ÖDP Vekil Adayı Bayar'dan açıklama

Sivas katliamının 14. yılı dolayısı ile bir basın açıklaması yapan Özgürlük ve Dayanışma Partisi Tekirdağ 2. sıra Milletvekili Adayı Serpil Bayar, Sivas'ta katledilen 37 aydın yurttaşı unutmadıklarını belirterek, Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen bu katliamların gerçek sorumluları ortaya çıkarılmamıştır. Egemenler kendi sömürü ve zulüm düzenlerini devam ettirmek için, tarihin her döneminde bu tür karanlık senaryolarla kirli katliamlarına başvurmuşlardır. Biz üretenlerin yöneten olduğu bir halk iktidarı hedeflediğimizden bizim iktidarımızda bu tür katliamların hesabı sorulacaktır" dedi.

ÖDP Vekil Adayı Bayar'dan açıklama
05 Temmuz 2007 Perşembe 08:24

37 MASUM İNSAN KATLEDİLDİ

Sivas katilamının 14. yıldönümü dolayısı ile yazılı bir basın açıklaması yapan ÖDP Tekirdağ 2. Sıra Milletvekili Adayı Serpil Bayar, Sivas'ta 37 masum insanın hunharca katledilişini unutmadıklarını belirterek, şunları söyledi:

14 YIL GEÇTİ

"2 Temmuz 1993' te Sivas' ta Pir Sultan Abdal felsefesinin gün ışığına çıkarılması ile ilgili düzenlenen kültürel etkinlik için biraraya gelen 35 aydın 2 tanesi otel görevlisi insanın günler öncesinde hazırlanan karanlık bir senaryoyla hunharca katledilişinin üzerinden tam 14 yıl gibi bir süre geçti.

BU SENARYOLARA BAŞVURUYORLAR

Daha önce Çorum'da, Kahramanmaraş'ta ve Gazi Mahallesi'nde yaşanan bu katliamlara bir yenisi eklenmiştir. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen bu katliamların gerçek sorumluları ortaya çıkarılmamıştır. Egemenler kendi sömürü ve zulüm düzenlerini devam ettirmek için, tarihin her döneminde bu tür karanlık senaryolarla, kirli katliamlarına başvurmuşlardır.

Biz, üretenlerin yöneten olduğu bir halk iktidarı hedeflediğimizden bizim iktidarımızda bu tür katliamların hesabı sorulacaktır.

HESAP SORULACAK

Biz; eşitlikçi, özgürlükçü, sol seçeneği yaratanlar olarak özgürlükçü laiklik ekseninden hareketle Alevi yurttaşlarımızın da kendi inançlarını özgürce yaşayabileceği bir ortam yaratacağız. Sivas katliamının sorumlularından hesap sorulacaktır. Unutmadık, unutmayacağız."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.