Öğe’den AKP Meclis Üyeleriyle çelişen davranış

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yayımladığı basın bildirgesinde; dün gece AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin partililere attığı SMS sonucu Pera Kavşağı’nda toplanan ve trafik sirkülasyon projesi kapsamında,  başka bir yere dikilmek üzere yerlerinden sökülen ağaçların sökülmesine tepki gösterenlere cevap verdi. 1 Kasım 2016 tarihindeki Belediye Meclis Toplantısı’nda üç AKP’li meclis üyesinin, ağaçların – orta refüjün kaldırılarak düzenleme yapılması yönünde görüş bildirdiğini hatırlatan Başkan Akay, “AK Parti İlçe Başkanı ve yönetiminin, kendi beyanları ile çelişen yaptıkları kamuoyunu yanıltıcı ve aldatıcı tüm açıklamalarını vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

Öğe’den AKP Meclis Üyeleriyle çelişen davranış
13 Mart 2018 Salı 19:03

BAŞKAN AKAY, BELGELERLE TEK TEK ANLATTI
“Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 18 Ocak 2017 tarih ve 2017/7 sayılı kararı ile (EK-1) Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile buna bağlı sokaklarda yeni trafik sirkülasyon projesi kapsamında tek yön uygulamasına geçilmiştir.



Yeni trafik sirkülasyonu Çerkezköy Belediye Meclisinde 01 Kasım 2016 tarihinde Belediye Meclis üyelerinin fikir ve düşüncelerine iki seçenekli olarak sunulmuş, ardından 01 Kasım 2016’dan itibaren tüm yayın organlarımız aracılığı ile tüm Çerkezköy Halkı ile paylaşılmıştır.

İki seçenek; yani orta refüjün kaldırılarak veya orta refüjün kalarak tek yöne geçilmesi ile ilgili görüş ve öneriler alınmaya başlamıştır.

01 Kasım 2016 tarihinde meclis tutanaklarında anlaşılacağı gibi konu ile ilgili söz olan üç Ak Partili 1 Cumhuriyet Halk Partili üye ağaçların- orta refüjün kaldırılarak düzenleme yapılması yönünde görüş beyan etmiştir.

Kasım 2016’dan Haziran 2017 tarihine kadar geçen yaklaşık 7 aylık dönemde vatandaşlarımız ve kamuoyundan alınan yüksek çoğunlukta ağaçların kaldırılarak düzenleme yapılması görüşü neticesinde Temmuz 2017 tarihinden itibaren Öztrak Caddesinde ağaç söküm işlemleri başlamıştır. Toplam 294 ağaç sökülerek mezbahada bulunan depoda güçlendirilmiştir.(EK-2) Önümüzdeki günlerde sokak, park ve bahçelerimizde dikimleri yapılacaktır.



Ardından Atatürk Caddesi iki etap da 106 ağaç söküm işlemi güvenli bir şekilde tamamlanmış aynı anda Cengiz Topel ve Narin caddelerine dikimleri gerçekleştirilmiştir. (EK-3)
Aynı zamanda Atatürk ve Öztrak Caddelerine 40-45-50 cm çapında çoğunluğu ıhlamur olmak üzere 120 ağaç dikimi yapılmış ve dikimleri devam edecektir. (EK-4)



Hal böyle iken alınan kararlar çok önceden vatandaşlarımız görüş ve önerileri doğrultusunda ilerlerken orta refüj düzenlemesinin % 80’i tamamlanmış ve % 20’lik kısmı ile ilgili son etap tamamlanırken 12 Mart 2018 tarihinde AK Parti İlçe Başkanı ve yönetiminin, kendi beyanları ile çelişen yaptıkları kamuoyunu yanıltıcı ve aldatıcı tüm açıklamalarını vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum.

Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile ilgili yeni düzenleme çalışma hedeflerini Nisan ayı meclisinde belediye meclisimize, ardından esnafımıza ve vatandaşlarımıza açıklayacağız.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali bey - 6 yıl önce
Abdullah Öğe yanlış yoldasın dieğer yola gec milleti kandırma ayıptır