Öğretmenlerimizi baş tacı etmeliyiz

Ak Parti MKYK Üyesi Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Öğretmenlerimizi baş tacı etmeliyiz
23 Kasım 2017 Perşembe 16:08

ÖĞRETMENLERİMİZ GELECEĞİMİZİN MİMARLARIDIR
“Bilindiği üzere, Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ´başöğretmen´ sıfatını alması vesilesiyle, 24 Kasım gününü her yıl Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Dünyanın en önemli, en kutsal mesleğinin gününü kutladığımız bugün, tarih içinde her zaman ayrı bir yer verilen, en kutsi makamlara layık görülen sevgili öğretmenlerimizi coşkuyla selamlıyor, bütün öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü gönülden kutluyorum.
Bizler, toplum olarak, millet olarak, ülke olarak, yarınlara hoş bir sedadan fazlasını bırakmak, çocuklarımıza güvenli ve zengin bir gelecek, özgür ve güçlü bir devlet emanet etmek istiyorsak, öğretmenlerimizi baş tacı etmeli, onları korumalı ve mesleklerini en iyi şekilde icra etmenin yollarını sunmalıyız. Bizleri bir araya getiren değerler bütününün temelinde ‘Beşikten mezara kadar öğrenmemizi’ isteyen bir öğüt varken, bizlere de bu öğüde sadık kalmak, bu öğüdü hakkıyla yerine getirmek düşmektedir. Öğretmenlerimiz, bu noktada geleceğimizin mimarlarıdır.
Bu görev, Öğretmenlerimize hassas ve ağır sorumluluklar yüklemektedir. Öğretmenlerimiz de kendilerini geliştirmeye, donatmaya, fikirlerini çoğaltmaya devam edecekler, kendilerini zenginleştirip, bu zenginliği öğrencileri ile paylaşacaklardır. Çocuklarımızın alışkanlıkları ve bilgileri, en önce öğretmenlerimiz tarafından belirlenmektedir. Bir çocuk, bir öğretmen tarafından sonsuza dek değiştirilebilir. Ahlak, görgü, azim ve çalışkanlık, öğrencilerimize sadece öğretmenlerimiz tarafından aşılanabilir.
Öğretmenlerimizin bu anlamlı gününde, başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, kaybettiklerimizi rahmetle anıyor; bu onurlu meslekten emekli olmuş toplumumuzun vazgeçilmez mensupları emekli öğretmenlerimize sevenleriyle birlikte sağlık ve mutlu ömürler diliyor ve tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tekrar en samimi duygularımla kutluyor, kendilerine kalbi sevgilerimi ve başarı dileklerimi sunuyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.