NKÜ Rektör Adayı Arslan projeleriyle geliyor

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan, rektörlük sürecinde Namık Kemal Üniversitesi’ni projeleri ile başarıya taşıyacaklarını dile getirerek amaçlarının insan odaklı yönetim anlayışı olduğunu belirtti. Prof. Dr. Arslan, NKÜ’yü yenilikçi girişimci üniversiteler arasında ilk 50’ye sokmak istediklerini kaydetti

NKÜ Rektör Adayı Arslan projeleriyle geliyor
27 Şubat 2015 Cuma 18:21

 TOPLUMLA ÖZDEŞLEŞEN PROJELER

Adaylık süreci hakkında bilgi veren Prof. Dr. Burhan Aslan, üniversite-toplum arasındaki bağı güçlendirerek başarılı geleceğe güvenle bakan öğrenciler yetiştirmek için toplumla özdeşleşen projelerinin olduğunu belirtti. Namık Kemal Üniversitesi’nin toplumla olan iletişimsizliğini ve bürokratik engellerin kaldırılacağını belirten Prof. Dr. Arslan, üniversitenin Tekirdağ’ı gururla temsil eder niteliklere kavuşacağını ifade ederek, "Amacımız insana saygı ve insan odaklı bir yönetim anlayışı. Buna sadık kalarak da hiç kimseyi görüşüne bakarak değerlendirmeyeceğiz. Hepsi bizim öğretim üyemizdir. Şu anda 460 tane fazla öğretim üyemiz var. Biz arkadaşlarımızın kalitesine ve birikimlerine güveniyoruz. Çok büyük projelerimize imza atacağımıza inanıyorum. Birçok proje hazırladık. Sosyopark, NKÜ Park ve Yeşil Kampüs Projesi, Bilim ve Teknoloji Merkezi, Kültür Sanat Merkezi ve Hilal Anıtı, NKÜ Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, NKÜ Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği, NKÜ Enerji Enstitüsü NKÜ Robot Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (NKÜ-ROTAM), Sağlık Merkezleri Projesi, İleri Teknolojiler ve Malzemeler Araştırma ve Uygulama Merkezi, NKÜ Biyolojik Çeşitlilik Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi projelerimiz mevcut" dedi.

İNSAN ODAKLI YÖNETİM ANLAYIŞI

Amaçlarının insan odaklı bir yönetim anlayışı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Arslan, "Rektör kurumu temsil eder, olanaklar kazandırır ve bu olanakları birimler arasında adaletli bir şekilde dağıtır. Bizim amacımız insan odaklı bir yönetim anlayışıdır. Buna sadık kalarak da hiç kimseyi görüşüne bakarak da değerlendirmeyeceğiz. Bu kapsamda toplumla bütünleşen üniversite vizyonuyla birçok proje hazırladık. Projelerimizi sosyal ve bilimsel olarak ikiye ayırdık.” şeklinde konuştu.

ÜRETİM VE PAZARLAMA YAPACAĞIZ

“ Ziraat Fakültemiz bu bölge açısından çok önemli ve üniversitemizin temelidir. NKÜ Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği ile özellikle bitkisel üretime ve bunların pazarlanmasına yönelik projemiz var. Burada değişik birimler oluşturarak birimlerimiz üretecek ve halkımıza sunulacak hem de bilimsel araştırmalar yapacağız.”

HAYVAN SAĞLIĞI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ

 “Bölgede hayvancılık alanında gözle görülür olan potansiyelini kullanabilmek amacıyla Veteriner Fakültesi kuruldu. Bölgede hayvancılık alanında dev yatırımlar var. Bu yatırımların büyük işletmelerin hayvan sağlığı hizmetlerini görmezden gelemeyiz. Hayvan Sağlığı Araştırma ve Uygulama Hastanesi projemizi hayata geçirmemiz gerekli.”

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ’NİN YERİ ÇOK ÖNEMLİ

“ Mühendislik fakültemiz Çorlu’da. Yeri ve konumu çok önemli. Bin 500’den fazla Tekirdağ civarında fabrika var. Biz bunlara şuana kadar hiçbir şey götüremedik. Öncelikle öğrencilerimize buralarda uygulama yaptıracağız. Öğretim üyelerimizi de buralardaki fabrikalarla ortak proje yapma konusuna yönlendireceğiz.”

GİRİŞİMCİ ÜNİVERSİTELER SIRALAMASINDA İLK 50

Üniversite sanayi işbirliğine gidileceğini belirten Prof. Dr. öğrencilerin teorik beceriye kavuşturulacağını ifade ederek, "Çorlu’da 2 tane merkez kuracağız. Sanayi ile birlikte AR-GE faaliyetlerimizi yerine getireceğiz. Üniversitemiz fiziki olarak belli bir kapasiteye geldi. Artık bilimsel araştırmalara geçmeyi ve altyapıdaki sıkıntılarımızı ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Proje ağırlıklı çalışmalıyız. Bir rektör yardımcımız projelerle ilgilenecek. Hocalarımız bizden laboratuar altyapı ve hak ettikleri değerleri istiyor. Oda istemiyor, laboratuar istiyor. Hocalar ders yükü altında ezilmiş. Ders yüklerini düzenleyerek akademik bilimsel başarıya yönelik çalışmalar yürüteceğiz. İhmal ettiğimiz sosyal projelere de değineceğiz. Üniversite olarak ilin sorunlarına Türkiye’nin sorunlarına yönelik bilimsel ve topluma hitap eden çalışmalar yapacağız. Örneğin uyuşturucu madde kullanımında çalışmalar yapacağız. Aktif bir yönetim anlayışı benimseyerek bürokratik engelleri ortadan kaldıracağız. Öğrenciler teorik eğitimden sıkılmış ben adaylığımı ilk öğrencilere duyurdum. Uygulamalı eğitimi başlatacağız. Bilimsel araştırma ve teorik çalışmaları yürüteceğiz. Öğrencilerin sosyal faaliyetleri de geliştireceğiz. Kulüpleri aktif hale getirerek yararlı projelere öğrencilerimizi ortak edeceğiz. Öğrencilerin topluma hizmet anlamında şehirde görev almalarını sağlayacağız. Yenilikçi girişimci üniversiteler sıralamasında ilk 50’ye girmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.