Öğrenci servisleri park edecek yer bulamıyor

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ve bazı yönetim kurulu üyeleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Oda yetkilileri Başkan Akay’la personel ve öğrenci servislerinin sorunlarını paylaştı

Öğrenci servisleri park edecek yer bulamıyor
05 Ekim 2016 Çarşamba 11:24

BAŞKAN AKAY’I ZİYARET ETTİLER

Çerkezköy Belediye Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarete Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Oda Başkan Yardımcısı Hakan Fıçıcı ve Oda Yönetim Kurulu Üyeleri Ziyaeddin Dubaz, Erdinç Erke, Cemal Buzkuş katıldı.

YENİ SİRKÜLASYON TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Ziyaretin başında Çerkezköy’ün üç ana caddesi ve 6 yol kavşağındaki trafik sorununa çözüm olarak üretilen 3 ayrı trafik sirkülasyonu projesinden bahseden Başkan Akay, projelerin üzerindeki çalışmaların devam ettiğini, netleşen durumlar oldukça kamuoyuyla paylaşılacağını dile getirdi. Tek yön sisteminin 6 yol kavşağındaki trafiği bir nebze olsun rahatlatacağını ancak bunun da yeterli olmadığını düşündüklerini kaydeden Başkan Akay, “Önümüzdeki hafta emniyet yetkililerimizin de katılımıyla bir toplantı düzenleyelim. Orada fikirlerimizi birbirimize ileterek ortak çözüm bulmaya çalışalım.” ifadelerini kullandı.

SERVİS ARAÇLARI İÇİN AYRI YOL İSTEDİ

Personel ve öğrenci taşımacılığı konusunda çekilen sıkıntıları Başkan Akay’la paylaşan Mustafa As, “Hastane tarafı araç parkı engellenerek rahatlatıldı. Ancak servis saatlerinde yine de yoğunluklar oluyor. Servis araçları için ayrı yol yapılması çok uygun olur.” dedi.

SİVİL ARAÇLAR OKUL ÖNLERİNE PARK EDİLİYOR

Ana caddeler üzerinde durak harici indi-bindinin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten As, “Kaldırım genişletme çalışmaları yapılırken cepler yapılıp buralarda duraklar belirlenmeli.” ifadelerini kullandı. Öğrenci servislerinin park konusunda büyük sıkıntı çektiğini de ekleyen As, “Bizim öncelikli sorunumuz öğrenci servislerimizin park sorunu. Sivil araçlar okulların etrafında yoğun bir şekilde park ediyor ve öğrenci servisleri okul önlerinde araç park edecek yer bulamıyor. Öğrencilerimiz bu trafik yoğunluğunun ortasında servislerine binmeye çalışıyor. Bunun da çözüme kavuşturulması gerekiyor. Trafik yetkililerimizle durumu paylaştık. Sağ olsunlar ilgilendiler. Özellikle ÇTSOAL’nin orada rampaya pek çok sivil araç park ediyor. Çoğu da öğretmenlerin şahsi araçları. En azından buralara levhalar konulursa, o alanların öğrenci servisleri için ayrıldığı belli olur.” diye konuştu.

ESAS DERT AMFİ TİYATRO MEVKİİ

Personel servisleri konusunda esas dertlerinin Amfi Tiyatro’nun çevresi olduğunu dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kaldırım paylarını alıp yolu genişlettik ve köşeleri kırdık. Ancak vatandaşlar bu sefer de oralara araç park etmeye başladı. Bu konuda biraz emniyetin desteğine ihtiyacımız var.” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.