Neden yeterli güvenlik tedbiri alınmamıştır?

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na soru önergesi sundu

Neden yeterli güvenlik tedbiri alınmamıştır?
13 Ekim 2015 Salı 17:15

97 YURTTAŞ YAŞAMINI YİTİRDİ

Soru önergesinde Yüceer; “Ankara’da hafta sonu düzenlenmesi planlanan Barış mitingi öncesi, toplanma yeri olan Ankara Tren Garı’nda iki ayrı patlama meydana gelmiştir. Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısında 97 yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. Barışın ve demokrasinin katledildiği terör saldırısında iki yüzden fazla kişi de yaralanmıştır. Patlamalar sonrası ambulanslardan önce olay yerine gelen polis, yaralılara yapılan müdahaleye izin vermemiş, ambulans yolunu kapatmış, giriş çıkışlara engel olmuş, can pazarı yaşanırken gaz bombalarıyla ve TOMA’larla kitleye müdahale etmiştir. Polislerin çekilmemesi yüzünden ambulanslar tek tek olay yerine girebilmiş, çok az ambulans yaralıların yardımına gelebilmiştir” dedi.

SORU YÖNELTTİ

Ayrıca Yüceer, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması için de Davutoğlu’na soru yöneltti. Bu çerçevede;

Polise gaz bombası atma ve TOMA’lardan tazyikli su sıkma emrini kim ya da kimler vermiştir? Bu kişiler hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır/açılacak mıdır?

Olay yerine ambulanslardan önce yüzlerce polisin yönlendirilmesinin gerekçesi nedir?

Olay yerinin hastanelere çok yakın olmasına rağmen, ambulansların geç gelmesinin nedeni nedir?

Katliam sonrası yaralılar için kaç ambulans Ankara Tren Garı’na yönlendirilmiştir?

Mitingin yapılacağı yer, yapılacağı zaman ve düzenleyen sivil toplum kuruluşları günler öncesinden bilindiği halde, neden yeterli “güvenlik tedbiri” alınmamıştır?

Yaşanan acı olay sonrası, güvenlik zafiyeti yok açıklaması yapılmıştır. Güvenlik zafiyetinin olması için belirlenen koşul/şart bulunmakta mıdır? Var ise bunlar nelerdir? Yok ise güvenlik zafiyeti demeniz için daha kaç yurttaşımızın ölmesi gerekmektedir?

Ankara’da, istihbarat birimlerinin üç gün önce “mitingde eylem yapılabilir” uyarısı yaptığı, kent genelinde iki canlı bombanın arandığı yönünde basında yer alan iddialar doğru mudur?

Patlamanın yeri Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) yalnızca 3 kilometre, Emniyete ise 1 kilometre uzaklıktadır. Katliamı gerçekleştiren teröristler alana kadar nasıl girebilmiştir?

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.