NKÜ’den Ediz Hun geçti

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü tarafından Dünya Çevre Günü kapsamından düzenlenen "Sosyo-Ekonomik Kalkınmada Doğa İnsan İlişkileri" adlı konferansa Sanatçı ve Uzman Ekolog Ediz Hun katıldı

NKÜ’den Ediz Hun geçti
11 Haziran 2011 Cumartesi 00:00

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan sanatçı Ediz Hun, Türkiye'nin önemli bir biyolojik çeşitliliğe sahip ülke olduğuna dikkat çekerek, öncelikli görevin çevreyi korumak olması gerektiğini söyledi
Sanatçı, bilim insanı ve Uzman Ekolog Ediz Hun’un konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Rektör yardımcısı Prof.Dr. M. İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Başkanı Prof.Dr. M. Turgut Sağlam, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
ÇEVRENİN FELSEFİ YAPISI VARDIR
Konferansın açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, bu dönem çok yararlı etkinlikler yaptıklarını vurgulayarak, bugün de önemli bir sanatçı ve bilim insanı olan Ediz Hun’u üniversitemiz ve fakültemiz ağırlamakta olduğunu ve kendisinin sosyo-ekonomik açıdan çevre konusu ele alınacağını ifade etti.
Sanatçı, bilim insanı ve uzman ekolog Ediz Hun "Sosyo-ekonomik Kalkınmada Doğa İnsan İlişkileri" adlı konferansında, çevrenin tabiatı gereği felsefi yapısının olduğunu ve sevgi temasıyla çevre konusunun işlenmesi gerektiğini öncelikle vurguladı. Hun, 1970’lerde gelişmiş olan ülkelerde çevre duyarlılığının başladığını ve 1980’lerde global bir hal aldığını ifade etti.
TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞE SAHİP
Çevre duyarlılığının oluşmasında tarihte önemli kilometre taşlarına değinen Hun, Türkiye’nin önemli bir biyolojik çeşitliliğe sahip olduğunu ve öncelikli görevimizin çevremizi korumak olduğunun altını çizdi. Ediz Hun, üretimle birlikte beraberinde tüketimin de geldiğini, tüketimin de ister istemez çevre sorunlarına yol açtığını insan fizyolojisinden örnekler vererek anlattı.
EDİZ HUN’A PLAKET VERİLDİ
Daha sonra konferansta çevre duyarlılığının farkında olan toplumların, çevreden olumlu bir şekilde nasıl yararlandıklarını çeşitli ülkelerden örneklerle anlatan Hun, çevre eğitiminin önemine ve felsefesine tekrardan değinerek konferansını tamamladı._Konferansın ardından günün anısına Ediz Hun’a plaket verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.