Öğrenciler yararına kermes açıldı

Mimar Sinan Öğrenci yurdu ve Çelebi Öğrenci Yurdu tarafından öğrencilerin yararına her yıl düzenlenen kermes bu yıl Atatürk Caddesi No:68 Mavi İletişim yanında açıldı. Yaklaşık 300 metrekarelik kapalı ve açık alanda açılan kermeste el emeği göz nuru hediyelik eşyalarının yanı sıra çok sayıda yiyecek ve içecek de bulunuyor

Öğrenciler yararına kermes açıldı
06 Mayıs 2015 Çarşamba 08:35

 Mimar Sinan Öğrenci yurdu yararına düzenlenen kermesin açılışına Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna ve eski İlçe Müftüsü Musa Doğruer de katıldı.

İYİLİK İNSANI YAŞATIR

Açılış öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna "İyilik ve takva konusunda yardımlaşın. İyilik ve takva için yardımlaşın. Günah ve düşmanlıkla yardımlaşmayın diye buyuruyor cenabı hak. Hangi konuda nerede birleşmemiz gerektiğini bizlere belirtiyor. İyilik çok önemlidir. İyilik insanı yaşatır. İnsana enerji verir. İnsanın manevi yönden şifaya kavuşmasını sağlar. Onun için iylik insanı yaşatır diyoruz" dedi.

YARDIMLAŞMAMIZ GEREKİYOR

Nerede bir iyilik gördüysek orayı desteklemek gerektiğini belirten Tuna "Bir de takva hususunda yardımlaşın. Takva güzel ahlak demek. Kötü şeylerden uzak bir hayat sürmek demek. Bu hususta yardımlaşmamız da gerekiyor" ifadelerini kullandı. "Günah ve düşmanlıkta yardımlaşmayın" diyen Tuna "Her Müslüman bu ayet-i kelimeyi rehber edinirse yolu iyi olur. Onun gittiği yoldan Cenab-ı Hak razı olur. Onun için bu ayet-i kelimenin ışığı altında yolumuzu devam ettirmemiz gerekiyor" dedi.

BİR VE BERABER OLMAYA DEVAM

Mimar Sinan Öğrenci Yurdu ve Çelebi Öğrenci Yurdunu tebrik eden Tuna "Bildiğiniz gibi İlçe Müftülüğümüzün İstişare Kurulu var. Sağ olsunlar orada da beraber çalışıyoruz. Kutlu Doğum Haftası'nda gerçekleşen faaliyetler sizinde desteklerinizle güzel oldu. Bir ve beraber olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

4-14 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA AÇIK

Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna'nın konuşmasını sonlandırmasının ardından Çerkezköy'e yıllarca emek veren eski müftülerden Musa Doğruer'in duası ile kermesin açılışı yapıldı. 4-14 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Caddesi No:68 Mavi İletişim yanında açık olacak kermeste el emeği göz nuru hediyelik eşyalarının yanı sıra çok sayıda yiyecek ve içecek de bulunuyor.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.