Öğrencilerin 70 projesi sergilendi

Nurullah Narin Ortaokulu ile TÜBİTAK’ın ortaklaşa yaptığı 4006 Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi. 210 öğrenci ve 28 öğretmen eşliğinde gerçekleştirilen 70 proje katılımcıların beğenisine sunuldu

Öğrencilerin 70 projesi sergilendi
26 Mayıs 2016 Perşembe 16:37

4006 BİLİM FUARININ AÇILIŞI YAPILDI

Nurullah Narin Ortaokulu’nda 4006 Bilim fuarının açılışı gerçekleştirildi. Düzenlenen açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, açılış konuşmasını da okul müdürü Musa Dinç gerçekleştirdi.

HAYAL GÜCÜ İLE YARATICILIĞIN BİRLEŞİMİDİR

Musa Dinç yaptığı konuşmada, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları genç beyinlerin, bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Eğitim kurumlarının öncelikli amacının yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamak olduğunu sözlerine ekleyen Dinç, “bu amaç doğrultusunda sergimiz 210 öğrencimizin, 28 öğretmenimizin rehberliğinde 70 proje ve görsel sanatlar öğretmeninin egzersiz çalışmalarında, öğrencilerin hazırlamış olduğu görsel şölen isimli resimlerden oluşmaktadır. Serginin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yapılan bu çalışmaların gelecekte yeni buluşlara imza atan bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

PROJELERİ İNCELEDİLER

Okul Müdürü Musa Dinç’in konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek başarılarının devamlarını temenni etti. Yapılan konuşmaların ardından bilim fuarının açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından da davetliler öğrencilerin hazırladıkları projeleri tek tek inceledi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.