Öğretmenlerin, Müdürlerin AKP Çerkezköy İlçe binasında ne işi var?

Vatan Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Onur Akman, İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen basın açıklaması ile geçtiğimiz günlerde Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Ahmet Üzgün'ün toplantısına katılan öğretmen ve müdürleri eleştirdi

Öğretmenlerin, Müdürlerin AKP Çerkezköy İlçe binasında ne işi var?
26 Şubat 2015 Perşembe 19:00

 OKUL MÜDÜRLERİ DE KATILDI

Çarşamba günü saat 19.30'da Vatan Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nda yapılan basın toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Onur Akman, tüm siyasi partilerde 7 Haziran 2015 seçimleri için aday adaylık sürecinin başladığını belirterek "Milletvekili olmak isteyenler adaylıklara başvuruyor. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen'in Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün de 16 Şubat'ta AKP'den aday adaylığını açıkladı. Buraya kadar sorun yok. Fakat AKP İlçe binasında gerçekleşen basın toplantısına okul müdürleri de katılıyor" dedi

BU ÖĞRETMENLER VE MÜDÜRLER 657 SAYILI YASADAN Bİ HABERLER GALİBA?

Eğitimciliği bırakarak, siyaset adamı gibi davrandıklarını belirten Akman "Üstelik basına da görüntü vermekten çekinmiyorlar. Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Canmemiş, Recep Arif Gabralı İlkokulu Müdürü Halis Can Kara, Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Müdürü Fahrettin Karaman, Atatürk İlkokulu Müdürü Yakup DÖnmez, Özel İdare İlkokulu Müdürü Ahmet Esad Aktaş, sizler bir eğitim neferi misiniz yoksa AKP'nin bir çalışanı, açıkça destekçisi misiniz? Açıklayın" dedi.

O TOPLANTIDA NE İŞİNİZ VAR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun, AKP söz konusu olunca askıya alındığını söyleyen Akman "Kanunun 7. maddesi şöyle diyor; "Devlet memurları, siyasi partilere üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar. Görevlerini yerine getirirken; dil, din, ırk, düşünce veya felsefi inanç, mezhep ayrımını yapamazlar. Hiçbir şekilde, siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda veya eylemde bulunamazlar, eylemlere katılamazlar" dedi.

BİR PARTİNİN NEFERİ GİBİ DAVRANMIŞLAR

Yukarıdaki suç unsurunun çok açık seçik bir şekilde oluştuğunu belirten Akman "AKP'nin eğitim sisteminde yarattığı tahribat ortadadır. Yasa tanımazlıkları, kanunlara aykırı fiilleri belgelerle sabittir. 657 sayılı yasa hiçe sayılmıştır. Devlet Memurları Kanunu çiğnenmiştir. Bir partinin neferi gibi davranmışlardır. Bir siyasi partinin aday tanıtım toplantısına katılarak, en ön sıralarda oturarak, desteklerini ifade ederek, basına poz vererek, alkışlayarak bir siyasi partinin tarafı olduklarını netleştirmişler ve tarafsızlıklarını yitirmişlerdir" dedi.

KADROLARIN TEMİZLENMESİ GEREKMEKTEDİR

Bu saatten sonra okullarında eğitim görevlerini icra edemeyeceklerini ve derhal istifa etmeleri gerektiğini belirten Başkan Akman "Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılarını göreve çağırıyoruz. Haklarında bulunacağımız suç duyurularını en kısa zamanda sonuçlandırın. Çocuklarımızın bağımsız, özgür birer birey olarak yetişmesini istiyorsak, vatanımıza ve milletimize faydalı bir nesil büyütmek istiyorsak Milli Eğitim'in içinde iktidarın yandaşlığını yapan kadroların temizlenmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

AKP SURİYEDE KAYBETMİŞTİR

Ergenekon, Balyoz gibi F tipi hukuksuzlukların, milletin birliği ve büyük bir mücadelesi sonucunda ortadan kaldırıldığını belirten Akman "Bu hukuksuzluk, bu yasa tanımazlık, bu kendini bilmezlik AKP'nin sonunu getirmiştir. AKP Suriye'de kaybetmiştir. Tasını tarağını toplayıp kaçmayı, Vatan toprağını terk etmeyi Türk Milletine zafer olarak sunmanın gaflet ve delaletini yaşamaktadır. Şam'a girip namaz kılarız diyenlerin şimdi Suriye'de 1921 Ankara ve ardından Lozan Antlaşmaları ile Türk toprağı kabul edilen Süleyman Şah kalesi ve türbesini terk ederek, vatan toprağını bırakıp kaçmaları mandardır. AKP vatan topraklarının terk edildiği, bırakıp kaçtığı tek iktidar partisi olarak Türk tarihine girmiştir" dedi.

EN ÇOK SATILAN TOPRAK AKPLİ YILLARDADIR

Cumhuriyet tarihinin en çok tutuklanan gazetecisi, en çok tutuklanan öğrencisi, cezaevlerinin en dolu olduğu yılların AKP'li yıllar olduğunu belirten Akman "En çok satılan, özelleştirilen devlet kurumları, yabancıların en çok toprak satın aldıkları yıllar, Milletvekillerinin en yüksek maaşları aldıkları, yolsuzluklar, hırsızlıklar, kaset siyasetleri, böcek dinlemeleri, 700 bin TL'lik saat takan Bakanlar, ezan okuma yarışması düzenleyen Milli Eğitim Bakanlığı'nın olduğu yıllar AKP'li yıllardır" şeklinde konuştu.

HAZİRAN 15 MİLYON İNSAN HAYIR DEDİ

Haziran eylemleri sürecinde 15 Milyon insanın sokağa çıktığını ve AKP'nin hukuksuzluğuna hayır dediğini sözlerine ekleyen Akman "Yolsuzluklara, kısa yoldan köşe dönmelerine, gemiciklerine, kızının danışman olmasına, jöleli yalaka tiplerin televizyonlarda boy göstermesine, Taksim'de yüzbinlerce insan sokaktayken, penguenleri gösteren merkez medyaya hayır dedi" ifadelerini kullandı.

BU YASA AK SARAYIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞMAKTADIR

Mustafa Kemal'in askerlerinin Vatan Partisi etrafında birleştiğini belirterek konuşmasına devam eden Akman "İç güvenlik yasa tasarısı ile halkın güvenliğini değil, Ak Saray'ın güvenliğini sağlamaya çalışmaktadırlar. Bu yasa güvenlik sorununu çözmeyi değil, halkın üzerine bir zulüm uygulamayı hedeflemektedir. Yıkılmaya başlayan, çatlakları büyüyen, çıtırtıları daha yüksek sesle duyulan AKP iktidarının kendini koruma yasasıdır. Bu yasa ile Türk Milleti'nin yapacağı yeni Haziranların önüne geçmek istemektedirler. Çünkü Türk Milleti Vatan Partisi'nde birleşmiştir" dedi.

BİLEŞİLECEK TEK PARTİYİZ

Vatan Partisi'nin şimdiden büyük bir çekim merkezi haline geldiğini ve son bir haftadır binlerce yeni üye katıldığını belirten Akman "Üretim ekonomisini uygulayacak ve Milli Birliği sağlayacak, birleştirici, ABD'nin açılım politikalarına karşı çıkan tek partiyiz. Millet hükümet programı olan tek partiyiz. Türkiye'nin vatanseverlerinin, milliyetçilerinin, sosyalistlerinin, halkçılarının birleşebileceği tek partiyiz" dedi.

BUGÜN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Vatan Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Onur Akman, konuşmasının sonunda ise "İsimlerini belirttiğimiz öğretmenler hakkında yapacağımız suç duyurularını Cuma günü Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığına teslim edeceğiz" dedi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dreamm - 9 yıl önce
pekiiii memurun iktidar partisine oy vermesi yasakmı?????
Avatar
öğretmen - 9 yıl önce
sayın başkan kaymakam'ıda göreve davet etmelisiniz..başka zaman basındaki haberleri ihbar kabul edip soruşturma açanları göreve davet ediyorum..
Avatar
zincir - 9 yıl önce @dreamm
pekiii zeki müren de bizi görecek mi