Öğretmenler Günü Satranç Turnuvası tamamlandı

Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kapaklı TSF Temsilciliği tarafından organize edilen Kapaklı 24 Kasım Öğretmenler Günü Satranç Turnuvası Başakşehir Koleji’nde, Tekirdağ’da görev yapan 20 sporcu öğretmenin katılımı gerçekleştirildi

Öğretmenler Günü Satranç Turnuvası tamamlandı
26 Kasım 2015 Perşembe 16:11

“SATRANÇ İNSANA MÜCADELE RUHU KAZANDIRIR”

Kapaklı Gazi İlkokulu Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda TSF Kapaklı Temsilcisi Murat Bekdaş, amaçlarının Kapaklı’da satrancı daha ileriye taşımak olduğunu belirerek, “Kapaklı TSF Temsilciliği olarak, zihinsel gelişimde önemli bir yeri bulunan ve öğrencilere yararlı alışkanlıklar kazandıran satranç sporuna verdiğimiz destek her zaman sürecektir. Dört bin yıldan bu yana oynandığı bilinen ve kuralları beş yüz yıldır değişmeyen satranç, bireylerin yaşama hazırlamasına ve onların yaşamla sıkı bağ kurmalarına yardımcı olan bir strateji geliştirme sporu olarak tanımlanmaktadır. Satranç insana mücadele ruhu kazandırır, problemleri çözmede kişiye ısrarcı olmayı ve pes etmemeyi öğretir. Satrançta başarılı olmak sakin ve sabırlı olmaya bağlıdır. Bu da bize hayatta olayların üzerine sakin bir kafa ile gitmemizi sağlar. Satrançta sonuç alabilmek için doğru karar vermek, mantıklı hareket etmek, bütün kombinezonları ve riskleri görmek gerektiğini biliyoruz. Başarılı olan bütün insanların hayatında bu sözler yatıyor. Satranç zorluklarla dolu olan dünyanın en güzel oyunudur. İnsanı güçlendiren de hayatın zorluklarıdır.” diye konuştu.

“SATRANCIN GÜZELLİĞİ BUDUR İŞTE”

Açıklamalarına Adam Fawer’den bir alıntıyla devam eden Bekdaş, “Her parçanın kendi işlevi vardır. Bazıları zayıftır, bazıları ise güçlü. Bazıları oyunun başında işe yarar, bazılarıysa sonunda. Ama kazanmak için hepsini kullanmak zorundasın. Aynen hayatta olduğu gibi, satrançta da skor tutulmaz. On parçanı kaybedip, yine de kazanabilirsin oyunu. Satrancın güzelliği budur işte. İşler her an tersine dönebilir. Kazanmak için yapman gereken tek şey tahtanın üzerindeki olası hamleleri ve anlamlarını iyi bilmek ve karşındakinin ne yapacağını kestirmek.” cümlelerini aktardı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Sözlerinin katılımcılara teşekkür eden Bekdaş, “Öğretmenlik vicdan ve sorumluluk gerektiren önemli mesleklerin başında gelmektedir. Vicdan ve sorumluluk sahibi olan insanlar başkalarının iyiliği ve rahatı için mücadele eder. Bu doğrultuda hafta sonu hiçbir menfaat beklemeksizin satranca katkıda bulunan öğretmen ve protokolümüze, turnuvaya katılan sporcu öğretmenlerimize ve centilmence mücadele eden sporcularımıza teşekkür eder başarılarının devamını dilerim.” ifadelerini kullandı.

DERECEYE GİRENLERE PLAKET VERİLDİ

5 tur üzerinden yapılan turnuvada dereceye giren sporculara plaket verilirken; turnuvada dereceye giren isimler şöyle şekillendi: Erkeklerde Kapaklı İbni Sina İlkokulu öğretmenlerinden Aydın Ayan birinci, Çerkezköy Serkan Müjgan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğretmenlerinden Cevdet İmer ikinci ve Karaağaç İlkokulu öğretmenlerinden Yiğit Taşkın üçüncü olurken; Bayanlarda Çerkezköy Mevlana Ortaokulu öğretmenlerinden Ceylan Aslan birinci, Tekirdağ Meslek Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Şafiye Mutlu ikinci ve Karaağaç İlkokulu öğretmenlerinden Emine Selmanoğlu ise üçüncü oldu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.