Öğrenciler performanslarıyla beğeni topladı

Özel İdare İlkokulu öğrencileri hazırladıkları birbirinden renkli gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını gönüllerince eğlenerek kutladılar

Öğrenciler performanslarıyla beğeni topladı
24 Nisan 2015 Cuma 17:19

 TARİHİMİZİN DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİSİDİR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm okullarda olduğu gibi Özel İdare İlkokulunda da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program Okul Müdürü Esat Aktaş'ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile devam etti. Aktaş yaptığı konuşmada, “Dünya’da çocuklarına bayram hediye edilen ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Bugünü milletçe büyük bir coşkuyla kutlamaktayız. 23 Nisan tarihimizin dönüm noktalarından birisidir” dedi.

EN TEMEL GÖREVİMİZDİR

Milletimizin egemenliğini, yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazandığını sözlerine ekleyen Esat Aktaş, “Bu nedenle egemenliğimiz, ulusal varlığımızın başında gelir. Bizler bu günde çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Günümüz büyükleri, sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir” açıklamasında bulundu.

RONTLAR BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Programın devamında anasınıfı A ve D sınıfı öğrencileri hazırladıkları ‘Anadilim’ isimli rontu ile anasınıfı B şubesi öğrencilerinin Artvin yöresine ait ‘Döne’ oyunu büyük beğeni topladı. 1/B sınıfı öğrencilerinin ‘Öğrenmek mi İstiyorsun’ adlı rontları sergilemesinin ardından 3/A sınıfı öğrencilerinden Çiğdem Erol ‘Egemenlik Ulusundur’ şiirini seslendirdi.

DAMAT HALAYI HERKESİ COŞTURDU

1/K sınıfı öğrencilerinden Sevil Karuç’un ‘23 Nisan’ şiirini okumasının ardından 1/D sınıfı öğrencilerinin ‘Üsküdara Giderken’ adlı dans gösterisi ile 1/E ve 1/H sınıfı öğrencilerinin ortak hazırladıkları ‘Türk Çocuğu’ isimli rontunda öğrenciler hem coştular hem de öğretmen ve öğrencilerini coşturdular. Programın devamında ise 4/A sınıfı öğrencisi Gülcan Dursun ‘23 Nisan’ şiirini seslendirdi. 1/F sınıfının ‘Koltuk’ isimli oyununu sergilemesinin ardından 1/G sınıfı öğrencileri “Damat Halayı” dans gösterisi ile herkesi coşturdu.

ŞİİR OKUNMASI İLE PROGRAM SONA ERDİ

1/K sınıfı öğrencilerinden Bilge Ebrar Demirci’nin ‘23 Nisan’ şiirini seslendirmesinin ardından 1/I sınıfı öğrencileri Kafkas gösterisini sergiledi. Birbirinden renkli görüntülerin yer aldığı program 2/A sınıfı öğrencilerinin ‘Nerdesin Aşkım’ isimli dans gösterisi ve 3/F sınıfı öğrencilerinden Melisa Nisa Gül’ün şiir okuması ile sona erdi. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.