Öğrenciler Akay’la röportaj yaptı

Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret ederek okul dergileri için röportaj yaptı.

Öğrenciler Akay’la röportaj yaptı
05 Nisan 2018 Perşembe 17:16

SORULARI YANITLADI
Okul dergileri için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile röportaj yapan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri ilk olarak Çerkezköy’ün tarihi hakkında bilgi aldı. Çerkezköy’ün 1911 yılında belediye olduğunu belirten Başkan Akay, “Kentimiz, Cumhuriyetimizin ilanından tam 1 yıl önce de düşman işgalinden kurtuldu. Tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu Çerkezköy’de 1970’li yıllar itibari ile sanayileşme adımları atıldı” dedi.
HER SENE NÜFUS HIZLA ARTIYOR
Çerkezköy’de sanayileşme ile birlikte nüfusun da hızla arttığını sözlerine ekleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Son 7-8 yıldır kentimizin nüfusu her sene yüzde 9 oranında artmaktadır. Ülkemizin dört bir yanından vatandaşlarımız kentimize göç etmektedir. Bugün itibariyle kentimiz, sanayi alanında ülkemizin önde gelen şehirleri arasındadır” ifadelerini kullandı.
TÜM ÜLKEYE KATKI SAĞLADI
Öğrencilerin “Mustafa Kemal Atatürk’ün Çerkezköy’e kattığı değerler nelerdir?” şeklindeki sorularını da yanıtlayan Başkan Akay, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hayata geçirdiği inkılaplarla yalnızca Çerkezköy’e değil tüm ülkeye büyük katkılar sağlamıştır” diye konuş
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.