Ocak ile Nisan ayı içinde beyanname vermeleri gerekiyor

Çerkezköy Dernekler Şefliği’nden yapılan açıklamada Derneklerin her yıl Ocak ile Nisan ayı içerisinde beyanname vermeleri gerektiği belirtildi. Yapılan açıklamada, “Dernek Yönetim Kurulu Başkanları, her takvim yılının ilk dört ayı içinde bir önceki yıla ait Dernek Beyannamelerini mülki idare amirliğine vermekle yükümlüdürler. Beyannamelere ilişkin istenen ek bilgi ve belgelerin verilmemesi, eksik verilmesi veya verilen sürede tamamlanmaması hallerinde ilgili dernek denetime tabi tutulabilir” denildi.

Ocak ile Nisan ayı içinde beyanname vermeleri gerekiyor
15 Ocak 2014 Çarşamba 08:03

TEMSİLCİLİKLER İÇİN AYRICA BEYANNAME VERİLMEZ
Çerkezköy İlçe Dernekler Şefliğinden yapılan açıklamada Beyanname verme yükümlülüğü hakkında bilgilendirme yapıldı. Yapılan bilgilendirmede, “Dernek yönetim kurulu başkanları, her takvim yılının ilk dört ayı içinde bir önceki yıla ait Dernek Beyannamelerini mülki idare amirliğine vermekle yükümlüdürler. Şubeler, mülki idare amirliğine verecekleri beyannamelerin birer örneğini bağlı bulundukları derneğe de vermekle yükümlüdürler. Temsilcilikler için ayrıca beyanname verilmez ancak, temsilciliklere ilişkin her türlü bilgiler dernek beyannamesinde gösterilir” denildi.
GEREKLİ BİLGİLER DAİRE BAŞKANLIĞI VE DERNEK İNTERNET SAYFASINDA BULUNUR
Birlikler de beyannamelerini belirtilen esas ve usullere göre vermekle yükümlü oldukları ifade edilirken, “Bilanço esasına göre defter tutan derneklerin beyannamelerinde belirtilen mali bilgiler ile gerekli görülen diğer bilgiler Daire Başkanlığı’nın ve derneğin internet sayfasında yayımlanır.
Dernekler beyannamesinde belirtilen sınıflamaların alt gruplarını belirlemeye veya alt gruplarda değişiklik yapmaya Daire Başkanlığı yetkilidir. Ancak, derneklerin amaç, faaliyet alanları ve ekonomik faaliyetleri ile dernek üye, personel veya diğer görevlilerinin meslekleri ve eğitim durumları sınıflamalarının alt grupları; Birleşmiş Milletler Uluslar arası Kar Amacı Olmayan Kuruluşlar Sınıflaması, Avrupa Topluluğu Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması, Birleşmiş Milletler Uluslar arası Standart Meslek Sınıflaması ve Birleşmiş Milletler Uluslar arası Standart Eğitim Sınıflaması alt grupları göz önünde bulundurularak düzenlenir” açıklamasında bulunuldu.
BEYANNAMELER VALİLİKLERCE İNCELENİR
Dernekler Şefliği yetkilileri beyannamelerin incelenmesi hakkında da verdikleri bilgide, “Beyannameler valiliklerce incelenir. Gerekli görülen hallerde bu inceleme Bakanlıkça da yapılabilir. Beyannamelerde eksiklik veya yanlışlıklar görülmesi halinde, ek bilgi ve belgeler istenebilir ve bunlar tamamlattırılır. Beyannamelere ilişkin istenen ek bilgi ve belgelerin verilmemesi, eksik verilmesi veya verilen sürede tamamlanmaması hallerinde ilgili dernek denetime tabi tutulabilir. Beyannamelerin incelenmesi esnasında konusu suç oluşturan hususların tespit edilmesi halinde, ilgili mülki idare amirliğince durum Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilir” açıklamasında bulunuldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.