O siyasetin içerisinde boğulursunuz

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve 3. sıra adayı Emre Köprülü, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk ve partililer ile Çerkezköy Gazetesi'ni ziyaret etti

O siyasetin içerisinde boğulursunuz
26 Nisan 2015 Pazar 16:27

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü gazetemizi ziyaretinde bir konuşma gerçekleştirirken "Yerel basın bir kentin nabzını tutan, kentin artı ve eksilerini bilen, kamu yararına çalışan bir organizasyondur. Yetkisini anayasadan alan bir güç. Bunun sebebi halkın haber alma ihtiyacı. Sizlerde Çerkezköy'de uzun zamandır bu görevi yürütüyorsunuz. Özellikle takip ettiğimiz yerel gazetelerden bir tanesisiniz" ifadelerini kullandı.

DEVLETLER ARASI POLEMİKLER HALKA YANSIMAMALIDIR

Ziyarette, 'İstanbul 2. bölge 1. sıra adayı Selina Özuzun Doğan'ın sözde soykırım açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz' sorusuna cevap veren Köprülü "Türk halkı ve Ermeni halkı arasında bir sorun yoktur. Toplum içerisinde değişik etnik kimliklerden insanlar olabilir. Toplumumuzda bu insanlar çok sayıda vardır. Neticede bizim kendimizi nasıl hissettiğimiz önemlidir. Türk halkı ile Ermeni halkı arasında bir sorun yoktur. Önemli olan konu devletler arasındaki polemiklerin halka yansımamasıdır" dedi.

TÜRKİYE KURUMSAL BİR DEVLETTİR

Türkiye'de bazı değerlerin değişmeyeceğini belirten Köprülü "1915'te yaşanan bir süreç olabilir. Ama sadece Ermeniler ile ilgili değil Türklerden de ölen ve katledilen vardır. Türkiye kurumsal bir devlettir. Türkiye'de bazı değerler vardır ki siyasi partilere göre değişmez. Ben iktidarda hangi siyasi parti olursa olsun Türkiye'nin güçlü olmasını istiyorum. Ben bu ülkenin vatandaşıyım, benim bu ülkeye karşı sorumluluğum var" dedi.

HANGİ ŞEYİ BAŞARDINIZ?

Türkiye'nin diplomasisine tepki gösteren Köprülü "Almanya Devleti, Ermenistan'ın talepleri ile gidecek 1915'te Ermeni Soykırım uygulanmıştır diye karar alacak. Türkiye'nin diplomasisi ne yapıyor? Güçlü bir devletiz ya, bugüne kadar bunlar var mıydı? Hangi şeyi başardınız? Irakta ki dış politikamız belli, Suriye'yi anlatmaya gerek yok, Avrupa Birliği ilişkileri ortada" ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ OLAN MİLLETVEKİLİ OLMASI DEĞİL

Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Ermeni milletvekili olmayacağını belirten Köprülü "AKP listesinde de bir Ermeni var. Cumhuriyet tarihinde de Ermenilerden çok sayıda milletvekili olmuş. Bu insanlarda Türkiye'de yaşayan bireylerse, bu ülkenin diğer vatandaşları gibi sorumluluklarını yerine getiriyorlarsa haklarından da yararlanmaları gayet normaldir. Önemli olan Ermeni'nin milletvekili olması değildir. Ben nice Türk gördüm milletvekillik sıfatı yaptı, ama milletvekilliği süresince Türkiye'ye ihanet içinde bulundu" dedi.

TARİH TARİHÇİLERİN İŞİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurallarının belli olduğunu belirten Köprülü "Bu kuralların dışına çıkmaya hiçbirimizin yetkisi yoktur. O arkadaşımızda böyle bir süreç içerisinde bulunmaz. Buna dair de Cumhuriyet Halk Partisi'nin bakışı nettir. Tarih tarihçilerin işidir. Siyasetin içerisine tarihi katmaya kalkarsanız o tarihin içerisinde boğulursunuz. O siyasetin içerisinde boğulursunuz" şeklinde konuştu.

BU DÖNEM ÖNE ÇIKARDIĞIMIZ ŞEY EKONOMİ

Türkiye ve Tekirdağ için güzel şeyler olacağına inandıklarını dile getiren Köprülü "Demokrasi, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal'in çizgisi bizler için değişmez. Ama  bu dönem öne çıkardığımız şey ekonomidir. Bizim için önemli olan nokta ekonomi. Çünkü insanlarımız sıkıntı yaşıyor. İşsizlik var. Bunu çözecek adımlar atıyoruz" ifadelerini kullandı ve ardından ziyaret son buldu.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.