Öğretmenlere teorik ve uygulamalı Oyun kültürü eğitimi

Çerkezköy’de görev yapan eğitimin her kademesinde ki öğretmenlere Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından oyun kültürü ve kuralları konusunda teorik eğitim verildi

Öğretmenlere teorik ve uygulamalı Oyun kültürü eğitimi
30 Mart 2015 Pazartesi 18:10

 TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM VERİLİYOR

Öğretmenlere çocuk oyunları ve kuralları hakkında bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi. Pakize Narin Anadolu Lisesi Konferans salonunda yapılan eğitime çok sayıda öğretmen katıldı. Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Eğitmeni Güllü Kazak tarafından teorik bilgiler aktarıldı. Gerçekleştirilen eğitim hakkında açıklamada bulunan ÇOSKK Eğitmeni Güllü Kazak, “Cumartesi günleri Pakize Narin Anadolu Lisesi Konferans salonunda teorik eğitim Pazar günleri ise uygulamalı eğitim veriyoruz. Eğitim sonunda katılımcılar okullar hayat olsun kapsamında aldıkları sertifikalarla kurs açabilecekler” dedi.

ÖĞRETMENLERİ EĞİTMEYİ AMAÇLIYORUZ

Kazak konuşmasının devamında ise, “Okullarda müfredata da giren çocuk oyunları ÇOSKK tarafından düzenlenen turnuvalar ve Türkiye Şampiyonasıyla geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması ve çocukların bedensel ve zihinsel aktivelerine destek yönünde farkındalık ve öğretmenleri eğitmeyi amaçlamaktadır” ifadelerini kullandı.

GÜVENLİ YAŞAM TOPLUMU OLUŞTURMAK

Güllü Kazak yaptığı açıklamanın ardından da varoluş sebepleri ve değerleri hakkında da bilgilendirmede bulunarak, “Şehirleşme ve sosyalleşme sürecinde çocuklarımızın kendilerini gerçekleştirecekleri imkanlar oluşturmak.Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarımızın derlenmesi ve güncelleştirilmesini sağlamak. Yapılan çalışmayı günümüz şartlarında paket program olarak çocuklarımızın beğenisine sunmak. Popüleritesi yüksek olan Geleneksel çocuk oyunlarımızı spor branşı haline getirerek dünya beden kültürüne hediye etmek. Olimpik bir spor olmasını sağlamak. Çocuklarımızın bedenlerini kullanarak oyuna ilgi ve alakalarını sağladıkta sonra, sokakları ve ortak yaşam alanlarını düzenli kullanarak güvenli yaşam toplumu oluşturmak” diye konuştu. 


Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.