Öğretmenlerimizin haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Öğretmenlerimizin haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir
23 Kasım 2017 Perşembe 15:55

BU GÜZİDE MESLEĞİN MENSUPLARINI GÖZÜMÜZ GİBİ SAKINMAMIZ GEREKMEKTEDİR
“Muhterem öğretmenlerimizi sevgiyle, hürmetle andığımız anlamlı bir yıldönümün içindeyiz.
Bilindiği üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verilmesinin üzerinden 89 yıl geçmiştir.
Bu tarihi gün ise 36 yıldır Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
Üzerimizde hiçbir şeyle ölçülemeyecek büyüklükte ve cesamette emekleri bulunan öğretmenlerimizin elbette haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir.
Bu ve benzeri müstesna günlerin, bir nebzede olsa öğretmenlerimizin artan ve genişleyen meseleleri üzerine dikkatleri çekmesi en büyük dileğimdir.
Gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir rolü olan öğretmenlerimizin, aziz millet varlığı açısından taşıdığı önem hiçbir şeyle kıyaslanamayacaktır.
Sahip oldukları ilmi ve irfanı, cömertçe ve içtenlikle öğrencilerine aktarmaları, yarınların tablosuna şekil ve renk vermeleri Türk milletinin devamlılığında tayin edici bir etkileri olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.
Evlatlarımızın küçük yaşlarda başladıkları eğitim ve öğretim sürecinin her aşamasında; öğretmenlerimizin göz nuru, şefkati, merhameti ve öğütleri belirleyici bir niteliktedir.
Örnek davranışlarıyla bilgi pınarlarından içirdikleri öğrencilerinin zihniyetini ve kişiliğinin oluşmasını temin eden bu güzide mesleğin mensuplarını gözümüz gibi sakınmamız gerekmektedir.
Çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, fedakârlığın zirve isimleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu, huzurlu ve saadet dolu yıllar temenni ediyorum.
Fiilen ve hukuken öğretmenlik mesleğini tamamlayarak emeklilik günlerinin içinde bulunan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.