Öge; ‘yürüyüş hedefine varmadı’

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısı ile birkaç konu hakkında açıklamalarda bulundu. Özellikle geçtiğimiz hafta düzenlenen Teröre lanet Şehit’e saygı yürüyüşü hakkında konuşan Öge, “Bazı gruplar tarafından HDP İlçe teşkilatına saldırıda bulunulmuş ve bu konu hakkında çok çeşitli söylemler var. Bunların ülkü ocaklarından olduğu söylenirken, aldığımız duyuma göre İstanbul HDP il teşkilatından bazı gruplarında bu tür organizasyonun içine dahil olarak provokasyon yapmaya çalıştıklarını öğrendik. Bu olaylardan sonra aşağıda Eylül Cafe diye bir yere saldırıda bulunulmuş ve kesinlikle bunları tasvip etmiyoruz. Eylül Cafe sahibine de geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, müsait bir zamanda da kendilerini ziyaret edeceğiz. Yürüyüş hedefine varmadı. Parti işaretleri olduğu zaman iş farklı yerlere gitmiş oldu” dedi

Öge; ‘yürüyüş hedefine varmadı’
16 Eylül 2015 Çarşamba 16:59

İLÇE TEŞKİLATINDA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge düzenlediği basın toplantısı ile Çerkezköy’de düzenlenen Teröre lanet Şehit’e saygı yürüyüşe ile 5.Olağan kongre ve 1 Kasım seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. İlçe Teşkilatında düzenlenen toplantıda İlçe yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

PROVAKASYONLARA GELMEMELİYİZ

Öge yaptığı konuşmada, “Ülkemizde son günlerde yaşanan terör olayları sonucu kendilerini bu vatana ve Türk Milleti'ne feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor kendilerine Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Metanetli, güçlü ve sabırlı olmalıyız. Türkiye büyük bir devlettir ve bölgede devlet geleneğine sahip tek ülkedir. Bu nedenle küresel güçler Türkiye'yi zor durumda bırakmak için maşa olarak PKK ve onun bir takım siyasi uzantılarını kullanmaktadır. Vatandaşlarımız provokasyonlara gelmeden ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunu bozmalıdır” dedi.

GÜZERGAH KONUSUNDA FİKRİMİZİ DİLE GETİRDİK

Düzenlenen yürüyüş esnasında kendisinin Ankara’da olduğunu ifade eden Abullah Öge, “Siyasi işler başkanımız Ercan Erdoğan ve yönetimden arkadaşlarımız, gençlik kollarımız belediye de ilçe başkanlarıyla yapılan toplantı da bir araya geldiler. Orada nasıl bir yürüyüş yapılacağı anlamında programla alakalı bir çalışma yapıldı. Teşkilatımız adına özellikle güzergah konusunda belediye meydanında basın açıklaması yapılarak şehitlik anıtına yürünmesi konusunda talebimiz oldu ve o güzergah daha iyiydi. Yine de bu program belediye başkanının tavsiyesiyle yukarıya yapılan anıt gösterilmiş ve o güzergahta da HDP’nin binası var” ifadelerini kullandı.

HOŞ OLMAYAN GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Teröre Lanet Şehide Saygı yürüyüşü sonrasında meydana gelen provokasyon amaçlı olayları tasvip etmediklerini sözlerine ekleyen Öge, “Bu tür olaylarda siyasiler daha sorumlu hareket etmeli, olumsuz gelişmelere sebep olacak davranışlardan uzak durmalıdırlar. Bazı gruplar tarafından HDP İlçe teşkilatına saldırıda bulunulmuş ve bu konu hakkında çok çeşitli söylemler var. Bunların ülkü ocaklarından olduğu söylenirken, aldığımız duyuma göre İstanbul HDP il teşkilatından bazı gruplarında bu tür organizasyonun içine dahil olarak provokasyon yapmaya çalıştıklarını öğrendik. Bu olay burada da yaşandı. Bu olaylardan sonra aşağıda  Eylül Cafe diye bir yere saldırıda bulunulmuş ve kesinlikle bunları tasvip etmiyoruz. Eylüf cafe sahibine de geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, müsait bir zamanda da kendilerini ziyaret edeceğiz. Olaylarda Tekirdağ Milletvekili de oradaydı daha soğuk kanlı olmaları gerekirken, maalesef kontrole sahip olamadılar ve bunun sonucunda da hoş olmayan görüntüler yaşandı” diye konuştu.

HİÇ KİMSENİN KABUL EDECEĞİ BİR DURUM DEĞİLDİR

Abdullah Öge konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Ben bu olayları şuna bağlıyorum. 7 Hazirandan önce 5 Haziranda Diyarbakır da HDP mitinginde bir patlama oldu ve bu patlama neticesinde de 4 vatandaşımız hayatını kaybederken, 50’ye yakın vatandaşta yaralandı. Aslında bu patlamayı kimin organize ettiği emniyet güçleri tarafından tespit edildi. Provokasyon amaçlı yapılmış özellikle HDP’nin bu tür olaylardan kendisini mazlum göstererek seçimlerde oy hesabı yaptığını gördük. Şanlıurfa’da yapılacak olan miting alanında bomba bulundu ve miting iptal edildi. Bu olaylar devam ettikçe HDP kendisine saldırıldığını lanse ederek özellikle Doğu ve Güneydoğu’da oy hesabı ile bu tür provokasyonları kullanıyor, mazlum rolü oynayarak oyunu artırmaya çalışıyor. İnşallah 1 Kasım seçimlerine kadar bu tür olaylar olmaz. Yerel’de ilçe binalarına saldırmak, büyük alanlarda miting alanlarına bomba yerleştirmek hiç kimsenin kabul edeceği bir durum değildir. Maalesef HDP burada mazlum rolü oynayarak oyunu artırma gayretindedir. İnşallah bir daha bu tür olaylarla karşılaşmayız”

KONGRE İLE KADROLAR YENİLENDİ

12 Eylül Cumartesi günü yapılan AK Parti 5. Olağan Kongresi hakkında da konuşan Öge, “Kongreye ülkemizin dört bir tarafından yoğun bir katılımın gerçekleşmesi, AK Parti'nin bir Türkiye partisi olduğunu göstermiştir. Yaşanan terör olayları dolayısıyla coşkulu ama buruk bir kongre ile AK Parti kadroları yenilenmiş, bu yenilenmeyle birlikte tecrübeli ve yeni isimlere parti yönetiminde yer verilmiştir. Zengin bir teşkilat yapısına sahip olan AK Parti, yenilenmiş teşkilat yapısıyla, büyük Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli sorumluluklar taşıyacaktır” açıklamasında bulundu.

ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını ifade eden Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Bu anlamda AK kadrolar üzerine düşen tüm görevleri layıkıyla yerine getirecek, milletimizin iradesini iktidara taşıyacaktır. 1 Kasım Pazar günü yapılacak olan 26.dönem milletvekili genel seçimleriyle ilgili genel merkezimizin bizlere verdiği seçim çalışma programlarını gerçekleştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Aday tanıtım programından sonra saha çalışmalarına ağırlık vererek vatandaşlarımızla bu kısa sürede elimizden geldiğince bir araya geleceğiz. Milletvekili adaylarımızla halkımızın talep ve görüşlerini dinleyerek üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

YÜRÜYÜŞ HEDEFİNE VARMADI

Basın mensuplarının Teröre lanet Şehit’e saygı yürüyüşüne parti olarak neden katılmadıkları sorusunu ilk olarak Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, “Katılım oldu ama biz belediye binasında yaptığımız toplantıda kesinlikle hiçbir siyasi bayrak ya da söylem olmayacaktı. Fakat yürüyüşe geçildikten sonra grupların siyasi söylem ve işaretlere başladığını görünce yürüyüşten ayrıldık” cevabını verirken, İlçe Başkanı Öğe ise, “Bu yürüyüş öncesi CHP ilçe başkanı beni aradı ve genel merkezdeydim. Ercan Erdoğan ile iletişime geçilmesini ifade ederek siyasi söylem istemediğimizi baştan söyledik. Yürüyüşte hedefine varmadı. Parti işaretleri olduğu zaman iş farklı yerlere gitmiş oldu” diye konuştu.

HDP’NİN YAPACAĞI HİÇBİR ORGANİZASYONDA YER ALMAYIZ

HDP yönetiminden Barış ve kardeşlik adı altında bir yürüyüş talebi olması ile Eylül cafe ziyareti hakkında da sorulan soruları cevaplandıran İlçe Başkanı Abdullah Öge, “HDP’nin bu tür önerisini çok samimi bulmuyorum. HDP’nin yaptığı hiçbir organizasyona teşkilat olarak katılmayacağız. Eylül cafeyi iş yeri olarak ziyaret edeceğiz. Bize gelmeyene biz gideriz. Belediye başkanına o gün yürüyüşle alakalı bir tepkileri oldu. Bizim yürüyüşle alakalı bir sıkıntımız yok ve gider geçmiş olsun ziyaretinde bulunuruz. Bu bizim ziyaret amacımız siyasi değil sadece geçmiş olsun dileklerimizi iletmek olacak. Belediye Başkanına yapılan tepkileri de doğru bulmuyorum. Geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuş ve burada mağdur olan iş yeri sahibidir. Bizim muhatabımız iş yeri sahibi olur. Başka birilerinin tepki göstermesi doğru değil. Onların tepkilerine de cevap verecek değiliz” dedi.

DEVLETİMİZ BU OLAYLARDAN GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ÇIKACAKTIR

Basın mensuplarının HDP İlçe Teşkilatına yapılan saldırıdaki grup içinde Ak partili kişilerinde olduğu yönündeki söylemleri üzerine konuşan İlçe Başkanı Öge, “kesinlikle yürüyüşe geçmeden önce ekibimiz oradan ayrıldı. Binaya çıkmadılar. Bizim üslup ve aldığımız terbiyede böyle bir durum yoktur. Gençlik kollarımız iyi niyetli katıldılar ama siyasi gösteri olunca geri çekildiler. Burada siyasilerde bu programı iyi niyetli yapmış olabilirler. Ancak farklı sonuçlara getirecek sonuçlardan uzaklaştırmak yine bu işe karar veren siyasilerin işidir. Bunu yapamayacaksanız bu işe kalkışmayın. İnsanları galeyana getirmeye çalışan grubu kimse tanımıyor. Kim olduğunu bilmiyorlar. En güzel aşağıdaki şehitliğe gidilir İstiklal Marşı okunarak dağılırdı. Elinize ne geçti parti binalarını yakmak yıkmak hoş gördüğümüz bir durum değil. Her ne parti olursa olsun şu anda siyasi kimliği var kanunen bir partidir. Yakılıp yıkılmasını tasvip etmiyoruz. Seversiniz sevmezsizin çözüm bu değildir. Bu olayların kimseye faydası olmadı. Terörü en çok biz lanetliyoruz. Terörle mücadele de sorumluluk bizim üzerimizde. Bunu gösterilerde şov olarak değil, devlet olarak bu işin içindeyiz. Şimdiye kadar bu olaylara önceki hükümetler sadece asker ve polisi bu işe soktular. Bizler siyaseti kendimizi bu işin içine soktuk. Bu iş inşallah son bulacak ve devletimiz güçlü bir şekilde çıkacaktır” ifadelerine yer verdi.

İYİ BİR EMNİYET TEŞKİLATIMIZ VAR

Ak Parti İlçe Başkanı Öge yaşanan olaylarda emniyetin bir ihmalinin olup olmadığı yönündeki soruya ise, “emniyetimizin bir ihmalinin olduğunu düşünmüyorum. Emniyet müdürümüzle görüştük ve elinden geldiği kadar kimsenin yaralanmasına izin verilmeyecek şekilde müdahalelerde bulunuldu. İyi bir emniyet teşkilatımız var. Çerkezköy çok farklı yörelerden göç alan bir ilçemizdir. Ama ilçe emniyet müdürlüğünün bu konuda çalışmaları güzel. Daha büyük olaylarının önüne geçilmesinde elinden geleni yapmıştır” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.