O, Atatürk’ü Türk Milleti'ne armağan eden anaydı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın 90.ölüm yıldönümünde bir basın açıklaması yapan CHP İlçe Teşkilatı, Zübeyde Hanım’ı “Her Türk kadını gibi çileli ve zor yaşam koşullarında vatanına, memleketine hayırlı evlatlar yetiştiren tüm dünyanın takdirini

O, Atatürk’ü Türk Milleti'ne armağan eden anaydı
16 Ocak 2013 Çarşamba 08:03

kazanan Atatürk’ü Türk milletine armağan eden bir anaydı” ifadeleriyle tanımladı ve “Sadece Mustafa Kemal’in değil Türk Milletinin de annesi olan bu değerli ve eli öpülesi kadını saygı ve rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın 90.Ölüm Yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.
SADECE O’NA KISMET OLDU
Atatürk gibi bir Yurtseveri, önderi, komutanı, devlet adamını ve olağanüstü entelektüeli doğurmanın,  Dünyada sadece Zübeyde Hanımefendi’ye kısmet olduğunu dile getiren İlçe Eğitim Sekreteri Nejdet Ertürk, “Her Türk kadını gibi çileli ve zor yaşam koşullarında vatanına, memleketine hayırlı evlatlar yetiştiren tüm dünyanın takdirini kazanan Atatürk’ü Türk milletine armağan eden bir anaydı.
OĞLUYLA ANCAK 1922’DE TEKRAR BİR ARAYA GELDİ
1919’da Anadolu’ya çıktığından beri görmediği ve üstelik Osmanlı Padişahı tarafından hakkında ölüm emri verildiğini öğrendiği oğlu Mustafa Kemal ile ancak 14 Haziran 1922’de Adapazarı’nda tekrar buluşan Zübeyde Hanım, onun yanına Ankara’ya yerleşti. Ancak bu şehrin sert iklim koşulları sağlığını olumsuz etkileyince tedavi amacıyla İzmir’e gitti. 14 Ocak 1923 günü 66 yaşında oğlunun başarılarını gördükten sonra hayatını kaybetti. İzmir’in Karşıyaka ilçesinde 1940 yılında yaptırılan anıt mezarda yatmaktadır” ifadelerine yer verdi.
ATATÜRK’ÜN KONUŞMASINA YER VERDİ
Ertürk, açıklamanın devamında, Atatürk’ün14 Ocak 1923 tarihinde, kendisini yetiştiren, zeki, okumuş ve vefalı annesini  yitirdiğinde yaptığı konuşmaya yer vererek, “Atatürk, Zübeyde Hanım vefat etiğinde, ‘Annemi yitirmekten çok üzgünüm. Ama benim bu acımı gideren bir avuntum var: Anayurdu yoksulluğa, yokluğa sürükleyen yönetimin, artık bir daha geri gelmeyecek gibi yokluğun mezarına götürülmüş olduğunu görerek ölmüş olmasıdır’ demişti” cümlelerine yer verdi.
SADECE ATATÜRK’ÜN DEĞİL TÜRK MİLLETİNİN ANASIDIR
Ardından, Zübeyde Hanım’ı bir kez daha saygı ve sevgi ile andıklarını ifade eden Ertürk, “Sadece Mustafa Kemal’in değil Türk Milletinin de annesi olan bu değerli ve eli öpülesi kadını saygı ve rahmetle anıyor, kendisinin ve yetiştirdiği büyük dehanın gönlümüz ve tarihimizdeki yerinin asla değişmeyeceğini, sonsuza dek bağlılığımızın süreceğini belirterek sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz" ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.