O araya giren 50 kişi kim?

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Karaman’daki maden faciasının ardından Bakan Çelik’in itiraf niteliğindeki açıklamalarını Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, Bakan Çelik’e, “Maden ocakları kapanmasın diye araya giren o kişiler” kim diye sordu.

O araya giren 50 kişi kim?
01 Kasım 2014 Cumartesi 07:58

 CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Karaman’da 18 kişinin maden ocağında mahsur kalmasıyla sonuçlanan facianın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in itiraf niteliğindeki açıklamalarını Meclis gündemine taşıdı.

TBMM Başkanlığına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Yüceer, “Manisa’nın Soma ilçesinde 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının acısı hala tazeyken, Karaman’ın Ermenek ilçesinde de maden faciası meydana gelmiş, 18 işçi ocakta mahsur kalmıştır” dedi.

BAKAN’DAN İTİRAF NİTELİĞİNDE AÇIKLAMA

Yüceer, sabah vardiyasındaki işçilerin ocak içinde öğle yemeği molasındayken, yeraltı su düzeyinin altında bulunan 350 metrelik galerinin su ile dolmaya başlamasıyla birlikte, işçilerden 16’sının kendi çabalarıyla kurtulmayı başardığını, 18 işçinin su ile dolan bölümü geçemediğini anımsattı. CHP’li Yüceer, önergesinde Bakan Çelik’in facia ile ilgili itiraf niteliğindeki “Bu acı çekilecek gibi değil. Artık bir çözüm bulmalıyız. Ocağı kapatacağımız zaman işveren 50 kişiyi devreye sokuyor. Sorumluluk hepimizde” ifadelerine yer verdi.

O 50 KİŞİ KİM?

CHP’li Yüceer, Bakan Çelik’in yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

1-Konuşmanızda sözünü ettiğiniz 50 kişi kimdir? Ocağın kapatılmasını engellemek için kim ya da kimler tarafından, kimlere ricacı olunmaktadır?

KİMLER “RİCACI” OLDU?

2-Bakan olduğunuz dönemden önergenin yanıtlandığı tarihe kadar tarafınıza herhangi bir maden ocağının kapatılmaması için “ricada” bulunulmuş mudur? Bulunulmuşsa bu rica kimin aracılığı ile yapılmıştır? Sizin tavrınız ne olmuştur?

3-Maden ocaklarında işçi ölümlerin önüne geçmek için bulacağınız çözüm ne olacaktır?

GELİŞMİŞ ÜLKELERDE NEDEN FITRAT DEĞİL?

4-Maden ocaklarında 2002 yılından günümüze kaç işçi hayatını kaybetmiştir?

5-Madencinin ölümü bu işin fıtratında var mıdır? Var ise gelişmiş ülkelerde ölen işçilerin sayısı neden Türkiye’den neden daha az ve can güvenliği daha fazladır?

NEDEN SADECE İSTANBUL’DA?

6-Suyu tahliye etmek için kullanılan Ahtapot adı verilen araç neden İstanbul’dan getirilmiştir? Ülkemizde kaç tane ahtapot bulunmaktadır?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fevzipaşalı - 9 yıl önce
Sayın milletvekili gazete manşetlerinden derlediğiniz soruları ilgililere soru olarak yöneltiyorsunuz iyi güzel de biz de belediyeye bazı sorular soruyoruz bakıyorum sizi hiç ilgilendirmiyor.çok iyi niyetle duymadığınızı düşünerek başta siz olmak üzere tüm chp ilgili ve yetkililere soruyorum. 1- ramazan ayında dağıtılan erzak paketleri kimden, kaça alındı,bu şirket Çerkezköy de hangi esnafa mal veriyor,belediyeye paketleri verirken bu esnafa komisyon verdi mi?2-atatürk caddesi orta refüj boyama işi kaça bölündü ,boyama işini kimler kaç bin liraya yaptı .işi alanlar boyaları kimden aldı?3-teski nin çerkezköydeki kazı işlerini neden hep aynı müteahhit yapıyor,aylık teski ye kaç bin liralık fatura kesiyor,bu kişi chp üyesimidir?bu güne kadar Chp li yetkililer sorulara cevap veremediği için aracılığınızla bir kez daha sormak zorunda kaldım,bu soruların cevabını yetkililerden öğrenin ve kamuoyu ile paylaşın ki hükümete yönelttiğiniz sorularda biraz inandırıcılığınız olsun.