönemin belediye başkanına yönlendirdik. Çözüm sağlanması durumunda mektebim okullarında 150 üstün başarılı üye çocuğumuzun tam burslu ücretsiz, diğer üyelerimizin çocuklarının tamamına yüzde 50 indirimli öğrenim görme imkanı gerçekleşecekti. Önceki ve şuan ki Belediye Meclis görüşmelerinde AKP belediye Meclis Üyesi Remzi Garip konuya kendi belediye başkanlığı döneminde verilmiş olmasına rağmen nedenini anlayamadığımız bir şekilde şiddetle karşı çıkmıştır” ifadelerini kullandı.
 
MECLİS ÜYESİ OLARAK ANLAYIŞLA KARŞILAMASINI BEKLERDİK
 
Türk Metal Sendikası olarak Çerkezköy Belediyesi’ne huzurevi alanıyla ilgili olarak plan tadilatı için başvurduklarını sözlerine ekleyen Murat Koçak, “Dilekçemizde mevcut 4 bloktan 2’sini Çerkezköy Belediyesi’ne bağışlamayı diğer 2'sininde ruhsat değişikliği yapılarak eğitime engel durumun kaldırılmasını talep ettik. Dilekçemiz 05.08.2014 Meclis toplantısında gündeme geldi ve gündemde görüşme başlangıcında ilgili şahıs söz alarak Türk Metal sendikamızı kastederek ne idüğü belirsiz kişilerin vermiş olduğu dilekçe ifadesini kullanmış olmasından dolayı temsil ettiğim bu değerli kuruma ve sekiz bin üyeli ailemize bulunduğum ortamda hakaret edilmesine izin vermeyeceğimden haklı olduğunu düşündüğüm tepkiyi gösterdim. Kendisinin eski bir Belediye Başkanı olarak öncelikle üyelerimizin ve Çerkezköy halkımızın menfaatlerine uygun olduğunu düşündüğümüz teklifimizi anlayışla karşılamasını ve bir belediye meclisi üyesi olarak değerlendirmesini beklerdik” diye konuştu.
 
KİMSEYLE HUSUMETİMİZ BULUNMUYOR
 
Murat Koçak konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Meclise sunmuş olduğumuz dilekçemiz üzerinden imalarla gerginlik oluşturma beklentisinin nedenini anlayamadık. Ancak Çerkezköylü hemşerilerimizin bu olaydan sonra şahsımı çeşitli zamanlarda arayarak ilgili şahsın sosyal ve kamu menfaati taşıyan projelerde ne tür bir şahsi beklentisi olabileceği konusunda çeşitli beyanlarda bulundular. Biz yine de kendisinin Çerkezköyümüzün eski bir Belediye Başkanı ünvanını taşımasından dolayı bu diyalogları bu tür mecralarda açıklamayı doğru bulmayız. Bizim hiç kimseyle herhangi bir husumetimizin olmadığını, olacaksa bile haklı nedenlere dayanacağını Çerkezköy halkımız çok iyi bilmektedir”
 
HİÇBİR MADDİ ÇIKARIMIZ BULUNMUYOR
 
Remzi Garip’in ve kendisinin ne şekilde tanındığını Çerkezköy halkının çok iyi bildiğini ifade eden Koçak, “Toplantı sonunda Belediye Başkanımız söz alarak konu ile ilgili komisyon kurulmasını teklif etti ve komisyon kurulması teklifi kabul edildi. Umuyoruz ki bu teklifimiz komisyon tarafından ve meclisimiz tarafından olumlu sonuçlanır. Üyelerimize ve halkımıza ait olan bu değerli yatırımın atıl olarak çürümesi üzüntüsünden kurtulmuş olmanın beklentisindeyiz. Sendikamızın bu atıl binanın kamuya kazandırılmasında hiç bir maddi çıkarı bulunmamaktadır. Değerli üyelerimize, halkımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa açkıcı - 10 yıl önce
remzi garibi seven biri değilim ikinizde birbirinizden üstünsünüz yapacak bi şey yok