Öğrencilerin resim sergisi tam not aldı

Kapaklı Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılının başından bu yana yaptığı 284 eserin yer aldığı ‘Resim Sergisi’ Çarşamba günü açıldı. Özellikle yağlı boya tekniği ile yapılan resimler tam bir sanat eseri niteliği taşırken, ebru çalışmaları da serginin öne çıkan eserleri arasında yer aldı

Öğrencilerin resim sergisi tam not aldı
10 Haziran 2011 Cuma 00:00

Kapaklı Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılının başından bu yana yaptığı resimlerin yer aldığı sergi Çarşamba günü okulun Konferans Salonu’nda açıldı. Birbirinden değerli 284 eserin yer aldı serginin açılışını Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaparken, öğrencilerin yaptığı resimler sergiyi gezenlerin büyük beğenisini topladı. Özellikle yağlı boya tekniği ile yapılan resimler tam bir sanat eseri niteliği taşırken, ebru çalışmaları da serginin öne çıkan öğeleri arasında yer aldı. Açılışın ardından sergiyi gezen Başkan Mandalı ve konuklar eserleri büyük bir dikkatle inceledi.
TOPLAM 284 ESER YER ALDI
Sergide 86 yağlı boya ile yapılmış tablo, 56 ebru çalışması ve 142 adet de diğer tekniklerle hazırlanmış çalışmalar yer alıyor. Birbirinden değerli eserlerin yer aldığı sergi Pazartesi gününe kadar açık kalacak.
SIRADANLIĞIN DIŞINA ÇIKMAYA ÇALIŞTIK
Yıl boyunca öğrencilerle birlikte çalışarak serginin hazırlanmasında büyük rol oynayan Resim Öğretmeni Adnan Özcan, sergide öğrencilerin yıl boyunca gerek derslerde gerekse kurslarda çizdiği resimlerin yer aldığını belirtirken, çalışmalarda özellikle yağlı boya tekniğini göstermeye çalıştığını dile getirdi.  Çalışmalar sonucunda beklentilerin çok üzerinde eserler ortaya çıktığını vurgulayan Özcan, “Sergimizde sıradanlığın dışına çıkmaya çalıştık Bu yaş aralığındaki çocuklara çok zor bir teknik olan yağlı boya çalışmaları yaptırmamıza rağmen ortaya çok güzel eserler çıktı. Önümüzdeki yıl, bu çalışmalarımıza daha da üzerine koyarak devam etmeyi istiyoruz.  Bu sayede resmi hem okulda hem de çevremizde sevdirmeyi amaçlıyoruz. Sergiyi herkesin görmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu.
MANDALI TEBRİK ETTİ
Serginin açılışını yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, açılan serginin katılanlara ayrı bir heyecan verdiğini dile getirirken, başta öğrenciler ve öğretmenler olmak üzere sergide emeği geçen herkesi kutlayarak teşekkür etti. Mandalı ayrıca, yaklaşan karne döneminden önce aileleri bazı konularda uyararak, “Eğer başarısız öğrenci varsa suçu kendinizde arayın. Bu konuda velilere büyük görev düşüyor. Baskıcı olmayın. Başarılı ya da başarısız hepsi bizim çocuğumuz. Onlarla ilgilenin, sevin, okşayın” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.