Öğretmenler Günü kutlu olsun

24 Kasım Öğretmenler Günü, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programla kutlandı. Program akışında sergilenen gösteriler ve konuşmalar büyük alkış alırken; toplamda 1646 öğretmenin görev yaptığı Çerkezköy’de Öğretmenler Günü’nde, 320 koltuk kapasiteli Halk Eğitim Merkezi tam olarak doldurulamadı. Programda dikkat çeken bir diğer husus da AKP Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan’ın Öğretmenler Günü Kutlama Programı’nda AKP’nin hedeflerinden bahsetmesi oldu

Öğretmenler Günü kutlu olsun
25 Kasım 2015 Çarşamba 16:15

PROTOKOL TAM, KATILIM EKSİK

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AKP Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Göksel Söylemez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, AKP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Çerkezköy İlçe Sekreteri Hüseyin Ülger, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yusuf Hayri, Abdullah Nair ile İrfan Danışmaz, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker, Çerkezköy Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, İlçe Mal Müdürü İlhami Taşkın, SGK Çerkezköy Merkez Müdürü İshak Marangoz, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Aktaş, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü İlhan Kütük, Eğitim Bir Sen Çerkezköy İlçe Şube Ahmet Üzgün, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, KYK Çerkezköy Yurt Müdürü Mehmet Şerif Özalp, Mahalle Muhtarları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, okul müdürleri ile mesaisi bitmiş olan öğretmenler katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASI HÜSEYİN ERDOĞAN’DAN

1 dakikalık saygı duruşunun akabinde okunan İstiklal Marşı’yla başlayan program, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Erdoğan konuşmasında, “Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım, 1981’den itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Başöğretmen Atatürk’ün yıllar önce söylediği “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” Ülkelerin ve toplumların en önemli gücü, en büyük zenginliği nitelikli, iyi eğitimli, çalışkan, yeniliklere ve rekabete açık insan kaynağıdır. Zira bizler, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi, şiar edinmiş bir medeniyetin mirasçılarıyız.” ifadelerini kullandı.

NURETTİN TOPÇU’DAN ALINTI YAPTI

Konuşmalarına devam eden Erdoğan, “Milli eğitimin amaç ve ilkelerini benimsemiş, milli, manevi, ahlaki ve insani değerleri özümsemiş, tarihini ve tarihi vazifesini anlayarak, ülkemizin her alanda inşası ve ihyası sorumluluğunu hissederek 1071’deki sağlam irade ile İstanbul’un fethini ilmin kullanım idraki ile kurtuluş savaşındaki medeniyet mirasını tekrar canlandırma azmi ve kararlılığı ile yaşadığımız zamanda ise muasır medeniyetlerin mihmandarı olma şuuru ile yetişecek nesillerin sorumluluğunda kim var dendiğinde ardına bakmadan varım diyerek çalışan öğretmenler olmalıyız. Yüklendiğimiz vazifenin ehemmiyetini ve ulviyetini hisseden öğretmen Nurettin Topçu’nun şu sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum: ‘Düşünerek girilen kapı yalnız sınıf kapısıdır. Şuna inanınız ki dünyada hiçbir fetih, kaderin sırrına vakıf olanlar için sınıf kapısını açmak kadar şerefli değildir. Hizmetinde oldukları vazifenin ulviyetine inanan öğretmenlerimiz sınıf kapılarını açarken, istiklale ümit ve aydınlık getiren bir kapıyı açtıklarını hissederler.’” dedi.

“YAPTIKLARI VE YAPACAKLARI HİZMETLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Erdoğan, “Böylesine onurlu ve güzide bir mesleğin üyesi olmanın verdiği mutlulukla, şuan salonumuzda üç nesil öğretmen gurubunu ağırlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Mesleğe yeni başlayan 39 öğretmenimiz bulunmaktadır. Hayırlı olmasını diliyoruz. Aramıza hoş geldiniz. Diğer bir grup ise 1646 meslektaşımızı temsilen burada bulunan beraberce sorumluluğu paylaştığımız kıymetli meslektaşlarımızdır. Onlara da yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bunların dışında diğer bir grup ise meslekten emekli olmuş öğretmenlerimizdir, onlara da minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, saygılar sunuyorum.” diyerek günün anlam ve önemine dair yapmış olduğu konuşmasını sonlandırdı.

ŞİİRLER OKUNDU

Çerkezköy İlçe milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın konuşmalarının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü temalı Ortaokul Şiir Yarışması’nda birinciliği elde eden Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencilerinden Berra Karaca ‘Öğretmenim’ adlı şiirini; Fevzipaşa İlkokulu öğrencilerinden Nazlı Nesipoğlu da kendi yazdığı ‘Öğretmenim’ adlı şiirini okudu.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Şiirlerin okunmasının ardından Çerkezköy’de 24 Kasım Öğretmenler Günü konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Öğrencilere ödüllerini vermek üzere sahneye çıkan Çerkezköy Kaymakamı metin Kubilay, AKP Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, öğrencilere ödüllerini takdim ettikten sonra hatıra fotoğrafı çekildiler. Protokol üyeleri kısa birer konuşma yaparak da 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladılar.

LİSELER ARASI KOMPOZİSYON YARIŞMASI

1.       Meryem Damla Demirel – Pakize Narin Anadolu Lisesi

2.       Şevval Bozkurt – Kızılpınar Anadolu Lisesi

3.       Sevdanur Çakır – H.F.Z. Mesleki ve Tek. And. Lisesi

ORTAOKUL ŞİİR YARIŞMASI

1.       Berra Karaca – Veliköy Belediyesi Ortaokulu

2.       Hilal Karademir – Veliköy Belediyesi Ortaokulu

 

3.       Mustafa Tunç – Nurullah Narin Ortaokulu

İLKOKUL RESİM YARIŞMASI

1.       Edanur Yaygan – Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu

2.       Sümeyye Kılıç – Cumhuriyet İlkokulu

3.       Melike Can – Tepe İlkokulu

ANASINIFI RESİM YARIŞMASI

1.       Asel Güven – Tepe İlkokulu

2.       Deniz Tekeli – Zübeyde Hanım Anaokulu

3.       Ayşe Tekin – Veliköy İlkokulu

4.       İlknur Köken – Recep Arif Gabralı İlkokulu

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI İL DERECELERİ

Damla Su Yılmaz – Tepe İlkokulu – Resim – İl Üçüncülüğü

Muhammet Sertaç Doğan – Halit Narin Mes. Ve Tek. And. Lisesi – Afiş – İl Üçüncülüğü

EMEKLİ ÖĞRETMENLER HİZMET ŞEREF BELGELERİNİ ALDI

Ödül takdimlerinin ardından Çerkezköy’ün emekli öğretmenlerinden Rafi Kılıç, Ergun Hamzalı, Lütfi Ergün, Safiye Arıcı ve Beysim Hacıoğlu, sahneye davet edilerek Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’dan ‘Hizmet Şeref Belgeleri’ni aldılar.

YEMİN TÖRENİ YAPILDI

Program, stajyerliği kalkan öğretmenlerin yemin töreni ile devam etti. Öğretmenler Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Hakan Asman nezaretinde Türk Bayrağı’na el basarak yeminlerini ettiler.

OROTORYO GÖSTERİSİ YAPILDI

Yemin törenin ardından Fevzipaşa İlkokulu 2/C sınıfı öğrencilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle hazırlamış oldukları oratoryo sergilendi. Minik öğrencilerin performansları ayakta alkışlanırken, program bu gösterinin ardından son buldu.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NDE AKP HEDEFLERİNDEN BAHSETTİ

Programda 320 kişilik Halk Eğitim merkezi’nin doldurulamaması kadar dikkat çeken bir başka nokta ise AKP Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan’ın, yarışmalarda derece yapan öğrencilere ödüllerini takdim etmesinin ardından yapmış olduğu kutlama konuşması oldu. Doğan, “24 Kasım Öğretmenler Günümüzün tüm öğretmen ve idarecilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” diyerek kutlama konuşmasını yaptıktan sonra, 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı’nda AKP’nin hedeflerinden bahsederek, “Siz değerli öğretmenlerimiz eşliğinde gençlerimizi 2023, 2053, 2071 hedeflerine sizlerle birlikte yürüyeceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.