O Komisyona Köprülü de seçildi

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü; haklarında rüşvet ve yolsuzluk iddiaları bulunan Dört eski Bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu’nun üyesi seçildi.

O Komisyona Köprülü de seçildi
23 Temmuz 2014 Çarşamba 07:20

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 17 ve 25 Aralık operasyonları kapsamında haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları bulunan eski 4 bakan hakkında Meclis  Soruşturma Komisyonu kuruldu. Komisyona yapılan üye seçimi sonucu Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü Komisyon üyeliğine getirildi.
Haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları bulunan eski bakanlardan Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında 5 Mayıs 2014'de kurulmasına karar verilen Meclis Soruşturma Komisyonu’nda görev alacak milletvekili seçimleri 64 gün sonra TBMM Genel Kurulu’nda yapıldı.
Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu’na seçilmesi ile ilgili açıklama yapan CHP’li Köprülü Türkiye Cumhuriyeti’nin Bakanlarının böylesi bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adlarının geçmesinin son derece üzücü olduğunu belirtirken, soruşturma sonlanıncaya kadar CHP’nin Komisyon üyeleri olarak görevlerinin başında olacaklarını ve soruşturma sonucunu tüm Türkiye ile paylaşacaklarını bildirdi.
Bakanlar hakkındaki Meclis Soruşturma Komisyonu’nda AKP'nin 9, CHP'nin 4 ve MHP ile HDP'nin birer üyesi görev yapacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.