Öğrenciler ustaların şiirlerini seslendirdiler

Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Liseli öğrencileri hazırladıkları "Çıkmaz Sokak 3" isimli şiir dinletisini Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelediler. Nazım Hikmet, Can Yücel, Atilla İlhan, Yusuf Hayaloğlu ve Necip Fazıl Kısakürek gibi tanınmış şairlerin şiirlerinin seslendirildiği dinleti izleyicilerden tam not aldı.

Öğrenciler ustaların şiirlerini seslendirdiler
25 Mayıs 2011 Çarşamba 00:00

Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Liseli öğrencileri "Çıkmaz Sokak 3" dinletisiyle Halk Eğitimde sahne aldılar. Türk Şiirinin usta isimlerinin eserlerinin seslendirildiği gecede öğrenciler performansları ile göz doldurdu.
GECE BEDİRHAN GÖKÇE’NİN ŞİİRİ İLE BAŞLADI
Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenen "Çıkmaz Sokak 3" şiir dinletisinin Kondüvit ve sahne amirliğini Burcu Dikmen, Ses ve Işık Amirliğini Fatih Çelik, Yönetmenliğini ise Nihat Erdoğan yaptı.
Burcu Dikmen Kondüvitliğinde başlayan gecede ilk olarak sahne alan Betül Akkurt,  Bedirhan Gökçe’nin Baba Uyan şiirini okudu. "Babalar uyanın uyanın babalar, Bu sigara dumanında yetim büyümesin artık, Başka şehirlerde başka çocuklar" mısralarıyla öne çıkan şiirde bir çocuğun sigara yüzünden ölen babasının ardından yaşadıkları seyirciye aktarıldı.
YILMAZ ERDOĞAN’IN EN GÜZEL ŞİİRİ SESLENDİRİLDİ
İlk performasın ardından sahneye çıkan Kerim Omma ise Yılmaz Erdoğan’ın en çok bilinen şiirlerinden "Yeni bir sayfada sana bakmak" isimli eserini seslendirdi.  Kerim Omma’nın ardında sahne alan Akgül Göçemen "Ayrılık" ve Necip Fazıl Kısakürek’in "Kaldırımlar" isimli şiirini okudu. Bu performansın ardından öğrenciler tiyatral bir sunumla düet gerçekleştirdiler.
ATİLLA İLHAN VE CAN YÜCEL ŞİİRLERİ İLE DÜET
Karşısındaki bayana sevgisini Atilla İlhan’ın "Yağmur Kaçağı" ve "Sen beyaz bir kadınsın" şiiri ile anlatan Mertcan Çelik’e, Hilal Bozkurt seslendiriği bir Can Yücel şiir olan "Bağlanmayacaksın" ile cevap verdi. Bu tiyatral sunum izleyicilerden yoğun alkış aldı. Bu sunumun ardından sahneye çıkan Ceylan Oktay ise Üçüncü şahsın şiiri’ni ve Ben sana mecburum bilemezsin’i seslendirdi.
Atilla İlhan’ın en beğenilen şiirlerini kusursuz yorumlayan Oktay izleyiciden tam not aldı. Gecede son olarak sahne alan İpek Şerifioğlu ise, "Ayrılık zamansız gelir" isimli şiiri okudu.
ALKIŞI HAK ETTİLER
Performansları ile büyük beğeni toplayan Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Liseli öğrencileri usta şairlerin şiirlerini de düzgün bir şekilde yorumlayarak büyük bir övgüyü hak ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.