OKS birincisi; Başarımın sırrı düzenli çalışmak

2006-2007 eğitim öğretim yılı sonunda yapılan Ortaöğretim Kurumlar Sınavı (OKS)'nın sonuçlarının açıklanmasının ardından TM puan türünde aldığı 478.269 ve MF puan türünde aldığı 482.168 puanla Çerkezköy birincisi ve Tekirdağ dördüncüsü olan Sezer Seçkin, çok mutlu olduğunu belirterek ilk tercihinin İstanbul Erkek Fen Lisesi olduğunu söyledi.

OKS birincisi; Başarımın sırrı düzenli çalışmak
14 Temmuz 2007 Cumartesi 08:18

Ortaöğretim Kurumlar Sınavı'nda sorulan 100 sorunun 95 tanesine doğru cevap vererek TM ve MF puan türlerinde Çerkezköy birincisi olan Sezer Seçkin, TM puan türünde Tekirdağ dördüncüsü olurken, Türkiye genelinde de 94. sırada yer alarak ilçemizin gururu oldu.

Bu başarısını planlı ve programlı çalışmaya borçlu olduğunu belirten Sezer Seçkin, "Normalde derslerime de çalışarak iyi notlar almaya gayret ediyorum. Ortaöğretim Kurumlar Sınavım iyi geçmişti. Çünkü planlı ve programlı çalışmamın yanısıra ailem, okul öğretmenlerim ve dersane öğretmenlerim bana çok destek oldu. TM ve FM puan türlerinde İlçe Birincisi olduğum için çok mutluyum" dedi.

İLK TERCİH İSTANBUL ERKEK FEN LİSESİ

Düzenli olarak günde 5 saat çalıştığını ve her dersten günlük en az 80'er soru çözdüğünü belirten OKS Çerkezköy birincisi Sezer Seçkin, "Normalde de ders çalışmak zorunda olduğum için zaten ders çalışıyordum. Ancak ailem, okul öğretmenlerim ve Final Dershanesi öğretmenlerime çok şey borçluyum ve hepsine çok teşekkür ediyorum. Bana hep destek ve yardımcı oldular" dedi.

ABİSİNİN İZİNDEN GİDİYOR

2005 yılında Çerkezköy'de derece yaparak iyi bir puan alan ve şuanda İstanbul Erkek Fen Lisesi'nde eğitim gören abisi Sezgin'in izinden giden Sezer Seçkin, "OKS'yi kazandım ve artık önümde tercih etmem gereken yerler var. Tercihlerimde ilk sırayı İstanbul Erkek Fen Lisesi, oluşturuyor. İstanbul Erkek Fen Lisesi'ni istememin amacı, okulu gidip gördüm. Hem sosyalleşmek adına iyi bir okul hem de iyi bir eğitimi var. İstanbul Erkek Fen Lisesi'nde hem İngilizce hem de Almanca eğitim veriyorlar. Orada okumak istiyorum, inşallah orası olur. Amacım mühendis olmak ama ne mühendisi olacağıma daha karar vermedim. Benim başarıma katkıda bulunanlara, özellikle aileme çok teşekkür ediyorum" dedi.

SEZER'İN BAŞARISI BİZİ GURURLANDIRDI

OKS'de Tekirdağ dördüncüsü ve ilçe birincisi olan oğullarının başarısından dolayı son derece mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Sezer Seçkin'nin babası Sami Seçkin ve annesi Fikriye Seçkin, "Oğlumuzun Tekirdağ dördüncüsü ve ilçe birincisi olmasından dolayı gerçekten gurur duyduk ve bu başarıdan dolayı çok mutlu olduk. Sezer, her zaman planlı ve programlı çalıştı ve başardı. İnşallah girdiği lisede de planlı ve programlı çalışmasını sürdürerek istediği yere gelir. Abisi Sezgin'inde İstanbul Erkek Fen Lisesi'nde okuması onun için bir avantaj. Abisiyle çok iyi anlaşırlar, orada yabancılık da çekmeyecek" dediler.

SEZER YÜZÜMÜZÜ AĞARTTI

Sezer'in azim ettiğini, kendilerinse katkı sağladığını belirten Final Dergisi Dersaneleri Müdürü Cengiz Öğüt, "Sezer hiç bir dersi kaçırmazdı ve uygulanan bütün deneme sınavlarına katılırdı. Hem çok efendi, hem de çok başarılı bir öğrenci, kendisini tebrik ediyoruz.

Kendisi azim gösterdi, gerek ailesi, gerek okul öğretmenleri gerekse de dersane öğretmenleri olarak katkı sağladık. Sezer göstermiş olduğu başarı ile hepimizin yüzünü ağarttı. Kendisini tebrik eder başarısının devamını dilerim" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.