Ödüllü İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması Düzenlenecek

Kapaklı Belediyesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası dolayısıyla ödüllü İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması düzenlenecek.

Ödüllü İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması Düzenlenecek
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
27 Şubat 2021 Cumartesi 12:00


İlkokul ve ortaokul düzeyinde iki ayrı kategoride düzenlenecek yarışmaya öğrenciler İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezbere okudukları videolarla katılabilecek. Yarışmanın başvuru tarihi 1-7 Mart olarak belirlenirken, her bir kategori için dereceye giren öğrencilere ödülleri 12 Mart Cuma günü düzenlenecek törende takdim edilecek.
İLKOKUL VE ORTAOKUL OLMAK ÜZERE 2 KATEGORİDE DÜZENLENECEK
12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası münasebetiyle Kapaklı Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması düzenlenecek.
Müdürlük tarafından yarışmaya katılım şartları ile ilgili yapılan açıklamada, “Başvurular 1-7 Mart 2021 tarihleri arasında alınacaktır. İstiklal Marşımızın 10 kıtası öğrenciler tarafından ezbere okunacak. İlkokul ve ortaokul düzeyinde olmak üzere 2 ayrı kategoride düzenlenecek.
BAŞVURU KOŞULLARI
Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezbere okudukları videoları, ad-soyadı TC kimlik numarası, doğum tarihi, okul adı ve sınıfı, iletişim bilgileri ve ikametgah adresleriyle beraber http://wetransfer.com adresinden [email protected] adresine gönderecekler. Bu adrese gönderdikleri video linkini kopyalayıp, İstiklal Marşı Güzel Okuma başvuru formunu doldurup başvurularını tamamlamış olacaklar. Yarışmaya katılacak videolarda fon müziği ve ses sistemi kullanılmayacaktır. Video çekimi yapılırken telefon ya da kamera yan ve sabit tutulacak olup öğrencinin boydan görünecek şekilde çekilmesi gerekmektedir. Belirtilen kriterlere uymayan videolar değerlendirilmeye alınmayacaktır. Ölçme ve değerlendirmede puanlama ise şu şekilde yapılacaktır: Vurgu ve tonlama telaffuz 20 puan, jest mimik kullanımı 20 puan, heyecan kontrolü, sahneye  hakimiyet 20 puan, öğrencinin şiire kattığı yorum 20 puan, şiirin temasının kavranması ve hissettirilmesi 20 puan." denildi.
ÖDÜLLER 12 MART'TA DÜZENLENECEK TÖRENDE TAKDİM EDİLECEK
İki ayrı kategoride düzenlenecek İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri 12 Mart Cuma günü düzenlenecek törende takdim edilecek.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.