Öğrencilerin sorularını yanıtladı ​

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, okul dergilerine röportaj yapmak için kendisini ziyaret eden Özel Uğur Okulları öğrencilerinin sorularını yanıtladı

Öğrencilerin sorularını yanıtladı ​
16 Ocak 2019 Çarşamba 20:24

HALKIMIZLA SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDEYİZ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Özel Uğur Okulları Türkçe Öğretmeni Sıla Bakar ve Rehber Öğretmeni Tayfun Karacan ile okul öğrencileri Uluç Kovancı, Esma Kurt, Aleyna Sude Akdağ ve Yiğit Çamurlu’yu makamında ağırladı. Başkan Akay’ın halkla samimi bir ilişki kurmayı başardığını beliren öğrenciler, bu başarının sırrını sordu. “Belediye Başkanlığı görevinin en önemli gereklerinden biri halkla iç içe olmaktır” diyen Başkan Vahap Akay, “Her zaman çocuklarımızı, vatandaşlarımızı nasıl daha mutlu yaşatabiliriz diye düşünüyoruz. Bunu yaparken de halkımızla sürekli iletişim halinde oluyoruz. Bu sayede vatandaşlarımızla aramızda güçlü bir bağ oluştu” ifadelerini kullandı.

EĞİTİMDE SON 2 YILDA ÖNEMLİ BİR AŞAMA KAT ETTİK
Öğrencilerin “Eğitim alanında ne gibi çalışmalar gerçekleştirdiniz?” şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Belediyelerin asli görevi eğitim alanları oluşturmaktır. Bu kapsamda özellikle son 2 yıldır önemli bir aşama kat ettik. Nüfusu 170 bine dayanmış olan kentimizin en önemli eksikliklerinden biri de eğitim alanlarının yetersizliğiydi. Sınıf mevcutlarımız 60’a dayanmıştı. Yapılan çalışmalar neticesinde kentimize çok sayıda okul kazandırdık. Eğitim için alanlar oluşturma noktasında üzerimize düşeni yapıyoruz. Fakat yalnızca fiziki şartları iyileştirmek yeterli değil. Daha kaliteli eğitim için kentimizde Devlet okulları kadar özel okullara da ihtiyaç var” açıklamalarında bulundu.

ÖRNEK BİR PROJE OLDU
Geçtiğimiz ay Uğur Okulları ile birlikte örnek bir sosyal sorumluk projesine imza attıklarını anımsatan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Okul yönetimimiz bize su borularından sokak hayvanları için mamalık yapma ile ilgili bir proje ile geldi. Biz de o sırada benzer bir proje üzerinde çalışıyorduk. Daha sonra sevimli dostlarımız için öğrencilerimiz ile birlikte kentimizin çeşitli noktalarına bu mamalıkları yerleştirdik” diye konuştu.

GENÇLERİMİZİN SPOR YAPACAK ALANLARA İHTİYAÇLARI VARDI
Başkan Akay öğrencilerin “Çerkezköy’de ne gibi sportif ve kültürel faaliyetler gerçekleştirdiniz?” şeklindeki sorularına da şöyle cevap verdi: “Çerkezköy’de gençlerimizin spor yapacak alanlara ihtiyaçları vardı. Kentimizin birçok noktasında kazandırdığımız parklarda basketbol sahası, futbol sahası gibi spor alanları oluşturduk. İçinde halı saha, basketbol sahası, kapalı spor salonu, güreş sahası ve sentetik çim futbol sahasının bulunduğu 29 Ekim Spor Kompleksi’ni hizmete açtık. Veliköy Mahallemizde de yeni bir spor alanı oluşturuyoruz. Cengiz Topel Caddemizde Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelini attık.”

KÜLTÜR MERKEZİ YAKINDA HİZMETE AÇILACAK
İlkokulu Cumhuriyet İlkokulu’nda okuduğunu anımsatan Başkan Akay, “Yıllar önce ben ilkokuldayken tiyatro için bizi Halk Eğitimi Merkezi’ne götürürlerdi. 30 yıl sonra Belediye Başkanı oldum. Vatandaşlarımızı tiyatrolarla buluşturduk. Fakat hala tiyatro için Halk Eğitim Merkezi’ne gitmek zorundayız. Otogarın hemen yanında inşa edilen Kültür Merkezi tamamlanmak üzere. Şubat ayı içinde hizmete açacağız. İçinde 800 kişilik salon, 3 adet sinema salonu, nikah salonu, tiyatro salonu, yaklaşık 1500 metrekarelik sergi alanı olacak. Bu merkez kentimizdeki kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak” ifadelerini kullandı.

HER ŞEY DAHA MUTLU BİR ÇERKEZKÖY İÇİN
Öğrencilerin “En sevdiğiniz yazar ya da şair kimdir?” sorusuna “Vatan Şairi Nazım Hikmet” cevabını veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, röportaj sonunda, “Daha güzel, daha mutlu bir Çerkezköy’de yaşamak istiyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha yeşil daha güzel alanlarda buluştuğu bir Çerkezköy hayal ediyoruz” temennisinde bulundu. Başkan Akay daha sonra Uğur Okulları öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.